Bercuti di Goldcoast Morib

2:41 PG


Hi Assalamualaikum.



Hehehe. Cerita ni dah lamaaaa, lama dia tu cam sebulan lebih yang lepas :p Yes, time bulan December lagi hahaha. Family Nad pulak jenis kalau nak berjalan takda plan awal-awal pun. Harini plan, esok pagi packing barang then terus gerak so confirm menjadi!





Lebih kurang cam dekat ruangan receptionist camtu. Lama sgt nak tunggu ibu deal apartment dgn kawan dia. So yeah, kami dah tak sabar nak masuk water theme park!






Kitorang cuma menginap untuk satu malam sahaja. So mandi dekat theme park tu pun cuma sekali. Tu pun tak ada amik gambar lgsung sbb hmm tak ada siapa nak jagakan camera lol & takda siapa pun yg nak amikkan gambar *sigh* Petang tu just jalan-jalan tepi pantai usha usha pantai Morib yang dah makin dinaiktaraf ni ^-^














Macam biasalah bila masuk theme park ni kan sepatutnya ada code pakaian dia. Nad pergi bantai pakai tshirt biasa hahaha. So ada satu benda yang Nad tak pass, kira cam tak boleh main la. Satu je, yang lain buat muka innocent je sudah. Confirm boleh punya lah :p






Its a really short & quick update! >.< Welcome to Week 9 in UiTM. 6 weeks to go! Cepatlah habisss. Cant wait untuk habis diploma terus hahaha. Next travel entry should be >> Pulau Pangkor! Tapi bila tah eh nak update? Asyik tertangguh je hehe


You Might Also Like

45 ulasan

  1. kita penah pergi jugak sini..memang awesome tempat dia.. rasa tak nak balik pon ado. hahaha :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kan kan? Padahal dulu Morib takda apa pun tapi sekali pergi Goldcoast ni best ah

      Padam
  2. wahhh!seronok gila g bercuti ngan family..nk g pulau pangkor gak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe pergila kak Niesa. Nad pun first time gi Pangkor tu hehe

      Padam
  3. awesome!
    http://sherrylicious7.blogspot.com

    BalasPadam
  4. huyooo..cun la tmpat dia..besh x? mahal x harga theme park n hotel?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cun & best! Nad rasa tak mahal sgt pun. Lagipun kekadang ada promotion Thiqi :)

      Padam
  5. Wahhh bestnyee.chaiyook nad utk last sem kan :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe best kak Kyla :) Try bawak family pergi sini. Belum lagi kak Kyla, ada lagi setahun ni

      Padam
  6. wahhhh seronoknya pergi jalan-jalan

    p/s : harap dapat vote blog acik untuk favorite lifestyle blog di media social awards. cara-cara ada di blog acik

    BalasPadam
  7. dia punya swimming pool tu *o* bestnyaa
    kena bayar dak? haritu saya pegi kt satu hotel ni, kena bayar kot -_-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi mata hahaha. Kena kena Mazni, sebab ni kira theme park bukan swimming pool je hehe

      Padam
  8. Aku dah agak dah.
    Kak nad tu mesti gi bercuti punya lah.
    hahahahaha.
    Kak nad selalu cemni.
    Diam diam pergi bercuti TT
    tinggal je orang haihhh </3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahhahahaha k Qila funny hahaha. Ala menghilang kejap je ah hahah

      Padam
  9. dekat dengan banting nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hak ah memang dekat Banting En Titan :)

      Padam
  10. walaupun dekat tapi belum pernah pegi lagi.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha try lah pergi abg Jaymie. Bawak satu family!

      Padam
  11. kalau tahun lepas punya entry tahun nie baru post, sy rasa pangkor tu mungkin tahun depan kot post..hahaha..(gurau jer)..sebenarnya sy tak penah lagi pegi goldcoast morib nie tapi ade dengar orang kata tempat nie best...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhah ternyata betul apa Lan cakap. Sampai sekarang tak terbuat lagi entry Pangkor tu hahaha. Haa try lah pergi Lan

      Padam
  12. Balasan
    1. Hehe jangan jealous kak Leeza. Boleh try pergi sendiri nanti hehe

      Padam
  13. wahwahwah. water theme park best woo. tp tak suke. leceh aihh nak tukar2 baju. ekeke.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha apa lah. Tukar la baju terus dr bilik tu awak

      Padam
  14. bestnyer bercuti...dapat masuk theme park main air lama2 best la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe memang best! Tapi penat tapi seronok tapi... Hahaha

      Padam
  15. bercuti kene ada masuk cerita bajet hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe alamak, sbb ni family trip so Nad taktau sgt T.T Alright take note, next time amik tau. Thanks Ima :)

      Padam
  16. Best kot theme park dia . Tahun lepas pun fiqah pergi .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Serious ah Fiqah pun pergi last year? Best kan? Heheh

      Padam