Tart Nenas. Yummy!~

7:45 PTG

Okayy hari nie aku nak share dgn korang cara nak buat tart nenas. Heheh, mak aku nie memang suka tart nenas, so rajinlah kitorang buat. Papepun korang try jelah dulu kalau ada masa. InsyaAllah sedapppp ;p







Bahan -bahan :
525 g tepung gandum
375 g butter
2 biji telur kuning (curah kemudian)
1 sudu vanilla


Cara-caranye :
1- Masukkan tepung + butter + vanilla. Curah telur sedikit sedikit. Pukul semua bahan nie
2- Terapkan ;)


Ha, simple tak? Hahha, then part yang lain tuh tinggal ikut creativity masing masing jelah






Okay lah, dah tak cukup masa nak update lagi. Mak aku dah bising. Kebetulan tadi baru beli beli buku latihan, so dia suruh buattttt. SPM SPM SPM! Okayy byebye ;) Sorry tak sempat nak blogwalking lagi ;'(




You Might Also Like

6 ulasan

  1. wah, tat nenas. my favourite.

    BalasPadam
  2. suke tart nenas..lagi2 yg gulung..hehe

    BalasPadam
  3. initial visit, greetings bloggers

    BalasPadam
  4. Waa.. yang inilah yang rakan kerja emak saudara saya dok busy try buat sekarang nih ^^ Saya tumpang makan :P

    BalasPadam