Island BBQ & Steamboat Memang Best!

10:48 PG


Hi Assalamualaikum.



Yeayyy jom cerita pasal makan. Sempat lagi menaip walaupun lagi setengah jam ada kelas ni -.- Ngehee lapar. Time cuti mid sem haritu, family cousin Nad sempat lagi ajak family kitorang makan steamboat. Ingatkan tempat steamboat biasa, rupanya memang tempat steamboat best syok gila lah hahaha. Memang enjoy makan sini. Biasa Nad makan steamboat dekat Seoul Garden je. Tapi kali ni dekat tempat baru. So, kira first time la makan sini.




First impression : Awhh ramainya orang. Nampak macam best.




Steamboat diorang prepare memang banyak. Ni Nad amik gambar satu part je. Ada lagi table lain tp ramai orang so susah nak amik gambar -.- Tapi ayam dia memang best aaa. Nad biasa kalau steamboat memang makan ayam je banyak hehehe :p





Told you. Ayam dan daging je semua ni hahaha. Conquer sensorang lol




Lepas habis makan mestilah ada dessert kan? Nad tak sure ada perisa apa je sebab kita malas bangun. So ice cream 2 3 round pun semua adik yang amikkan hehehe 




Benci tau bila gambar pecah. Tapi nak tunjuk tu background tu. Haa camtu la lebih kurang suasana restoran ni. Cam khemah khemah cam dekat kenduri kawin haha best ah tempat dia santai sgt! Siap play lagu-lagu yg relax lagi :)





Sesuai dengan first impression, service diorang bagus and tempat ni memang best ah.



Island BBQ & Steamboat 

Address : Lot 3370, Jalan Kemboja, Seksyen U5 (Kg Melayu Subang) , 40150, Shah Alam, Selangor 

Harga dulu RM19.90  =>  RM21.90  =>  24.90 (Adult)
Children tak sure tapi lagi murah

Kiranya makin naik la, time Nad pergi tu

Waktu operasi : Selasa - Ahad (6pm - 12am)


Hehe dah la. Tu je kot pasal tempat steamboat best yang Nad nak share dengan korang. Gambar tak banyak pastu type pun ala kadar. Ehhh tapi serious restoran ni best! Tapi parents Nad jenis tak suka sgt steamboat sebab tak kenyang habis katanya. Bukan RM25 pastu makan kenyang pun eh entahla. Tapi Nad suka, korang cuba lah try :) Kalau makan ramai ramai dengan kengkawan ke sedara ke memang Nad suggest tempat ni. Tapi jangan lupa booking dulu tauu.


You Might Also Like

54 ulasan

  1. wahh sedapnya... thanks for the info :)

    BalasPadam
  2. wahhh makananlahhh!!!*drooling* ahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehhehe aippp telan balik air liur tuuu

      Padam
  3. Balasan
    1. Hehe best best kak Nor. Try bawak family lepak sini :)

      Padam
  4. Assalamualaikum.. Wah sedapnya makan steamboat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam Nasuha :) Sedap makan sini, best pun best

      Padam
  5. Balasan
    1. Bukan setakat nampak, memang sedap kak :)

      Padam
  6. hai nad.. bestnye pg steamboat.. akk pn suke gak steamboat but bile dh pg makan rase mcm x best plak sbb kne msk sndri.. hahaha, malas sebenarnye.. but ok la harga tu.. tmpt akk pg dlu dewasa 25++ and the other tmpt 30++..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehheheh yang tu takleh nak tolong lah kak Atie. Betul betul sini kira murah sbb biasa pergi waktu dinner lagi mahal kan dari lunch :)

      Padam
  7. kalau tgh ada duit skrg, dh lama pergi seoul garden.. terliur la tgk makanan semua tu.. shah alam ek... hehe.. tunggu la nnt tgh ada duit berkepuk2 :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehhehehe ni lagi murah dari Seoul Garden dear :)

      Padam
  8. dah lama tak makan steamboat.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe pergi pergi try kak Liza. Pergi lepas rinduu

      Padam
  9. Waalaikumussalam...meriahnya...sedapnya steamboat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe pergi dua family sebab tu meriah kot hehe. Sedap kak :)

      Padam
  10. Balasan
    1. Hehe betul tu Dhia :) Lagi meriah seronok je rasa

      Padam
  11. dah lama jugak tak merasa steamboat. hm.

    BalasPadam
  12. nad next time bawa boo g sini yerr :P

    BalasPadam
  13. nice!Nice!nice!dh ambik alamat dia..next time nk pg la..sebelum ni ada tnya kwn akak kat mana kedai steamboat best..sekali dia bawak g mkn kt tepi jalan yg dekat uptown/dwtown tu..tu bukan steamboat!haha..adoi...thanks share nad! <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah wah wahhh, pantas kak Niesa! Heheheh nanti sharing la pengalaman makan sini eh?

      Padam
  14. wah baru!!!
    Hehehehe qilah rindu seoul garden gak hihihi
    eh eh gambar kak naddd piwiittttt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahha alohh qilaa nii. Missyoutoo sayang!

      Padam
  15. telan ayaq liur tengok semua gambar ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aippp mehh la try best kottt steamboat sini

      Padam
  16. laju jer harga dia naik nampaknya... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh normal lah tu kan Sop? Ni pun dah dikira agak murah kalau nak compare tempat lain

      Padam
  17. yahooo steamboat. hujung mggu depan akak nk pg pula.

    BalasPadam
  18. waaa..kena pergi sana ni...mcm best je..

    BalasPadam
  19. nyum-nyum....sedapnya....tapi kalau dapat makan free lagi sedapkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh eh, ni ayat minta belanja ke apa abg Jaymie? Haha abg la belanja Naddd

      Padam
  20. Macam best je :) Nampak sedap.. eheheee..

    BalasPadam
  21. Memang best memang sedap Yun Sing ^^ Hehehe

    BalasPadam
  22. kene booking dulu ke atau boleh main redah masuk je mcm kedai mamak?

    BalasPadam