Pengalaman First Time Cashout Nuffnang!

9:47 PTG


Hi & Assalamualaikum.


Memang biasa dah kan kita dengar orang cakap buat duit dengan blog, blog boleh dapat duit blabla. Tapi untuk sangka blogger picisan macam Nad ni dapat income memang rasa macam awhh. Serious lah diri ni layak dah tekan button cashout tu haha. So sebelum hit button cashout tu, sibuk lah meng-google tips-tips untuk cashout semua.



30 September 2013, memang dah nekad habis nak cashout jugak. So, here we go! I clicked it.



Tungu punya tunggu dah sebulan lebih berlalu. First time cashout ni. Ish, mana lah pulak cheque Nuffnang tak sampai-sampai ni. Dalam hati dok fikir, tercicir ke aku punya ni. Lepastu hantar lah ticket dekat Nuffnang.





Ni soalan Nad. Kalau tak boleh je Nuff reply the same day, tapi haritu hari Ahad, so dia reply esoknya hari Isnin.




Kalau nak diikutkan memang pantas la Nuff reply pertanyaan kita ni. Hehe Nad set priority High :p




Lepastu time blogwalking ada jumpa jugak blogger yang cashout sama tarikh dengan Nad, kak Azizah pun hantar ticket jugak dekat Nuffnang hehe. Risau lah kan cheque tak sampai-sampai ni ekeke. Tapi dah Nuffnang kata receive by this week so tunggu je. Tup tup harini sampai!



Ahaha Im so happy! Tak sangka tercapai jugak hasrat untuk blog tentang cashout daripada Nuffnang ni. Kelakar bila ingat balik dulu masuk 0.25sen pun dah happy semacam. Naik RM2 lagi lah happy. Hehe akhirnya dapat jugak capai target untuk cashout. Alhamdulillah.





Tak banyak mana pun. But still, rasa tak salah kalau nak tunjuk jugak. Bagi blogger lain semangat sama hehe



Nad memang dah niat awal-awal duit Nuffnang yang first ni nak simpan je kat asb. Tapi tak jadi kot. Cheque first ni untuk cover balik haritu Nad ada terguna sikit duit pinjaman Yayasan Negeri Selangor. Kesimpulannya kat sini, bila korang cashout hujung bulan, tunggu sebulan 2minggu untuk cheque korang sampai kat rumah. Kalau korang TERcashout awal bulan, tunggu lah 2bulan 2minggu :p



You Might Also Like

44 ulasan

  1. lambat pun berbaloi tunggu kan..? ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe memang berbaloi sgt tunggu Sally :)

      Padam
  2. wahh! tahniah Nad! First cek dah seratus. FD dulu RM70 lebih je. bape lama kumpul ni? :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama sgt kak Fatin, bertahun jugak la haha.

      Ala kak Fatin first time je RM70, lepastu masyuk kan? Hehe

      Padam
  3. Balasan
    1. Terima kasih Nana :) Dapat jugak merasa

      Padam
  4. tahhniah.akak puns till tunggu cek nuff ni.btw akak dh register whohaha..thank u for sharing

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekasih kak Put :)

      Hehe dah kali ke-berapa cashout tu kak?
      Welcome :) Keep sharing jugak tau kak

      Padam
  5. alhamdulillah.. tahniah.. cikmar pun semangat nak tgu leh cash out nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih cik Mar :)

      Biar semangat :) Biar kita lebih berusaha dalam ber-blogging ni :)

      Padam
  6. wow bestnya dah cashout ^^ Ms belum rasa lagi duit nuff =.=

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best Best MS :)

      Jangan putus asa MS! Mesti akan cashout jugak nanti ni..

      Padam
  7. Wah tahniah.. semoga terus sukses.. :)

    BalasPadam
  8. Best dah cashout, Aku belum pernah rasa duit dari blog satu sen pun...
    mungkin belum saat-nye rezeky datang dari blog....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best, alhamdulillah ada la sikit..

      Takpe slow-slow. Mesti dapat cashout juga nanti ni :)

      Padam
  9. hye adik!!!
    waahhh..dh cashout dh..akk xcash out lg..hiks..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi kak iEyla!

      Amboi kak, nak tunggu ribu dulu ehh? Hihi

      Padam
  10. wahhh..best nya dh boleh cash out..niesa xckp lagi nak cash out..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe Niesa, slow-slow.. Nad pun dalam proses nak mengumpul balik ni..

      Padam
  11. weeeee.. tahniah lah nad. akak pon nak tunggu dapat jumlah lebih kurg ni jugak la baru nak cash out ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kak Lieya :D

      Hehe cashout time beratus baru berbaloi sikit.. Sebab kena charge RM1 kan.
      Goodluck kak!

      Padam
  12. wah bestnya.. anne lama lagi nak cashout tapi tunggu je la.. hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe tunggu, kumpul banyak-banyak baru cashout Anne :)

      Padam
  13. hee tak pernah lagi cashout . tahniah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekejap lagi lah tu Risha :)

      Terima kasih..

      Padam
  14. Balasan
    1. Efficient efficient :) Puas hati la hehe

      Padam
  15. Tahniah..bolehla belanja saya roti canai...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk bro Eyriqaa roti canai tu boleh je :D

      Wee, mekasih sudi comment katsini

      Padam
  16. hurm akak ni baru je lagi x tau la bila boleh cash out...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe kak.. Awal-awal memang camtu. Slow-slow belajar lama-lama mesti boleh cashout :)

      Padam
  17. Balasan
    1. Memang seronok :) Sebab ni duit hasil usaha kita kan hehe. Terima kasih..

      Padam
  18. congrats :) cek ekah pun baru jer sampai harini :)

    BalasPadam
  19. bailah nad. bile nak belanje makan ni? :P

    BalasPadam
  20. Balasan
    1. Hee terima kasih Hafiza :) Alhamdulillah..

      Padam
  21. tips amat berguna. so kena cash out hujung bulan la ni. apa2 pun tahniah. merasa jugak duit dari nuffnang

    BalasPadam
  22. Piwit piwit \\^____^//
    tahniah anda sudah cashout!!!!!!!

    BalasPadam
  23. tahniah..akhirnya kan....p[emangkin semangat untk berbelog kan sis

    BalasPadam
  24. Waa.. samalah kita.. dulu dapat 25 sen terlompat sorak-sorak *terlebih* sekarang 75 sen and first CPUV xD tunggu bila boleh cashout hahaha xD

    BalasPadam