15 Perkara Tentang Paul Walker

6:56 PTG


Hi Assalamualaikum.



Tak habis lagi pasal Paul Walker eh? Haha. Tengah check-check email tetibe ada email dari Yuna Says yang menarik perhatian Nad sendiri. Padahal selama ni kalau email-email centu buat tak nampak je :p So ni ada sedikit perkongsian tentang Paul Walker dari segi kehidupan, cinta, kerja dan keluarga :)



I live by "Go big or go home". That's with everything. It's like either commit and go for it or don't do it at all. I apply that to everything. That's what I live by. That's how I like it.

There's more to life than movies.

My motto is, you have to get in a sport a day.

When I was younger, the pressure was just being cool. I never thought of myself as a cool guy. I always thought of myself as more of the goofy guy.

I've always wanted to race cars, ever since I was a young boy, as I think a lot of guys have.

I'm a crazy car guy. I've got an airplane hangar full of cars.

I want to have the freedom to do whatever I want.

It's not about working anymore, it's about doing work I can be proud of.

My philosophy is : If you can't have fun, there's no sense in doing it.

I love doing the action stuff. It's sooo much fun!

I'm not afraid of anything. That's just the way I am.

I hope I'm in a position to make stuff that I really want to make as opposed to stuff that I just have to make for money reasons, or to sustain a certain marquee value.


I'm really close to all my family.

You know, all that really matters is that the people you love are happy and healthy. Everything else is just sprinkles on the sundae.


If one day speed kills me, do not cry because I was smiling.




Nahhhhh kata-kata yang sangat memberi motivasi. Kebetulan time Nad baca email tu dekat phone. Memang focus habis lah nak menghayati ayat-ayat Paul Walker ni. Sangat memberi motivasi okay. Enjoy dengan apa yang kita buat. Accept who you are. Aduh, sangat memberi motivasi ah senang cite.


You Might Also Like

44 ulasan

  1. Balasan
    1. Betul tu kak ZIra. Smile always, live your life to the fullest! <3

      Padam
  2. yang mana baik kit jadikan tauladan.. :)

    BalasPadam
  3. yang mana baik kita jadikan tauladan :)

    BalasPadam
  4. dia la favorite actor sye...terasa sedih sgt2 bila dia dah takde..
    kata2 dia akan jadi pembakar semangat kpd sye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula, sedih memang sedih. Tapi dah ajal dia kan? :)

      Be positive eh Zyra

      Padam
  5. so sad cant see him more in the FF6

    BalasPadam
  6. ayat last tu mcm tau2 ja dia nak pergi dengan cara ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin kot Lieya. Yela, certain org ni kan dia dah boleh rasa

      Padam
  7. saya paling suka ktanya2 yang ..

    If one day speed kills me, do not cry because i was smiling

    BalasPadam
    Balasan
    1. Something mysterious kan dengan sentence tu?

      Padam
  8. Balasan
    1. Haha apa maksud di sebalik huhuhu ni kak Leeza?

      Padam
  9. Memang sangat-sangat suka dengan kelajuan nampaknya tu. =)

    BalasPadam
  10. sungguh terkesan di hati..word last dia tu meremang bulu roma baca...

    BalasPadam
  11. yang last tu memang betul.. :) hm.. tapi banyak jugak la kerja amal yg dia buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad pun baru tau.. Accident ni pun sebab otw nak gi buat kerja amal kan

      Padam
  12. Benda baik, kita boleh jadikan iktibar. Etika kerja, prinsip dia, walaupun dia insan Belum Muslim.

    Jangan la bawak laju laju, ingatlah orang tersayang.

    From: Bila Karipap Boleh Bercakap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu.. Yang baik kita ambil dan contohi lah :)

      Padam
  13. Assalamualaikum Nad..
    Mula2 sekali salam perkenalan dari sy.. blogger baru lg ni...
    Sangat minat dgn Paul Walker ni...
    Of coz la Fast n Furious....

    Sgt memberi inspirasi tapi sedih dgn kematiannya..
    Lepas ni FnF da kurang sengat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam Isabella :)
      Salam kenal, welcome to blogging life :)

      Padam
  14. dia ni mmg power bwk keta kan...

    BalasPadam
  15. agaknya macam mana kesudahan F&F 7 nanti yang masih dalam pembikinan...hurm...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahha tukar jalan cerita dan ganti pelakon baru :p

      Padam
  16. yang last tu bagi impak besar sat kat diri. terkesima sat baca. waduhh. even dia bukan islam pun, kita still boleh jadikan motivasi dgn benda baik yg dia buat :')

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul :) Hati mulia dia ni. Cuma rugi la sebab bukan Islam kan

      Padam