NESTLE Natural Set Yogurt Recipe : Mango Triffle

4:28 PTG


Hi Assalamualaikum :)



Yogurt. Semua orang tahu yogurt memang ada banyak kebaikan jika diambil dalam kehidupan seharian. Yogurt memang kaya dengan protein, kalsium dan vitamin. Baru-baru ini, NESTLE mengeluarkan produk baharu iaitu NESTLE Natural Yogurt. Ternyata, produk tersebut memang sesuai digunakan dalam main dish, dessert mahu pun beverage.




Untuk entry kali ni, Nad nak kongsikan satu resepi baru dalam kategori beverage.







Bahan-bahan:

NESTLE Natural Set Yogurt  (just a few spoon)
Full Cream DUTCH LADY
Buah mangga
Sponge cake  (secukupnya)
Gula  (secukupnya)
Madu  (secukupnya)






Langkah pertama:


  


Masukkan Natural Yogurt, Full Cream, Mangga dan Gula ke dalam blander.






Langkah kedua:



Gaulkan Natural Yogurt dengan Madu






Langkah ketiga: 



Masukkan sponge cake => Acuan langkah pertama => Acuan langkah kedua (Ulang sebanyak mana yang anda mahu)


Kemudian lapiskan dengan buah mangga.

(Buah mangga boleh juga diganti dengan strawberry, kiwi, raspberry, pisang atau apa-apa)







Hasilnya...........








Tada!!!






















Selamat menjamu selera!! :D





Simple right? Hanya perlu blender blender dan lapiskan. Maka sudah pun siap triffle anda :D Sesuai untuk dijadikan minum petang bersama keluarga. Masa untuk menyediakannya pastilah tidak sampai 20minit pun :)




Cost.
Natural Yogurt = RM5.20 (Hanya guna 3 sudu sahaja)
Full cream Dutch Lady = RM5.50 (Hanya suku)
Mangga 300g = RM1.50
Sponge cake = RM2.50
Gula + Madu



Untuk maklumat lanjut mengenai NESTLE Natural Yogurt, boleh berkunjung ke: http://ww2.nestle.com.my/dearnestle/product/pages/landing.aspx#naturalset


You Might Also Like

36 ulasan

  1. wahh..nad...nampak sedap yg amat..boleh la cuba pas ni.. ;)
    thanks share..

    BalasPadam
  2. baru nak buat, tetiba tengok kena guna blender.. rumah anne xde blender.. huhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa takda ke kak Anne? Tak dapat laa try cani. Sebab buah tu pun kena blender sekali

      Padam
  3. nak try untuk my next Epic Meal Time lah.. haha XD

    Epic Meal Time #2: Maggi Sup Campbell
    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/11/epic-meal-2-maggi-sup-campbell.html

    BalasPadam
  4. aduhh macam sedap je nie..memang simple la resepi dia..btw done klik nuffnang awak yee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tulaa, simple je. Sebab baverage kan. Tapi sedap tau :)

      Thanks Zyraa :)

      Padam
  5. macam sedap je.. macam sedap je...
    Nak try buat gak nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe bebila free try lah Fazrol. Memang sedappp

      Padam
  6. gudluck nad!:)

    xsempat nak join SP ni...sebabnya tak beli2 yogurtnya,hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tersilap lah Nana. Patutnya hantar link blog kita dulu pastu kalau terpilih baru buat sp :/

      Padam
  7. akak, buatkan untuk leen boleh? boleh lah.......

    BalasPadam
  8. rasa apa eh? saya tak pernah rasaaa triffle !! hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe rasa tu depends ma pakai buah apa :)

      Padam
  9. sedappppppppppppppnyaaaaaa

    klik nuff nad

    BalasPadam
  10. wah dapnye.. kita tw buat puding triffle je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wee~ Nad pulak puding triffle tak pernah try buat lagi. Nanti baru nak belajar hehe

      Padam
  11. gud luck nad :)
    cam nak wat je.. tapi malas nya nk sediakan bahan huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Aefaaa, nak makan sedap-sedap jangan malas

      Padam
  12. tq share resepi yer, bolah dicuba nanti !

    BalasPadam
  13. come on a sunny Thursday morning as he became acquainted with a new friend

    BalasPadam
  14. Nampak sedang T_T Dahlah perisa mango kegemaran xD

    BalasPadam