Adat bercinta

6:59 PTG


Perempuan.

First day : Bila relation diputuskan rasa macam, ah dunia dah berakhir (tipu je :p). Takdee, asyik terfikir kenapa jadi camniy, ape salah saya, ni yang terbaik ke, and macam macam bermain kat fikiran. Yang pasti memang akan ada rasa sedih, down gila and ta suke masalah masalah camniy.

After a week : Tika emosi, perasaan kembali stabil. Perempuan menganggap mungkin ini yang terbaik untuk kita. Berusaha untuk menerima keadaan dan memulakan kehidupan baru. Dengan adanya sokongan keluarga and kawan kawan mungkin mudah je untuk pujuk hati sendiri.

After a month : Kita dah boleh melupakan segala kesedihan, kesengsaraan, kekecewaan dan gangguan emosi yang berlaku. Mungkin memang kita tidak dapat melupakan semuanya secepat ini, tetapi kita sudah boleh menerima keadaan. Mungkin juga ada sesetengah perempuan yang dah jumpe dgn the other yg lebih baik untuk dia.


Apape pun, niy cuma pendapat saya sahaja :) Berdasarkan pengalaman dan kematangan sejak meningkat dewasa ni, HAHAHA :p Tapi bagi lelaki tu, saya taktau la pulak kan ape yg mereka hadapi tp mungkin betul jugak kut apa yg kat dalam picture tuw

P/s : Saya baru daftar dgn Says.my semalam. Siapa belum daftar lg? Jom daftar? Nad pun tatau sgt lg pasal benda niy.

You Might Also Like

5 ulasan

  1. Yeah ! Boyz macam itu lahh . Smpaikan skrang mcm itu lagi . :'(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi sabar ye Boyz. Past is past! Haa, ingat tuu

      Padam
  2. hmm... sy rasa sebulan or berbulan2 pon tak cukup kot.. sebab perempuan tak mungkin dpt lupakan org yg die syg... :)

    BalasPadam