Azam Tahun Baru! 2014

8:40 PTG


Hi Assalamualaikum.



Pejam celik pejam celik masuk sem bayar yuran habis sem tunggu result sem 1 2 3 4 pastu tetibe yeayyy dah 2014! Cepat je masa berlalu tanpa kita sedar. Bila direnungkan balik Nad memang tak pernah ada azam langsung la sepanjang hidup 19 tahun ni. Nak masuk 20 ni baru la terasa nak ada azam. Eleh



Hahaha rasa nak terpengsan jugak la nak fikir apa la Nad nak achieve tahun 2014 ni kan. Takleh nak imagine ah camne selama ni orang boleh ada azam pastu trying so hard to get em all. Nad ni nak fikir azam pun punya susah. Tapi takpe, jom tengok list azam 2014 Nad tungguuuuu hujung tahun 2014 untuk tengok berjaya capai ke tidak!



Semangat lebih la konon baru first time nak ada azam an kahkah




Saving banyak banyak banyak! Kali ni saving real punya

Bila umur nak masuk 20-an ni haha geli gila weh serius aa nak 20 dah, baru lah ada rasa cari duit sendiri tu penting. Ye ah selama ni senang senang je boleh minta parents dengan alasan masih study tak pun ala perempuan. Dah dah skrg taknak set camtu lagi dah. Sekarang ni nak kena pandai simpan duit jimat-cermat bukan bazirkan duit lagi dah.



Turun berat badan :( Pastu kalau boleh nak ada abs zz bye

Cuti sem = Duduk rumah

Duduk rumah = Makan sedap

Makan sedap/banyak = Makin gemuk

Hahhahahhaha weh naik 3kg -.- Amende duduk rumah makan bebanyak bila ibu tegur dah gemuk, pastu cakap nanti balik uni diet lah balik. Pui! Diet pebende ah memang tak sama je makan banyak jugak kat memana pun :( So ya, nak kurusss.




Belajar lebih menghargai orang sekeliling

Kekadang kita tak sedar pun kehadiran orang dalam hidup kita sampai laaa orang tu dah pergi. I mean dia dah menjauh la. Then baru terasa cam eh asal dia ni tak contact aku? Asal tak cakap dgn aku? So, sempena tahun baru bukak buku baru, Nad harap Nad lebih peka dan hargai orang di sekeliling Nad.



Sebenarnya banyak pun lagi tapi ada yang malu ah nak listkan dekat public hahaha takpe biar simpan sendiri pastu nanti dah akhir tahun baru reveal heh. Apa pun Nad serius harap dapat berubah ke arah yang lebih baik. Yang dapat bagi manfaat kat orang lain. Ada la lebih kurang lagi 3jam untuk masuk 2014. So hai!







You Might Also Like

39 ulasan

  1. Happy new year nad... semoga blog kita makin femes...ahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy New Year juga Wan. Hahhahahha famous famous Amin!

      Padam
  2. Happy new year kak nad! Moga tahun depan jadi lebih bermakna untuk kita ya.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Happy New Year Niena :) Amin~ In Shaa Allah

      Padam
  3. Eh eh hihihih
    May all ur azams will come true kak nad!!! <3
    Stayyyyyyy positive ok!!! Hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin! Thaks Qila sayanggg <3

      Hehe alright. You too okay? :)

      Padam
  4. Selamat tahun baru nad!! Moga tahun 2014 ini lebih sukses.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Tahun Baru juga Azwan :) Amin In Shaa Allah.. Kau pun tau

      Padam
  5. semoga Nad terus success....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin.. Terima kasih abg Jaymie atas doa :)

      Padam
  6. ahhhhhh tidakkkkkkkkkkkkk df dah 20an haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =.= tua tua

    BalasPadam
  7. slmat taun baru Nad...moga ttunai la sume azam2 2 erk hee. Bab turunkan bdan 2 k.nira mmg suka tau...nti share tips2 diet yer :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Selamat Tahun Baru kak Nira :) Amin.. In Shaa Allah ahaha I'll work for it

      Padam
  8. Kak nad.. selamat tahun baru. aip aip. aisyah suka no 20. *xda kena mngena. May successful always be with u =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Tahun Baru Aisyah :) Hahaha aip terasa tauuu hahaha

      Padam
  9. Happy New Year ! May Allah ease everything :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy New Year Syaza :) Amin.. In Shaa Allah

      Padam
  10. Selamat tahun baru :0
    Azam turun berat badan tu, nak join boleh.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Tahun Baru Ros. Meh join the club! Ehehe bagi meriah sikit

      Padam
  11. selamat tahun baru kak nad. kurskan bali berat badan yg 3 kg tu :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Tahun Baru Mazni! Ehehe tau takpe. Ish sibuks je yg 3kg terlebih tu kan? Ahaha

      Padam
  12. selamat tahun baru nad!semoga azam nad semua tercapai..InShaAllah... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Tahun Baru kak Niesa! Hehehe harapnya begitulah :D

      Padam
  13. selamat tahun baru ! jom cuba nasib join GA sy mana tahu awk menang =)

    http://akuorangkecilengkauorangbesar.blogspot.com/2014/01/new-year-giveawayyy-by-monster-and-lala.html

    BalasPadam
  14. LAMA akak tak singgah sini. sorry lah nad. sibuk ler.. sek akak GB baru. soooo sgt byk benda nk kena uat ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe kak. Nad pun lately busy Masya Allah. Kalau ada masa singgah la :)

      Padam
  15. Saya pun baru nak masuk 20 dan baru nak buat saving :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sebaya la kita eh? Tulaa, time ni dah kena start fikir pasal duit kan ehehe

      Padam
  16. Wow. Kejapnya naik 3kg. Tapi ok pe, tak la gemuk sangat. Biar la ada isi sikit dari kering je. hehehe

    ZH Blogger

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahahah stress banyak! Hahhaa nak diet jugak

      Padam
  17. bab menyimpan duit tu sy akui bukan keje yang senang lebih2 lagi kalau perempuan sebab mereka sering digoda dengan jualan murah..hehehe

    Regads,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Keh keh keh tahu takpe. Aishhh rasa macam dah lama je tak shopping ni

      Padam
  18. Dah nak masuk bulan 4 dah~ Semoga azam tercapai argh :p

    BalasPadam