Faizul Juara Akademi Fantasia 10

12:30 PG


Hi Assalamualaikum!



Kita baru sahaja selesai menonton program realiti Akademi Fantasia 10 kan! Haaa siapa juara tuuu? Tahniah buat Faizul kerana berjaya menjadi juara seterusnya mengalahkan peserta-peserta lain yang sampai ke peringkat final iaitu Azhael, Indah, Amira, Aisyah dan Nabila.Rasa macam sekejap je penyingkiran semua tu tetibe dah konsert final.




Sebenarnya Nad tak layan sangat pun Af ni. Sampailah yang time Irmisa keluar tu. Itu pun dah konsert ke berapa entah. Kalau tak silap time tu dah konsert keenam atau ketujuh macamtu. Takde layan daripada konsert first pun. Jom kita tengok kedudukan pelajar-pelajar yang dapat masuk ke final ni:




Faizul time audition dulu :)




Tempat pertama : Faizul  (Cash RM100,000, kontrak rakaman RM100,000 dan trofi)

 Tempat kedua : Azhael  (Cash RM30,000 dan trofi)

 Tempat ketiga : Amira  (Cash dan trofi)

 Tempat keempat : Indah  (Cash dan trofi)

 Tempat kelima : Nabila  (Cash dan trofi)

 Tempat keenam : Aisyah  (Cash dan trofi)



Seriously time nak umumkan siapa juara tu, Nad ingatkan diorang nak sebut Azhael. Ekeke, sekali rupanya Faizul yang menang. Apape pun beruntung sangat tau diorang ni keluar Af dah ada lagu sendiri. Komposer pulak tu yang buatkan. Bukan calang-calang orang boleh dapat camni kan :)


You Might Also Like

31 ulasan

  1. ni bila? mlm even kat restoren khadijah ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hee tak la kak Zira. Ni time Ahad malam tu la

      Padam
  2. cepat nye update...bagus-bagus..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe mekasih. Sebab memang dah plan nak post pasal benda ni :)

      Padam
  3. saya tak tengok AF *angkat tangan*

    BalasPadam
  4. Selamat pagi!
    Jemput datang ke website baru saya syokbah.com
    Terima kasih!

    BalasPadam
  5. niesa dh lama x ikut perkembangan af ni..rasa mcm dh x best..hehe..apa2 pn tahniah wat faizul.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tulaa, af yg dulu dulu lagi best kan

      Padam
  6. oky la dia dpt no 1... sdap jgk suara die..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh laa. Suara dia cam sesuai bawak lagu apa pun..

      Padam
  7. sukenye faizul menang...yg aisyah tu tak dpt cash la nad, dapat trofi je. kesian dia, lgsung tak dpt habuan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hhee peminat Faizul eh ni. Oh ye eh? Adeh tengok pun dah tak focus. Maaf ye atas kesilapan

      Padam
  8. waaa..org sabah kerr...huhu..org kmpung tite la.. :)

    BalasPadam
  9. Haa,,, tak tengok AF, tapi ternyata dorang sabah rupanya :D tahniah!!

    BalasPadam
  10. igtkan azhael yg dpt.. Fiza pun pikir cm tu..

    BalasPadam
  11. dh abeh yer AF. skali pon tak sempat nak tgk ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha sampai da habis da eh kak Lieya tak sempat nak tengok

      Padam
  12. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/11/segmen-bloglist-holiday-1-by-iman.html#comment-form

    BalasPadam