Paku Lakonan Johan Asari dan Aishah Ilias

2:22 PG


Hi Assalamualaikum.



Hai Hai Hai!!! Masuk ni dah 4 hari Nad tak update blog. Ugh, masuk weekend je terus lupa dekat blog. Hehe maaf. Terasa cam lama gila ni tak jumpa blog. So 3 hari lepas Nad tengok cerita Paku dekat cinema. Ehh acah-acah berani je tengok dengan housemate cerita seram adaptasi dari kisah benar ni!



Sinopsis Paku:


Kerana cinta, Fahmi (Johan As’ari) sanggup melanggar hukum agama dan mengambil keputusan untuk menghidupkan semula isterinya, Riana (Aisyah) yang telah mati. Dengan bantuan dukun bomoh semua tu maka isteri dia dihidupkan semula dengan dicucuk paku di kepala. Kira cam isteri dia tu jadi pontianak la. Then rezeki Fahmi semakin luas dengan dinaikkan pangkat. Rakan-rakan sepejabat yang jealous mula nak hantar santau. Then Riana sebagai pontianak ni dapat hidu perbuatan jahat tu dan ambik keputusan untuk kacau hidup rakan sepejabat Johan. Last-last sampai Riana tu bunuh diorang. Lama-lama Riana tak dapat tahan bila Johan baca ayat kursi semua so dia bertukar rupa dekat depan Johan. Johan terkejut sesangat dan jumpa bomoh tu balik. Lepastu datang la ayah mertua Johan untuk hantar balik Riana ke tempat asalnya. Sambil-sambil tu ada jugak diselitkan unsur-unsur romantik dalam cerita ni. Ala-ala Pee Mak tu!! Haa serious cerita ni lebih kurang Pee Mak je. Seram + kelakar + sweet :) 
Duration : 1hour 30minutes 
Rating : 4/5





Riana & Johan



Ada banyak lagi gambar-gambar yang seram tapi korang boleh search dekat google la. Nad update entry ni tgh malam. Cam seram pulak nak update gambar-gambar hantu ni T_T Maaf Maaf Maaf seram gila nak search pastu letak katsini.





Terima kasih housemates sudi habiskan Sabtu yang boring bersama :)


You Might Also Like

27 ulasan

  1. amboi..tgk wayang xajak nampak..hihik

    BalasPadam
  2. Seperti nya di janjikan, ini entri post untuk blog saudari..maaf lambat ye..

    http://thescreammer.blogspot.com/2013/12/nadratul-syazwana-nad.html

    Jika ada kelapangan insyallah sy akan kemari lagi.. terima kasih..

    p/s : jika ada yg ingin menyertai program singgah blog.. jom ke

    http://thescreammer.blogspot.com/2013/11/singgah-blog.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh terima kasih sudi cerita pasal blog nad ^_^

      Padam
  3. hai beraninya tengok cerita seram2 kat wayang hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehe time masuk panggung petang.. Tu yg tak rasa seram T_T Tapi hakikatnya menjerit-jerit gak kat dalam tu

      Padam
  4. baca sinopsis memang boleh rasa ceta ni bes :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ye eh? Kalau camtu maknanya jalan cerita dia memang menarik lah

      Padam
  5. Penakut rupanya dak Nad ni. Hahahaha. Gambar je la. ZH dulu lepak minum lagi dengan hang tu (hantu juga). heehhehehe

    ZH Blogger

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alaaa Nad seram lah Zack! Gambar pun seram jugakkk

      Padam
  6. wowww .. seram ke ?? akut la tengok cerite seram-seram ni .. sebabnye , kat sini ade yang 'mengacau' malam-malam .. nanti asyik terfikir aje .. :/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aishhh kalau camtu jgn tengok jangan. Bahaya, menyeramkan. Nanti asyik terbayang-bayang je

      Padam
  7. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. Wahh ada ke cite ni .. Belum pernah dengar lagi .. Jarang nak tengok cite seram ni , takut hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha adaaa. Nad pun taktau. Dah sampai cinema nak pilih cerita tetibe ada cerita ni. Hew

      Padam
  9. nanti nak donlod la buat bekalan movie time cuti nanti.. hehe
    pee mak dah tengok baru2 ni, tak sangka ending dia macam tu.. lawak gila.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beraninya kak Anne nak download simpan dalam lappy T_T
      Haha pee mak memang kelakar habis lah! Hahaha

      Padam
  10. woaahhh movie baru...tp sayang tempat wan tader panggung wayang...agagagaga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh serius ah? Means Wan stay Kelantan la ni eh?

      Padam
  11. hari tu tgk dlm meletop mcm best je paku ni..niesa suka gak layan cite2 seram ni..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ada eh? Nad tak tengok meletop. Kekadang boleh la kak, jangan selalu jgn. Uwuu

      Padam
  12. 4/5...macam best jer...boleh tengok nanti nih...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe taktau la kalau Nad sorang je yg rasa best :p

      Padam
  13. ouh best ye cerita nii? qaqa nak tengok dah hari tu, tapi was2 takut tak best karang nyesal lak.. hehe, nak tengok lah nanti :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kan? Mindset kita hmm cerita melayu ni mesti tak best LOL

      Tapi, not bad lah cerita ni

      Padam
  14. tengok iklan dia kat tv pun dah seram.. nak tengok kat panggung?.. memang tak lah kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huu ada ke iklan dia kak? Nad tak tengok tv lah. Kat cinema sound dia je dah cukup buat kita seram.......

      Padam