Hello 1st December 2013!

12:02 PG


Hi Assalamualaikum.



Cukup harini, genap seminggu dah Nad daftar masuk balik kolej untuk part 4. Ramai yang tahu kan result Nad last sem sangat menyedihkan. So sem baru ni In Shaa Allah dengan semangat baru akan cuba untuk belajar balik betul-betul untuk maikkan balik cgpa yang dah jatuh teruk tu T_T




Sem ni merupakan sem last Nad study dekat UiTM Pulau Pinang sebab next sem course engineering ni akan dikumpulkan dekat kampus baru ==> UiTM Pasir Gudang. Amboi, dari utara ke selatan. So Nad decide dengan roomate time sem 1 dulu untuk stay sebilik sebab dia takda pindah Pasir Gudang. So far, roomate semua okay, baik. Alhamdulillah la. Roomate kita dak dak hotel culinary tourism & food service. Kita je sesat sensorang engineering katsini haha.






Thanks Mira sebab sudi teman. Nad sibuk sgt nak suruh cari wifi. So last-last kitorang decide beli Yes 4G. 



First payment : RM179
Bulan-bulan : RM79
Quota : 15GB (8am-2am : 4.5GB / 2am-8am : 10.5GB)
Contract : 18months



As a student, Nad rasa okay kot. Sebab dia modem, so boleh bawa pergi mana-mana. Phone taknak subscribe internet pun boleh haha. Tapi kalau nak selamat subscribe yang paling murah la. Lepastu bulan-bulan bahagi dua sebab share dgn mbe kan. Hehe boleh blogging kan. Kalau takda wifi ni, memang Nad dah lama lenyap la dari blog :'/ Sedihnya kalau terpaksa tinggalkan blog.




Okay dah, berhenti cerita pasal internet. Nad harap sem ni dapat perform dengan baik, In Shaa Allah. Taknak dah benda yang sama jadi banyak kali. Nad nak grad on time dengan kawan-kawan yang lain.



p/s = Counting days. Lagi 3minggu nak balik rumah!


You Might Also Like

42 ulasan

  1. Owww, ni macam lebih berbaloi daripada Celcom SKMM saja. By the way, pernah guna sampai quota ia habis tak?

    Tell me later okay? All right, see ya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. same....sy pon guna yg skmm tu je...berbaloi jgk..hehe

      Padam
    2. Tak pernah lagi. Ni baru 2minggu pakia. So far okay la

      Alright, nanti dah genap sebulan Nad review okay :)

      Padam
  2. Eh dah nak pindah kampus Pasir Gudang dah ke? Nad sem berapa ek lupa la sorry T.T hehe :P
    btw blog dah update jejemput hadir ke blog tak seberapa tu :B

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha dah nak. Next sem nak kena pindah dah. Nad dah part 4 lah Dinooo~

      Hahha okay dah, dah leave comment pun

      Padam
  3. Amboi baru masuk dah nak kira balik rumah!
    Yayyyy hahahahahah lagi 3minggu kak nad bersabar ye!
    Wah nanti mesti cutting2 dgn kawan kan/ :D Murah je lah bayar hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe ala biarlah Qila ni :p Jgn jealous~ Akak dah nak balik rumah hahaha

      Hehe yeap! Share berdua je tapi still save la

      Padam
  4. salam..owh stdy kat uitm pmtang pauh..
    dlu pun slalu lpak kat sana..masa blajar..
    sama la kita ..mlas pakai brodband.. masa blajar angkat moden..lpas tu shre dgn romate byar bulan2..penjimatan yg bijak..he..he.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sobri dah ahbis study ke?

      Hehe tau takpe. Modem slow sgt la, terpaksa beli wifi gak

      Padam
  5. wahh budak enggeneering ni. chaiyok2x!! ^^

    BalasPadam
  6. amboi baru seminggu dah fikir nak balik umah..hehehe..
    study rerajin tau! hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. UiTM ni haa bagi abnyak sgt cuti kak Anne.. Nak buat acane

      Padam
  7. Wah, ok la tu harga dia sebab bayar separuh je kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul. So bulan-bulan bayar rm40 je ^^ Hehe

      Padam
  8. is okay lah kak nad cost dia pun okay ;) btw good luck in your life awan baru habis SPM! hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe In Shaa Allah Awan :)

      Thankyou. Awan teruskan perjuangan okay

      Padam
  9. Hmm RM80 per months, make sure put some testimony after you used it.. I also might need to get one someday xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alright. Will review it by the end of this month.

      Keep updated! :)

      Padam
  10. jemput join, akak kena tag juga nie.
    http://www.santaileeza.com/2013/12/saya-nak-rm-100-daripada-lyssa-faizureen.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tahnks tag Nad kak Leeza :)

      Tak sempat pulak nak join

      Padam
  11. wah Johor nun jauh di selatan yer ... semoga semua nya ok2 ja nanti.. yes tu mcm menarik ja rasa macam nak jugak la.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula, Pasir Gudang plak tu kak Lieya T_T Amin.. Terima kasih..

      Hehe tunggu review sebulan Nad pakai benda ni eh?

      Padam
  12. Nad buat summary kat n3 then linkkan. OKeh?? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Okay kak.. Nanti kalau ada kelapangan Nad join ye..

      Padam
  13. Nad buat summary dlm n3 pastu linkkan je..

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. Tunggu Nad balik Sijangkang dulu baru tau sesuai tak utk abg hehe

      Padam
  15. wahhh..baru masuk dh menghitung hari nak balik ye nad?haha..semoga sem ni boleh buat yg lebih baik..best of luck utk sem baru ni.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe haruslah Niesa. Tapi ticket bas pun tak beli lagi ni :p

      Amin Amin, terima kasih dear..

      Padam
  16. semoga sem ni bertambah baik buat awak :) murah juga YES tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin.. Thanks Ima :)

      Murah murah, memang berbaloi la..

      Padam
  17. Good luck utk sem ni sis..
    Salam perkenalan dari akk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kak :) In Shaa Allah..

      Salam kenal

      Padam
  18. kita pkai yg toopup bulan2 tu je...hhaha

    BalasPadam