Lets Talk About Beauty

11:22 PG


Hi Assalamualaikum.



Tetibe rasa nak tulis tentang kecantikan. Cantik tu subjektif. Cantik tu ada pelbagai jenis. Cantik pada mata kita, tak semestinya cantik bagi orang lain. Cantik cantik cantik, rasanya semua perempuan nak cantik. Including myself.





Situasi 1: 

Pernah tak korang sebagai perempuan tenung perempuan lain dan rasa cam 'Eiii cantiknya dia ni'. Lepastu compare dengan diri sendiri lol!  I did :( Lepastu terus rasa macam diri ni takde apa sgt pun zz. 


Situasi 2: 

Hmm cemana nak cantik eh? Camne artis tu jaga muka eh? Eii cane kulit dia boleh flawless camtu? Lepastu terus google 'Tips Penjagaan Muka' dengan harapan lepastu boleh cantik jugak cam diorang. Lepastu baca je padahal tak amalkan pun.




Haa pernah tak korang buat dua benda dekat atas ni? Hahaha. Nad pernah kot zz. Kot. Kalau korang pernah buat, jom lah kita motivasi diri sama-sama. Eishh, takyah nak suka sgt compare diri ni dengan orang lain. Terima diri kita seadanya. Hargai diri kita.







You Might Also Like

33 ulasan

  1. niesa pernah jugak nad!haha..tp sll jgak remind diri sendiri..bersyukur dgn keindahan ciptaan Allah pd diri niesa..thanks share..kita semua cantik kan! yeay!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe keyword dia sebenarnya bersyukur dgn apa kita ada kan kak Niesa kan? :) Hehe

      Padam
  2. yang nombor 1 tuh selalu buat..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe normal kot perempuan buat camtu :p

      Padam
  3. dua2 situasi pernah alami tapi takde la kagum sangat..
    sebab dah memang ingatkan diri sendiri yang kita semua ni dah cantik, cuma mata orang je lain2.. hehe.. lagipun kita kena enjoy our life happily.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kak Anne :) Kena pandai buat diri sendiri rasa enjoy dgn apa yg kita ada

      Padam
  4. Pernah lah jugak tapi selalu pujuk diri seniri .. sebab semua orang cantik dengan cara yang tersendiri so tak dak lah rasa terlampau stress sangat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe boleh je nak compare kak tp jangan la sampai stress T_T

      Padam
  5. HAHHAH..pernah sangat2.. tapi, redha jelah dengan apa yg Allah bagi. hihih.. btw, nad dah cantik dah. nak cantik cano lagi? heheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe redha eh? Ala tak lah, Nad biasa-biasa je ni. Bila la nak cantik tahh

      Padam
  6. TT_TT
    qila selalu nangis sbb qila hodoh sobs sobs. Heheheh betul lah. 2 situasi tu my fav. I google everyday how to be pretty. Thanks kak nad hehehehe
    Terima kita seadanya. Bersyukur n hargai diri :D Hihihihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hoiii mende Qila niii. Tah mana tah hodoh. Qila dah ah takyah make up pastu dah cantik! Untung tau tak? Hehe me too. I google it almost everyday kot

      Padam
  7. Sekali dua tu pernah la jugak. Tapi lama2 malas nak compare2 sebab semua orang miliki kecantikan dia tersendiri. Sekarang teena lebih selesa jadi simple & be the way we are :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pape pun kena jugak jadi diri kita kan :)

      Padam
  8. takde perempuan yang hodoh,yang ada,hanya yang malas nak jaga~hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..macam dalam dream high ahha...

      Padam
    2. Ada eh ayat tu dalam Dream High? Tak igt pulak

      Padam
  9. haha..kak nad tu cantik dah pun..huhu..iya betul tu..pernah juga fikir macam tu..huhu...tapi kite mestilah bersyukurkan..haha...ada hikmah wajah kita macam ni..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita biasa jela Zahrenn T_T Betul betul

      Padam
  10. Taklah selalu tapi adalah..haha.. ;)

    BalasPadam
  11. Kak ina suka tengok muka artis pompuan Korea...macam cantik takde cela langsung je kan... pastu anak kak ina cakap yang tu pembedahan plastik yang ni pun sama....ohhh patut la...he he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tapi kan kak Ina, diorang surgery ubah rupa je. Flawless muka diorang tu memang diorang jaga. Cemana lah nak flawless. Ala tp dah Ina dah nak 40-an maintain cantik awet muda share share lah rahsia kak :D

      Padam
  12. Be yourself,
    Don't compare to others,
    Believe that you have your own beauty & attraction..
    Simple tak?
    Everyone layak rasa diri dia cantik.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe baik awak :)

      Don't compare, itu yg penting tuu. Kalau nak compare sampai bila lah tak rasa cantik kan :b

      Padam
  13. Memang ada. Akak suka baca tips penjagaan tradisional. Kalau yang artis p spa bagai tu..xmampu. Lagipun depa mmg kejenya melawa aje..Akak ni kena urus rumahtangga..anak3,diri sendiri...wallaweiii bz kalah artis..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ayat kak Fuza ni macam ibu Nad lah. Tapi memang betul pun :)

      Padam
  14. so true...dulu2 selalu mcm ni..tp lately dah kurangkan sbb i know that we are ourself. you cant be others. just live ur life happily..bersyukur is the keyword :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha betul betul! Hehe lepasni kena belajar bersyukur pulak :)

      Padam
  15. setakat ni belum pernah alami lagi...so far kalau compare diri ini ngan aaron aziz masih lagi rasa setanding...hahaha

    Regards
    -Strider-

    BalasPadam