1st Day Practical di PKNS

10:58 PTG


Assalamualaikum Hai.



Penat Penat Penat.

Tu je mampu cakap even first day takde buat apa pun. Serius takde buat apa. Kitorang datang punctual gila before pukul 8 dah sampai then naik atas dia briefing je. Kira first day ni memang briefing. So duduk la dari pukul 8 pagi sampai 5 petang tu dengar. Pagi nak dengar tu tahan lagi sampai masa minum pagi semua. Lepas minum pagi tahan lagi sampai lunch. Lepas lunch, k ngantuk. The saddest part is No Allowance.



The best part pulak kitorang lapor diri practical katsini berlima. Berlima. Berlima okay semua classmate. But still rasa nervous tu tetap ada. Tapi esok kitorang semua dah separate pergi department masing masing. Ugh, cannot imagine ah camne nak bawak diri nanti. Kot dia bagi arahan pastu terbuat muka blur tak pepasal je -.-"





Nahhh we-fie sikit. Pipi naik mata pun kecik dah bye lah gemok








Betapa la Nad bersyukur sangat dapat sama tempat dengan diorang semua. Padahal time apply tempat practical semua ikut kepala sendiri je main apply sendiri sendiri. Wehhh kalau tak takleh imagine ah camne nak masuk bangunan HPAIC ni, nak punch card sensorang, nak lunch sensorang, solat sensorang woo takleh imagine taknak imagine pun lah. Harap esok bila dah sensorang dekat department boleh la bawak diri T.T Nervous gila k.



Pastu rindu gila nak blogging time tengah practical hahaha. Kejap kejap usha phone nak blogwalking takboleh so kita leave jela comment dekat memana blog pun hahaha pastu kira masa lagi berapa jam la nak balik orang nak blogwalking la pastu nak update entry lagi hahaha Duhh. Dekat sini boleh la mengarang, sampai nak kena isi buku log practical.......... krik krik je


You Might Also Like

38 ulasan

  1. Wahhh..selamat berpraktikal. Best la awak praktikal ada geng. mcm sy dulu sorang2. Forever alone btol. Nak pulak staff kat situ sume pesen buat hal sendiri. Merana sungguh. Awak ambik kos ape?

    Jom blogwalking ke blog sy ::)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe terima kasih kak Emi. Tapi lepastu dipisahkan sbb department lain lain haha. Tula kadang diorg pun taktau nak suruh buat apa. Nad civil eng kak Emi :)

      Padam
  2. makin busy kak nad. hehehe. wish you all the best.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aaa busy aa jugak Ee! :( Penats but what to do. Hehe thanks Ee! :)

      Padam
  3. ecah tak ley bayang how separeted ngn kekawan smua because i'm not student u yet. hehe. btw.. selamat berpraktikal.. all the best yaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kejap lagi jd la student u tu. Memang takleh imagine la Ecah. Hehe thankyou Ecah ;)

      Padam
  4. Heeee takut nyaaa praktikal aaaaaaaaaaaa hihihi
    alhamdulillah dapat sama kan kak nad? Heee. hihih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak best oh practical Qila. Menci. Hee alhamdulillah ada kawan nak nakan nak solat semua hehe

      Padam
  5. Busy ye.. Good luck la :) Jangan risau mungkin kat tempat baru kenal kawan baru ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Busy la sikit Yun Sing :/ Hehe ala kenal dgn staff staff jela pun

      Padam
  6. mesti lega sikit sbb byk kwn2 praktikal tempat sama kan..xde la lunch sorg2..hihi..selamat berpraktikal nad!jumpa nnti 1 mei!weeee... ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe lega la sikit kak Niesa. Kalau tak memang sensorang jela cite dia sobs. Hehe mekasih kak Niesa yeay dapat jugak jumpa! ^^

      Padam
  7. Selamat berpraktikal. ALL THE BEST.

    BalasPadam
  8. salam. praktikal elok+ ya yunk :)
    btw menabung digi dan michelin kat sini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam cik Itah :) So far alhamdulillah. Yeay maseh masehhh hihi

      Padam
  9. harus lah bersemangat gila dia hari pertama kan :P hahaha... semoga segalanya berjalan lancar :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha bukan semangat la Wan! Takut jammed je hahah. Ameen thanks! :)

      Padam
  10. mmng tak dapat dibayangkan kalau terpaksa bawak diri sensorang -.- msty nak ada yang temankan. hee. all the best kak nad ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan? Sama lah kita Tashira. Mesti nak kena ada yg temankan hehe. Thanks Tashira :)

      Padam
  11. selamat berpraktikal.. ala nervous sensorang tu sehari jer esok2 ramai ler kawan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Ima. Hehe nak masuk sebulan ni tak nervous sgt dah haha

      Padam
  12. selamat menjalankan practical..enjoy ur practical ini sebaik boleh kerana ia will be a bit different bila jadi employed staff..jangan takut buat salah dalam setiap task yang diberi sebab ur just a practical student kat sana..normally dorang tak salahkan awk sangat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thankyou Azlan! :D Ehehe. Nice advice tho! Lega sikit hati kita ni. Kalau tak asyik nak nervous je pun susah jugak en

      Padam
  13. lupa nak cakap..menabung digi sini..

    BalasPadam
  14. dont worry, nanti ramailah kawan tu .. kejap je rasa kekok kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah kak Ros. Nak masuk sebulan ni okay dah ;) Hihi

      Padam
  15. nanti mesti ade kawan punye . jangan risau tau . mula2 je nnti (:

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe kita je yg terlebih risau Aireyn. Semuanya okay okay je hee alhamdulillah

      Padam
  16. Good luck, dear! Fairuz lagi nak practical sensorang tau, supaya tak kena compare2 nanti. insyaAllah, okey tu. All the best k! ;)
    Nervous tu biasa, but you'll get used to it bila dah lama2 nanti.. Chill!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe thankyou Fairuz. Agak ah, compare compare ni normal hmm. Alhamdulillah sekarang tak nervous sgt dah

      Padam
  17. datang lagi menabung nissan kat sini...

    BalasPadam
  18. hahah. okenglaaa. ada geng berpraktikal bersama kann. xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe bolehlaa. Kalau sensorang peh pehh

      Padam
  19. pkns tu..good luck..bestla ade geng

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hew, sbb pkns company development kan. Thanks kak Nadia :) Hehehe

      Padam