Anugerah Dekan Semester 2

11:28 PG

Hi, Assalamualaikum.


Make up of the night. Ehh ._.


Antara malam yang paling seronok sepanjang semester ni. Yelah, buat pertama kalinya dapat merasa pergi ke Majlis Anugerah Dekan kan. Betul-betul membuat gua rasa tercabar lagi-lagi bila mc announce student anc, well yang dari semester 1 until semester 6 dapat dekan. Tapi apakan daya, tercabar time tu jelah, balik bilik takde pulak semangat berkobar-kobar nak study ke apa. Erk?



To be honest, memang last semester aku agak rajin jugak la kot. Ye ah, frust kot kan semester 1 sikit je lagi nak dekan tapi tak pass -.- So semester 2 memang motivasi tinggi sikit ah. Kalau boleh semua kerja taknak tangguh ke apa. Tapi hmm. This sem, semester 3 jujur most of my tests nampak macam drop. I dont know whats my problem :( Maybe I lose focus kot. Tapi over lah lose focus dari awal semester sampai sekarang yang lagi 2minggu nak final exam dah.



Sometimes aku rasa macam dah malaz nak study, macam nak drop je course ni, macam nak pergi class tanpa usaha nak fahamkan certain topic yang memang susah, macam taknak jadikan study as my priority. Sampai macamtu sekali. Rasa macam beban, padahal nothing pun.




Tiap semester bertukar-tukar roomates. Rupanya semester ni both of my roomates dekan! 
Bijak-bijak semuanya ya.




With Farhan le classmate yang banyak tolong ajar aku last semester.
Jasamu dikenang weh, sampai semester ni aku still cakap thanks kat dia.



Classmates. Lawa je semua. Aku je dari pagi sampai malam pening fikir nak pakai baju apa sebab lupa nak bawa baju raya Alahhhh spoil. So pakai jubah hitam je.




In memories. Maybe akan ada sesetengah orang fikir alah mende camni pun nak di-blog ke? Ya perlu kot. Kemungkinan ini first && last aku dapat dekan. Siapa tahu kan? :)



You Might Also Like

65 ulasan

  1. eh mcm kenal je tudung ungu sebelah laki baju biru dekat gambar ramai ramai.. nama dia hajar suhaimi kan? nanti cakap dgn dia atiqa anuar kirim salam yea :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes she is. Eh kenal ke? Will send you regards this Tue :)

      Padam
  2. Gila ka dapat dekan tak update dkt blog!!? Haha mmg patut kau dapat la nad. Usaha kau tu. Apa apa pun tahniah sgt. Good job!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ihiw, cam serba salah la nak update. Takut orang fikir lain je. Thanks Mira! <3

      Padam
  3. wah.. congrat.. zizie 3 sem asyik kantoi sebab banyak main.. sem 4, alhamdulillah ada peningkatan.. study smart and a little work hard tu perlu.. so, dah masuk tahun 3, nak kena baiki mana pointer yang buruk, bagi cantik balik cgpa.. huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tula kan? Kadang kita sedar tau benda ni tapi cam susah nak take action je :b Thanks Zizie :)Hehe goodluck tau. Kalau last year ni struggle mesti boleh naik punya cgpa tu :)

      Padam
  4. Sebaya dengan anak kak ina ni...so panggil auntie la yek..he he.. apapun tahniah dapat dekan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehe yeke? Takpernah lagi panggil auntie sesama blogger hehe. Terima kasih auntie :)

      Padam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. cewwah2!!! bangga saya!!! congrate! >_<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hiw hiw malu la kak Nina baca *blushing*

      Padam
  7. tahniah. saya lambat lagi nak merasa semua nie. tu pun kalau ada rezeki. >.<


    spm pun tak lepas lagi. . . . .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih :) Goodluck dik. Kasi perform time dekat U nanti :)

      Padam
  8. waaah tahniah. siap dapat piala tuu. kitorang dapat sijil jee, huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ihihiw yeke? Lain-lain eh? Ni bangga ni :b

      Padam
  9. Tahniah Nad... teruskan usaha ye... hope, dapat lagi anugerah dekan tiap semester...

    BalasPadam
  10. Tahniah.. moga usaha di teruskan lagi..
    Roommates kadang2 memainkan peranan juga dlm waktu belajar..
    Kebanggaan dlm kejayaan kene lah kongsi.. masuk dlm pun ok ape.. :D

    Salam Kenal :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Roomate mainkan peranan yg sgt penting sebenarnya.

      Salam kenal juga :)

      Padam
  11. Wahh..best tuh...Tahniah...semoga next sem dapat lagi...

    x0x0 ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best best :) Dapat la jugak merasa.. Amin, In Shaa Allah xoxo

      Padam
  12. Tahniah, and don't lose hope! InshaAllah, terus berusaha, berdoa dan berserah kepada Allah SWT. Maybe you are next, for the second time. Maybe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks! & I hope so :( In Shaa Allah terima kasih

      Padam
  13. Tahniah n tahniah dear....sweet sgt nad ni comel :)

    BalasPadam
  14. tahniah ... jemput la join GA saya ni... xde org pun nak join.. hahaha.. http://www.ahmadhasif.info/2013/09/2nd-giveaway-blogwalking-by.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekasih Ahmad :)

      Datang jenguk japg hehe

      Padam
  15. tahniah kak.....comel pulak dia senyumm aummm..(^_^)

    BalasPadam
  16. Balasan
    1. Haha apa yg cantik Ain? Plak tu ke? Hew

      Padam
  17. tahniah.. diploma ke degree ni? kalo msh diploma, nnti smbg dgree try harder. seronok bila konvo org umum nama kite utk anc tu. dlm buku n kat screen besar ada nama kita n tiga bintang. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekasih Aefa :) Diploma baru. Tulaa dip memang takde harapan dah ni.

      Hopefully degree dapat merasa lah In Shaa Allah Aminnn :)

      Padam
  18. tahniah. Tak sia2 apa yang diusahakan. Sy xbelajar dr dlu, so tak tau pasal convo ke apa. :)

    BalasPadam
  19. congrats nad ^_^ mesti best kan dapat dekan... btw you look sweet yet fabulous that nite, kita di aliran yang sama - civil engineering ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maceh Lieya ;) Honestly memang best la perasaan tu :)

      Awhh double thanks to youuu ;')

      Padam
  20. hbtnya dpt dekan..sy prnah dpt sekali je pastu terus xdpt dah..teruskan ya nad

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha apa yang hebat? Sma lah kita sekali ni je tiqi :p

      Padam
  21. Alhamdulillah =) tahniah la..atas berkat usaha yg xjemu kn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih :) Tu laa, setimpal dgn usaha :)

      Padam
  22. Tahniah, bestnya dapat dekan, I'm waiting for my result on this 1 nov. Hope jugaklah dapat dekan. 1st year on viewing the result. Sem 1 lah katakan. Hehe. :)

    BalasPadam
  23. Tahniah ye :) ..budak2 pandai ni

    BalasPadam
  24. Wow, sis! Congratulations! Keep up the momentum. Jgn hilang focus lg. That would be one of the best gift for our parents, you know.. Chaiyok! U can do it!! :D *hugs*

    BalasPadam
  25. Laa uitmpp ke? Same la kite. Tapi sy tgh practical skang.
    Btw, congrate ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh jumpa dak dak uitmpp gak ni.

      Mekasih Tna :)

      Padam
  26. Tahniah dik...semoga terus berjaya yer..

    BalasPadam
  27. tahniah!!! kite nak jdi mcm ni jugak!!!!

    BalasPadam