Tips dan strategi membida di Sold.my

12:02 PTG

Hi Assalamualaikum.

Seperti yang diketahui ramai, laman web Sold.my adalah satu laman web di mana kita boleh membeli barangan dengan harga yang terendah iaitu dengan potongan antara 60-95 %. Caranya ialah dengan membida barangan tersebut sehingga masa tamat. Namun, orang yang membida pasti mempunyai saingan yang tinggi apatah lagi jika barangan yang dibida merupakan gadjet gadjet terkini yang canggih.

1- Jangan bida ketika penunjuk masa masih lagi menunjukkan tempoh 3minit. Mula membida pada 20saat terakhir.


2- Pastikan ketika membida, anda mempunyai jumlah token yang mencukupi kerana  ia akan mengganggu ketika saat-saat akhir bidaan dibuat.


3- Ketahui latar belakang pesaing ketika bidaan dibuat kerana pembida boleh menilai tahap keseriusan dan kecekapan seseorang itu membuat bidaan.


4- Memilih barangan yang kurang popular dan jarang mendapat perhatian ramai. Strategi tersebut boleh mengurangkan jumlah pesaing.


Sebenarnya, aku takpernah pun try bida kat Sold.my nih. Tp tips nie diberi oleh pengasas Sold.my : Qiuyan Tian. So sesape yang takpernah try, boleh lah try bida kat sana dan yang selalu bida tapi tak menang boleh lah try tips dan strategi ni ok ;)

You Might Also Like

20 ulasan

  1. lahhh,ingtkan nad pena bida..eca baru nak tnya cmna nak bida..sbb ari tu jeling2 je kt sold.my tu,ada something yg attract eca.hahaha

    BalasPadam
  2. wahh...memang syok habis...
    GALAXY NOTE BIDA TOK RM68 JERR..
    gempak...

    BalasPadam
  3. tak penah guna pon .. hehe .

    BalasPadam
  4. blh try tip nih... hahaa xD
    **pdhal xpnh pn mbida kt sane... hee
    sold.my mcm adik mudah.my je... hehee XD

    BalasPadam
  5. x pnah sy bid kt sold.. sbb bz urus e-store *kdai buku online ^^

    BalasPadam
  6. hmmm. tak pernah try pu bid bid ni. All the best kepada yang nak cuba :)

    BalasPadam
  7. Err tak penah lagi nak bid2 utk beli benda dpd situ. Takat tawar menawar kat pasar malam tu biasa lah. Erkkk! Haha.

    BalasPadam
  8. dah lama daftar, baru nk try bid

    BalasPadam
  9. tengs 4 info, nanti blh cuba :)

    BalasPadam
  10. wow 1st time dengar psl sold tu:)

    BalasPadam
  11. BIDA kalau bahasa sabah means HODOH . HAHA . :P

    BalasPadam
  12. tips yang berguna :D nice sharing :)

    BalasPadam
  13. Wahh, thanks di atas tips tu yaaa . Hargai sangat-sangat . Sekarang tak try, mungkin di masa depan nak try ;]

    BalasPadam
  14. tips menarik tp x penah pulak dgr pasal sold.my ni.. hehe

    BalasPadam
  15. Tq... pernah juga nak cuba bida2 ni .. tp x berani le pulak...

    BalasPadam
  16. saya ada bid juga tapi selalu kalah....buang duit saja :(

    BalasPadam
  17. saya suda try...tapi selalu kalah ..... lol, kalau tak cukup tokken janganlah bid barang yang mahal2 sebab banyak saingan tau...huhu

    BalasPadam
  18. tips skit. beli 20 token,lps tu jgn bid gadget. bid token yg byk sperti 100 token 200 token,biasanya yg win skitar rm30 kebawah dan pernah org win rm2 utk 100 token yg hrga asal rm150. jika da byk token bru blash utk bid 1 gadget mhl, prtusan anda menang sbyk 80%.

    BalasPadam
  19. waa.. baru tau ada website ni.. nak tengok-tengok la dekat situ :D

    BalasPadam