Permulaan November yang Hambar

12:03 PG



Hi Assalamualaikum to you gais~


1 November.
Pertengahan cuti sem yang hambar.


Pernah tak korang ada dalam situasi yang mana korang berada di atas, tetibe jatuh ke bawah. Ala, cam tgh happy happy tetibe sedih. Or rasa cam pandai tetibe rasa cam kurang pandai.



Alright. Hambar. Hambar. Hambar. No words could describe my feelings right now :'( Imagine yourself sebagai dean list student tetibe next sem tu jadi repeaters. Okay, so now you geddit.



Taktau apa yang jadi kat diri ni. Taktau cane boleh dapat result camtu. Taktau cane boleh seteruk tu. Taktau apa yang dikhayalkan sepanjang semester 3 tu. Haizz.



So, Ive browse through some motivation online. Moga diri ini akan terus ter-motivasi lah haha.





















Sekarang mampu la nak KEEP SMILING gini. Japg sampai turn nak kena bgtau result dekat parents...........    GULP







Dear Nadratul Syazwana,

         In Shaa Allah untuk next next ni akan selalu bagi & buat yang terbaik. Akan selalu.
         Takkan tangguh-tangguh kerja lagi dah. Buat on time.
         Akan cuba try test fahamkan semua benda yang tak faham.
         Takkan give up awal even markah test cam harom.

         In Shaa Allah.

You Might Also Like

24 ulasan

  1. take it as wake up call or stunnin stones :) wish u great for d 'next next'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alright :) Memang dah jangka tapi terkejut jugak la sebab betul-betul jadi

      Thanks Shafiq :)

      Padam
  2. Dear Nadratul Syazwana,
    In Shaa Allah untuk next next ni akan selalu bagi & buat yang terbaik. Akan selalu.
    Takkan tangguh-tangguh kerja lagi dah. Buat on time.
    Akan cuba try test fahamkan semua benda yang tak faham.
    Takkan give up awal even markah test cam harom.

    In Shaa Allah.


    Hehehehehe sorry copy paste. Qila pon takde motivation sekarang :(

    kosong. But u made me realised. Heheheh thanks kak nad!!!
    Btw KAK NAD SANGAT CANTIK + COMEL AAAAAAA <33333

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom kita sama-sama cari motivasi Qila hew :D

      Alolo sesame Qila!
      Macehhh ;) Qila ni suka puji-puji tauu Aip

      Padam
  3. alololo...takpe...jadikan kegagalan ni pemangkin semangat utk terus berjuang ye...gagal sekali tak bermakna gagal selamanya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Sally :) In Shaa Allah

      Terima kasih

      Padam
  4. xpe nad ..prnah dgr x ngn kata2 You drown not by falling into a river, but by staying submerged in it ..cpt2 recover ya..all da best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pernah dengar pulak Thiqi :b Ekeke

      Hehe akan recover cecepat. Maceh tau

      Padam
  5. btw cntik la gmbr nad..hehe..dh brpunya ke belum?

    BalasPadam
  6. Sabar je la... Saya pun selalu rasa down. Tapi bila kita jatuh kita kena bangkit kembali. Setiap kali kita jatuh kita akan mula belajar bagaimana cara untuk kita berjalan tanpa halangan. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Zack. Memang patutnya kita kena sentiasa bangun. Takleh nak layan sgt down tu, nanti jadi makin down kan

      Padam
  7. kita hanya gagal bila kita berhenti berusaha. terima kegagalan ni dgn sikap yg +ve. usaha lagi nex sem. takpe xdpt ANC mase grad nanti. tapi masih ada peluang utk grad dgn sijil dekan. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Aefa untuk kata-kata semangat :)

      Strive for dl kan

      Padam
  8. Balasan
    1. Cik Itah, jangan cedih :'(

      Jom kita sama-sama bangun balik?

      Padam
  9. pernah dan banyak kali rasa benda tu.. tapi nak buat macam mana.. kadang kita di atas, kadang kita di bawah.. itulah lumrah kehidupan.. terpaksa lah kita harungi ia.. :)

    BalasPadam
  10. next sem buat yg lagi baik ok..insyaallah boleh..btw nama sye nazathul..dekat2 je dengan nama awak hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Shaa Allah.

      Hehe memang nak dekat sama, nasib baik nasib awak tak sama dgn sy ni kehkeh

      Padam
  11. course apa ni? good luck, teruskan usaha.. insyaAllah, Allah bantu kita.. usaha, doa jangan jemu minta pada Allah.. saya pun pernah pointer jatuh merudum tapi still cgpa 3.00.. semester akhir, baru dapat dekan, alhamdulillah.. usaha tangga kejayaan! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Civil engineering dear.

      Hehe In Shaa Allah, alhamdulillah still 3 pointer & above
      Will work hard :D

      Padam
  12. biasalah hidup sebagai student ada masa jatuh..tapi jgn terus jatuh kene belajar bangkit semula..akak dah merasainya dik..apa2 pun semoga berjaya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bangkit! Next sem nak bangkit dah.

      Terima kasih kak atas kata-kata semangat :)

      Padam