Fakta Mengenai Anak Sulung!

8:43 PTG


Assalamualaikum Hai.



Anak sulung. Yes, Nad anak sulung atau anak pertama. Tetibe harini rasa cam nak spread fakta pasal anak sulung, anak pertama or maybe almost 96% tepat. Hehehe. Kekadang ada terbaca dekat Facebook or Twitter pastu rasa cam eh betul lah hahaha. Eh kenapa betul ni? Eh macam mana boleh tau? Hahaha. Entry ni sikit sebanyak cam Wordless Wednesday jugak ah. Nak tau jugak perngai yang menggambarkan diri sendiri ni kan? Hehe.









Hahaha mostly betul. Cuma yang part masak tu 100% salah sebab tak reti masak pun. Taktau lah, perhaps one day nanti hahaha. Betul ke fakta anak sulung ni wahai anak anak sulung yang lain? Hehehe. Dear Mr Boyfriend, please read this. You'll get to know me better 


You Might Also Like

59 ulasan

  1. alamak. kantoi hehe saya anak sulung gak =P
    memang suka gelak x ingat dunia, tapi hanya bersama org yg betul2 rapat sahaja -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kantoi kantoi Siara :p Ekeke kekadang je en gelak macam apa tah

      Padam
  2. a'a laa. hampir tepat dan kebanyakkan mmg tepat . hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpe oh Farah. Takleh nak main rahsia rahsia dah hahaha

      Padam
  3. Waaaahhh banyaknya betul haha.Samalah akak bab memasak tu bukan haha ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kan Hawa? Takleh dinafikan. Masak em em hehe mungkin akan datang kottt

      Padam
  4. Alaa kita ank bongsu la . Hehe

    BalasPadam
  5. samalah kita anak sulung :) hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Aireyn, means perangai kita lebih kurang la ni hihi

      Padam
  6. nak komen panjang nih sbb rasa nak cerita XDD ahahaha

    samalah... anak first jgak XDD ahaha :D
    yg first tuh betul cuma bknlah anak manja ibu or abah XDD.. yg second.. mmg betul gileeeeeeee... (habis BM rosak) XD
    ha'ah mmg tak pandai pujuk apatah lagi kalau budak kecik yg duk menangis nih.. uwaaaaa.... (diri sndri pun harap org nak pujuk) ahaha
    yups.. cinta mmg setia.. tapi tulah kan cinta tak mai lagi.. mata melilau merata.. aduh jaga mata2 jaga pandangan ahaha XD
    no.5 nih hurmmm konfius sikit sbb terpengaruh dgn suasana sekeliling kadang putih kadang hitam XDD ahaha..
    uishhh mmg garang tapi lembut... betui dah tuh XD ahahaha
    mmg pantang org tegur perangai (pantang.. nampak kasar lah plak sori2) ahaha.. tapi mmg betul... nak tgur boleh tapi.. kena cakap dgn nada yg lembut.. slow2 macam ain bayu sepoi2 menyapa muka.. haaa...
    betul suka buat hal sendiri :D
    betoi betoi betoi (tersangat pemaaf sampaikan benda yg org buat kita hari ni esok tuh dah lupa lepas menangis and tdur nyenyak XDD)
    tapi kalau marah... amekkk... pooomm meletopp macam gunung berapi.. habis keluar lava2 kemarahan ahahaha...

    fakta anak no.1:
    no. 1, 2, 3 (memang pun..slalu kna tgur dgn ibuabah), 4(sensitif gila..tak kiralah time tgok movie kata, time org jerkah ka.. mmg menangis sangat2), 6 (entahlah.. hati ni keras netul) ahahaha.. 9. of cos... 10. (ha'ah rindu gila nih membuak2 je rindu nih :'( ), 14. (kadang2 ja.. ahaha) 15. kaki melancong ja.. tak kira lah pi pantai ka.. asalkan tempat2 yg boleh relaxkan jiwa) 16 (opposite gila yg nih sbb sy mmg memberontak bab masak nih... masak dekat rumah pun sbb parent dgn adik2 balik dri skolah nak makan.. ahaha...) 17. (Rajin dan malas dalam masa yg sama) 18. (betulllllll.... kalau tersinggung dgn org tuh kena diam lama gak.. kalau dak japgi mula lah nak menitik air mata, tatau kenapa.. huhuhu) 19.. (yupsie tengoklah sape.. ahahaha..masuk bakul angkat sendiri ahaha) 20.( owhho... senang tuh mmg senang tapi kalau silap kejut takut kanrang dapat habuan.. tambah2 kalau tdur time petang, syaitan duk sekeliling ja.. ahaha)

    mmg hampir 90% betullah kenyataan kat atas tuh (cuma sy tak menunjukkan ciri seorang kakak dkat rumah sbb perangai mcm budak2.. cara cakap cam budak2.. still main cara budak2.. main sensorang.. cakap sendorang... susah... weirdo ya amat) ahaha XD

    btw tak sangka dia part masak pun opposite jugak fufufu XDDD

    BalasPadam
    Balasan
    1. 90%? Wuwuwu banyak sgt betul tu ehehe sama lah kita! Masak ni adeh takleh ngam ah

      Padam
    2. ahahahaha kan3.. bnyk sgt fufufufufu..

