Tutorial : Cara Nak Buat Blog

5:51 PTG

Okay aku buat tutorial nie bukan apa
Sebab ramai yang tanye aku kat fb 'camne nak buat blog'
Aku faham sebab dulu aku pun pernah ada kat tempat diorang 
Sebenarnye benda nie simple je pun


1st STEP : Korang click http://www.blogger.com
Then , akan keluar picture seperti di bawah

Korang click Get Started yang dalam box oren tu


2nd STEP : Lepas korang buat 1st step
Akan keluar window macam nie pulak

Senang ! Korang isi je macam apa yang dia mintak
Boleh ikut format yang dia bagi di sebelah kanan

Lepas habis isi , scroll ke bawah and click continue


3rd STEP : Lepas habis 2nd step
Akan keluar pula window seperti di bawah

Part yang ni agak cerewet sikit
Sebab kadang nama yang korang nak tu dah diguna
Korang isi lah dengan sabar ye


4th STEP : Lepas korang berjaya isi form di atas
Korang boleh pilih template seperti di bawah
Pilih je mana mana sebab nanti boleh ditukar



5th STEP : welcome welcome welcome :)
Anda sudah bergelar seorang blogger



Yeah , anda dah boleh start berblogging :)
Goodluck ~

You Might Also Like

3 ulasan