Cinderella Lakonan Fizo Omar

6:35 PTG


Hi Assalamualaikum.



Dua hari yang lepas (Rabu), atau pun, Hari Krismas rasa boring sesangat sangat dekat rumah. Cuti mid sem 2minggu je tapi baru berapa hari dah boring. So, keluarlah dengan harapan nak tengok cerita 47 Ronin. Sebab rasanya itu je cerita pasling latest yang keluar. Lepastu bila sampai sana 47 Ronin tinggal LUXE punya je. Ish tak suka lah camni.



LUXE kalau hari biasa pun dah mahal. Lagi-lagi time public holiday camni confirm berganda-ganda. So decide tengok cite Cinderella je. Hahaha kelakar la cite camni tengok dekat cinema. Tapi dah taktau nak buat apa bantai jelah tu pun kena RM18 sorang T_T Mau tak menangis weh?







Sinopsis Cinderella :

Memula Fizo Omar dengan Kamal Adli ni dok ber-camping dekat satu kawasan kampung. Dekat situ juga lah dia kenal Nelydia Senrose. Pastu dok syok-syok usha, Nelydia tak layan pun. Sampai satu malam, abg tiri Nelydia ni nak rogol dia, so dia lari la time malam hujan-hujan tu and tersampai la pulak dekat kawasan camping Fizo ni. Terus dia masuk khemah Fizo and Fizo tolong la lap-lap luka dekat tangan dia. Abg tiri dia ni jahat pergi panggil Jabatan Agama Islam. Dah tak pepasal kena tangkap basah kena la kawin jugak. 


 Balik je KL, disebabkan Fizo ni kaya dia buat la Nelydia ni cam org gaji je. Dia balik memalam mabuk berfoya dgn perempuan lain semua lah. Buat cam cara takde isteri pun. Nelydia ni rapat dgn ayah Fizo je sbb ayah Fizo sakit pastu dia yg tolong jaga semua. Diam-diam ayah Fizo tau diorg ni dah kawin. Sampailah saat ayah Fizo meninggal, Nelydia yg ada dekat sebelah dia. 


 Lelama Fizo pun boleh terima Nelydia. Cam boleh ah sikit-sikit. Pastu datang la plak abg tiri Nelydia ke KL dok buat fitnah. Dah Fizo halau Nelydia ni T_T Tak lama pastu Fizo disahkan ada HIV. Nelydia punya cari cari dia pastu dia gi marah Nelydia. Ehhh part dekat sini paling sedih weh! Haa pastu dah la, diorg terima satu sama lain. Hidup bahagia. Camtu laa


Duration : 1hour 50mins 
Rating : 4/5


Haha time part yang sedih tu kan, kebetulan sit depan kitorang sebaris tu budak laki dalam 9/10 orang camtu. Sampai part yang sedih, dia dok gelak-gelak bahan mbe diorg yang tgh feeling-feeling ni hahaha.







You Might Also Like

21 ulasan

  1. SEMPAT DIA TENGOK WAYANG =.= sedihh nak itot

    BalasPadam
  2. Huhuhu LUXE punya gila mahal woooo kak nad. Hihihi tapi best kan heheheh
    Wahhh dah tengok dah cinderella ni? woot woot. Sweet love story~ <3

    BalasPadam
  3. hi...done follow sponsor :).follow me back ya ..tq

    BalasPadam
  4. Wahhh kene tgk cite ni.Cm best ni

    BalasPadam
  5. Baru bercadang nak tengok cerita ni< tak sempatlahh..

    BalasPadam
  6. best tak movie ini? takut rugi je kalau beli. last movie melayu cerita papadom 2. hmm. btw review my blog okey. theianfaizaldiaries.blogspot.com

    BalasPadam
  7. best juga layan cerita macam nie..

    BalasPadam
  8. macam best je..hehe.. kena tengok lepas ni jwabnye..

    BalasPadam
  9. macam best je cinderella ni, nanti tunggu yg download punya la.. hehehe..
    ada jugak budak lelaki pegi layan cerita tu kat panggung eh?
    hehehe

    BalasPadam
  10. Awalan cita yg heroin nak dirogol pastu lari ke khemah hero..pastu ditangkap basah...kena kawen tu memang sijibik sama dengan drama cinderella ahmad idham dengan haliza misbun....

    BalasPadam
  11. macam nak tengok jugak lah :) tapi sedih sebab ost lagu tu, dah tukar penyanyi kan,, Kak Ros lagi suka penyanyi asal punya version, Haslinda dari yg baru ni :(

    BalasPadam
  12. macam best je cte nie..mesti sedih gila kan..adoiii...
    sye kli iklan INTI awak^^

    BalasPadam
  13. btw, 47ronin memang best, ite tgk time krimas tu hari, hehehe

    BalasPadam
  14. nak tengok wayang tapi.... tengahh examm lagi... hahaha.. 47 ronin tu tengok trailer dia.. best giler nad!

    BalasPadam
  15. Wow.. macam best je cite dia :D Hampir sama ngan cite PISA :3

    BalasPadam
  16. Kak ina sekarang ni kalau tengok wayang cerita kartun aje...he he..

    BalasPadam
  17. asal akak x tau cite ni?nampak sgt ketinggalan..hahah..

    BalasPadam