UPSR 5A dapat hadiah kereta Mini Cooper!

5:24 PTG


Hi Assalamualaikum :)



Baru-baru ni kecoh la juga tengok di Facebook orang post-post pasal budak UPSR dapat 5A dari Kota Bharu, Kelantan dihadiahkan Mini Cooper oleh ayahnya. Nad sendiri pun taktau la cerita ni betul atau tak. Cuma kalau betul, wahhhh beruntung gila budak 12tahun tu -_- Nad ni Viva pun tak mampu.




Ada sesape nak belanja Nad Mini Cooper centu tak? T_T




Teringat zaman-zaman Nad UPSR dulu tahun 2006, time nak check result tu langsung tak berdebar sebab macam tak terdedah langsung apa kepentingan result bagus time UPSR semua tu. Tak kisah la dapat apa result sekali pun. Last-last dapat 4A 1B. Pun macam tak kisah hahaha taktau nak happy ke nak sedih lolz.




Tapi yang buat terharu bila parents appreciate dengan result yang Nad dapat tu, so diorang bagi la handphone Nokia sebijik dengan cash RM800. So kiranya, 1A = RM200. Tapi time tu 12tahun kotttt, dapat RM800 cash pun taktau nak buat apa so semua simpan masuk bank. (Alahaiii, bagusnya lah kalau sampai sekarang pun perangai camni).






Ni lah lebih kurang phone yang Nad dapat dulu tu Ekeke. Dapat masa darjah 6 lepastu form1 hilang sebab suka bawak pergi sekolah pastu tinggal dalam bag. Pandainya *_*

Source : Google



Budak-budak sekarang ni makin ramai yang pandai-pandai. 
Untungnyaaa lah~


Ape pun, tahniah untuk adik-adik yang dapat keputusan cemerlang dalam UPSR tu. Semoga ditempatkan di sekolah yang terbaik :)

In Shaa Allah








Pstt : Cuti tinggal seminggu lagi.. Taknak balik UiTM :'(


You Might Also Like

48 ulasan

  1. sangat best jadi budak ni.masa upsr dulu tak dpt pun hadiah. ucapan tahniah je :) huuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe memang best jadi budak-budak dulu kan?

      Ucapan tahniah pun cukup sebenarnya :D

      Padam
  2. dpt mino cooper....woooo nk nanges dgr dasyat aihhh sy dlu dpt choki choki jer heeee

    BalasPadam
  3. seronok kan jadi budak2 sekarang... huhuhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi tulaa, mewah je hidup bebudak skrg ni..

      Padam
  4. speechless bila baca berita tu tadi kat fb.. Macam tak sesuai je tapi takpe la, duit bapa dia kan? hihi.. upsr kita sama la.. tapi dulu2 memang tak risau pun pasal result.. poyonya kitaaa.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tergamam ehh kak Anne :b Tulaaa, rasanya 4a 1b tu standard kot haha

      Padam
  5. silap hari bulan kereta tu berkarat dalam garaj je. *suara-suara dengki* xD

    BalasPadam
  6. amboi!mini cooper tu...haha,,

    BalasPadam
  7. WOW! WOW!!!!! Seriously???
    Gila ahh! :'O
    Kite ni nak g praktikal nanti, naik apa pun tak tau lagi tau! Budak darjah 6 baru nak dapat mykad, lambat lagi boleh amik lesen pun dah dapat mini cooper? Allahuakbar... Tu baru besaq tu! Silap2 kalau spm baguih nanti, dapat jet pulak pa? Hahahaha... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seriousss! Haha

      Tulaaaa Nad pun nak kereta jugakkk :>

      Padam
  8. Selamat nak dapet hadiah. Salam hangat

    BalasPadam
  9. zaman dulu tak sama dengan zaman sekarang..dulu paling takpun belanja makan kfc walaupun sebenarnya slalu makan kfc hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan. Sekarang ni makan kfc dah macam makanan harian. Macam tak special mana pun

      Padam
  10. Tahniahhhhhh kepada saudari tersebut. Beruntung nya diaaaaaaa

    What u gained, u get the result. She deserved it

    BalasPadam
  11. bdak sekarang nie mmg untg2..nak ape je bole dpt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam seronok je kan hidup dioranggg Ekeke

      Padam
  12. untung la kan umur 12 tahun dh dpt mini cooper..rezeki masing2..nnti spm gempak agak2 ayah dia nak bg apa lak?hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe rezeki dia lebih sgt nii. Agaknya tu hadiah untuk Spm sekali kot :p

      Padam
  13. Alaaaa jangan balik uitm :((((((((

    hehehehheheeh gi balik nuh jgn lupa belajar. Dapat deen list lagi hihihihi ;)

    will be missing u kak nad~~~~~~ <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Taknak balikkk~~ tapi terpaksa :(

      Amin Qila! Thankyou for the doa

      Padam
  14. ee dulu 4As 1B je. B pulak bm penulisan. egh.
    budak ni. kalau spm straight As dapat apa pulak eh.
    hm. curious.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin ayah dia bg aventador plak kot....

      Padam
    2. Mungkin ayah dia bg aventador plak kot....

      Padam
    3. Ruginyaaa penulisan B! Padahal kalau blogger mesti minat menulis kan? :)

      Padam
  15. saya nie henfon galaxy y pun xmampu >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uuuu tula, rezeki lain lain.. Tapi rezeki adik ni macam lebih sikit la

      Padam
  16. Sori la, upsr je kot.. X menjamin mase depan la.... Tgk la skolah menengah nanti, bnyak lagi subjek yg mencabar... P/s: x jeles pun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Banyak lagi cabaran.. Even dah dekat U ni pun belum tentu

      Padam
  17. budak sekarang memang untung.. dapat 1 atau 2 A pun mak bapak belikan gadjet.. kalau dulu.. setakat belanja makan jer.. tak sangka budak ni boleh dapat Mini Cooper.. mak bapak beli cash pulak tu.. untungnya la dia .. ..

    p/s : phone nokia tu rm800? mahalnya.. rasanya kalau sekarang,, rm800 tu bleh beli phone samsung sebijik.. siap android lagi.. hehhe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tulaaa untung sgt dia tuuu.

      Hew, phone tu taktau la berapa. Tapi Nad dapat phone tu dgn cash Rm800

      Padam
  18. helo helo helo... santai leeza terjah sini woooo

    BalasPadam
  19. dulu dpt 3A je x dpt ape pun tp dapat ciuman dipipi dr mak. itulah hadiah paling bermakna sy dpt.huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tahniah! :) Dapat kiss pun okay apaaa

      Padam
  20. Dapat hadiah tapi tak boleh diguna. Macam useless jer

    BalasPadam
  21. Nad..tahun 2006 awak darjah 6..eh sama lak dgn anak 1st kak ina...adeiiii awak kena panggil kak ina makcik la ni yek...he he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tahuuu :) Ala takyah laaa panggil akak je eh kak Ina

      Padam
  22. terbeliak biji mata tengok . makin maju .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berbeza sangat dunia sekarang ni akn ehee

      Padam
  23. handphone butterfly. Macam best je. Macam nak cari je.. ZH pun pernah pakai hp ni... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yeke? Sama lah kita eh? Best kan phone ni? Hehe

      Padam