      I wish ada partner yg mmg sudi nak masak mwahahahhaa :3

      Padam
  7. that is so me....hihi. thanks nad <3

    BalasPadam
  8. Ececehh kak nad hahahh ayat last tu sweet gila tu hoiiii hihihi
    betul lah tu T_T
    kakak sulung qila mmg cemtu haihh hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alhamdulillah Qila, he read it <3 Hihihi so betul lah en

      Padam
  9. hehe same lah kite :D ha'ah part masak tu mcm salah sikit , tp mmg pun kalau masak suke bg org makan je , tk suke mkn :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe masak tak betul tak betul hehe tapi kita pandai buat kek batik je lol

      Padam
  10. betol betol sifat di atas ada pada kakak sulung kak liya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe adik yang prihatin kak Lieya ni ;)

      Padam
  11. sulung pun bukan, 1, 3, 5 pun bukan...hehehe..tapi memang ade sikit sikit ciri diatas tu..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haduh habis Lan anak ke berapakah ni? :>

      Padam
  12. fuza anak no2..ada kena ada mengena ada tak betul..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha takleh caye sgt ni kak Fuza :) Kita lagi kenal kan diri kita hehe

      Padam
  13. fakta anak kedua takde ke nad?hahaah.. xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alaa kau up lah entry Azwar. Aku anak first so aku rajin search anak first je :p Hehehe

      Padam
  14. Balasan
    1. Seriously kak Sally? Yeay kita geng! :D

      Padam
  15. sy ank sulung,.mmg xpndai mmujuk..hihi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tau takpe. Fail betul bab bab memujuk ni kan Fadh? :p

      Padam
  16. Ehem ehem.. ayat last tu... :P Hahaha.. Saya anak tunggal.. rasanya macam ada combination semua tu sebab sayalah anak sulung, anak ke-berapa-3 dan anak bongsu xD Tapi sebab dah share semua fakta tu so tak berapa nak obivous setiap satu tu walaupun semua ciri memang ada xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe he read it Yun Sing! :D Hahaha anak tunggal susah aa nak predict camni

      Padam
  17. wahahaha betul! kaklong saya pun ada ciri2 mcm kat atas tu. bab yang takut gelap tu mmng sokong, sbb kaklong saya ni jaga betul kulit muka dia :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha nampaknya Mazni memang kenal betul kakak dia ni. Bagus punya adik ni ehehe

      Padam
  18. kak niesa anak no.3..hahaha..mmgggg kebykkan betull dan itulah hakikatnya..
    ehem2..ayat last tu..ahaha..terbaikkk!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha terima jela hakikat kan kak Niesa kan? :p Hihihi malu aa

      Padam
  19. haha. ada lah yang kena dekat abang saya tuuuu. memang degil =3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe lelaki pulak kan Ee. Kena faham jela degil dia tuu

      Padam
  20. hahaha. ada lah yang kena dengan abang saya tuuu. memang degil =3

    BalasPadam
  21. Untung2 je godek2 fb ada fakta anak no 1. Fakta anak ke 7 belum jumpa lagi T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahahha boyfriend kita pun suruh carikan fakta anak number 7. Susah la sebab jarang hehe jangan sedih eh Yana

      Padam
  22. hihi.. hmpir sama la, nad.. :)

    BalasPadam
  23. hahaha. betol. anak sulong manjaaa xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ihihi tapi tak dengan semua orang kan kan? Hehe

      Padam
  24. Assalamualaikum dik...akak anak sulung...tak degil tapi cepat berkecil hati...hati tetap lembut...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam kak :) Kan nampak macam kuat tapi sebenarnya lembut jee

      Padam
  25. Kak Nad!! T-T Mmang banyak betul oh.. Especially yang keras kepala, mudah maafkan orang & tak boleh ditegur tu.. Ina anak sulung hehe.. Kak Nad anak sulung jugak ke? Hehe

    BalasPadam
  26. semuanya betul kot.......hahha same sgt gn una...

    BalasPadam
  27. wah bagus nih, Fakta Anak Kedua juga bisa dijadikan bahan acuan :) nice share ya gan :)

    BalasPadam
  28. Point senyap tme merajuk tu btul sgt. Hahaha

    BalasPadam
  29. nunggu fakta anak ragil hehehe

    BalasPadam