Lotion Enchanteur All-In-One Whitening

11:19 PG


Assalamualaikum Hai.



Setelah sekian lama tak buat review. Hehehe. Eleh review konon. Ala haritu dapat sample free dari Enchanteur . Haritu tu macam beberapa bulan yang lepas....... Ok. Pastu busy busy busy sebab asyik pakai lotion Nivea je kahkah pastu sekarang baru ada masa nak try lotion Enchanteur ni.



Dalam rumah Nad ni yang pakai brand Enchanteur ayah sorang je tu pun dia pakai bedak. Nad tak minat sangat bau dia hehe tapi taktau lah. Takpe kita lupakan pasal bedak, sekarang ni nak cerita pasal lotion!







Nad dah try pakai lotion ni beberapa kali. Memang best sesangat. Dari segi bau dia memang wangi, rasanya memang semua orang akan suka hew. Lepastu texture dia tak sticky macam certain lotion, Enchanteur lotion ni kira nice la bagi Nad.



Apa lagi yang best pasal Enchanteur Paris All-In-One Whitening Serum ni produk ni berasaskan air, serum yang cepat meresap dan ada banyak lagi kebaikan dia:


SPF24++ melindungi kulit korang daripada sinaran UVA & UVB yang boleh sebabkan kulit korang gelap, kusam dan mempercepatkan penuaan sobs.

Licorice Concentrate bertindak untuk memutih dan meratakan tona kulit korang.

Diperkaya dengan Hyaluronic Hydration yang memastikan kulit korang lembap 24jam!



Description of Product

Name : Enchanteur Pariss All-In-One Whitening Serum SPF24++
Made In : Malaysia
Where To Buy : All Participating Outlet
For All Skin Types

You Might Also Like

43 ulasan

  1. Aku pun baru pakai Enchanteur nad! Wangi sepanjang masa..hahaha.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tau takpe kan? Bau dia memang win ah! Best sgt

      Padam
  2. geng boboy leh pakai x nie..
    shark mmg dop pernah pakai losyen nie.
    nk g beli pn malu.
    heheh

    follower baru disni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha boboy pun boleh pakai la Shark takda hal. Jangan la maluuu, wangi kot rugi ah malu nak beli

      Padam
  3. wan pakai sabun je... losyen mcm terlebih sudha je...ahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha aloo lelaki memang ah kekadang ada rasa camtu. Kalau perempuan pakai normal je kottt

      Padam
  4. ee memang dah lama nak try product ni tp tk sure best ke tak. baca entry akak rasa nak beli sekarang. ceewah =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha now you are sure kan Ee? Dah boleh pergi beli dah hehe

      Padam
  5. jarang pakai losyen kot, hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe biasa lah tu Mazni. Ikut mood kann

      Padam
  6. brand Enchanteur? ewah ewah! geng lah kita, haha.. lisa pun suka pakai brand ni. bau dia memang perhhhh, boleh hilang semput akibat belajar math tam, haha.. lembut aje kan, memang best. ihiks. xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yeay gang! Wahhh hahaha so antara kelebihan lain dia, boleh release stress lol. Hak ah soft tp ya Allah sedap sgt ah

      Padam
  7. Wah, brand Enchantuer ni memang family Fisha pakai sebab bau dia wangi lepas tu best. Haha, yeayyeay kita geng high 5 :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha kan? memang terbaik ah brand ni Fisha ;) Hihi. Sep sikit!

      Padam
  8. Hello :) Setelah sekian lama saya menghilang, hehe. Saya kat rumah banyak lotion baru pakai setengah pastu tak pakai2. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha hai Dzureen! :) Hehe itu normal ye :p

      Padam
  9. emm. enchantuer.. pernah pakai fragrance dia ja. hee. dulu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best tak fragrance dia? Mesti semerbak kan?

      Padam
  10. Jarang pakai losyen ni.. Kdg beli tapi tak pakai pulak.. hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tula, lotion bukan rutin wajib tapi kalau pakai wangiii & soft je rasa hehe

      Padam
  11. tak pernah pakai losyen ni.. :)

    BalasPadam
  12. sekarang ni guna vaseline. tapi nak juga try enchanteur ni. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad guna Vaseline + Nivea + Enchanteur lol!! But ya, saja nak try hehe

      Padam
  13. hamboi hamboi.. akak nad boleh jadi promoter aih.. hehe ecah mmg jatuh cintan ngn enchanteur sejak zaman hingusan tau ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ala takleh la Ecah. Kak Nad tak pandai nak promote promote ni serius! Hahhaah wahhh peminat setia Enchanteur lah ni?

      Padam
  14. enchanteur kuning wangiiii ! :D
    dulu rajinla pakai skrg malas dah. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha yeke? Tak pernah try pulak colour kuning so taktau la

      Padam
  15. Eh.. macam berkesan.. rasa macam nak try juga :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha macam berkesan apa Yun Sing? Try lah try lah

      Padam
    2. Hmm.. sekarang ni musim kawat :3 So mende2 ni macam perlu je xD

      Padam
  16. uiks...nampak on the spot ke kesanya???bagus produk nie..hehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe wangi on the spot kecerahan tu amik masa rasanya

      Padam
  17. skrg pakai vaseline. blh tahan jgk la, tp tgn kena sunburn still x hilang. dahla nk kwen tak lama dh.huhu. nak cuba yang ni plak la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kalau sunburn tu memang amik masa lama sikit kak Eva :)

      Padam
  18. wahh..sll je dpt brg free ye..nak jugakkk..hihi..kak niesa pakai losyen cosway jek..btw nice review..next time boleh la cuba enchanteur ni..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah kak Niesa. Nad tak pernah pulak try Cosway. Hehe thankyou :)

      Padam