Oculus Cerita Seram

11:05 PG


Assalamualaikum Hai.



Semalam kan first day cerita Oculus keluar pastu terus gi tengok. Sebenarnya Nad taktau pun cerita apa hahaha cuma tahu genre horror je tapi alah buat berani je. Padahal kalau tengok cerita horror tak sah kalau tak jerit even orang lain tak jerit. K takpe.










Sinopsis

Cerita ni cam banyak flashback. Dia start bila satu family ni, ayah dia pergi beli perabot baru bila diorang pindah rumah. Then ada satu cermin ayah dia beli ni memang puaka habis lah. Cam banyak roh roh jahat tapi diorang taktahu. So suasana dalam rumah diorang tu mula berubah sampai perangai mak diorang lain. Ayah dia rantai mak dia semua ah sebab liar gila. Pastu sampai satu hari ayah dia bunuh mak dia. Then ayah dia bunuh diri. Time tu diorang ada sorang anak lelaki and sorang anak perempuan.


Bila dua orang anak ni dah besar, diorang pun nak balas dendam balik lah dekat cermin puaka tu sebab ruin family diorang kan. Si kakak tu pergi bet untuk beli cermin tu sampai dapat. Memacam cara dia buat untuk hancurkan cermin tu and untuk buktikan cermin tu yang salah. Bukan ayah dia sengaja nak bunuh mak dia ke apa.


Tapi at the end, cermin puaka tu jugak menang. Kira diorang dua beradik tak dapat buktikan cermin tu puaka and akhirnya adik lelaki tu kena tangkap sebab bunuh kakak dia padahal tu semua cermin tu punya kerja.


So far cerita ni okay je best je seram je bagi Nad. Yang tak best ending dia sebab cam tak happy ending cermin tu tak hancur hahaha. Nad nak happy ending je okai. Tak happy ending tu kira tak best.



Rating : 3/5
Duration : 2 hours
Genre : Horror




Taknak letak gambar hantu so kita letak gambar sendiri jeee


You Might Also Like

35 ulasan

  1. macam best je. tapi horror, kang ada yang taku nak pergi toilet kolej malam-malam. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha aipp, toilet kolej pulak. Kalau kuat semangat je baru tengok eh? Hehe

      Padam
  2. alah..kalau byk sgt flashback mesti bosan..kak niesa xsuka..ehehe..
    pewwittt...cantik! :*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha best la kak Niesa. Flashback dia ada kena mengena dgn waktu sekarang. Auu mana ada hahah thankyou kak Niesa hihi

      Padam
  3. salam singgah. dah lama tak g menonton. hehehe. bukan pa, kang g ngan anak, jenuh nak mengawal nya. hehhehehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh hehe bawak budak kecik memang susah sikit nak control. Cerita hantu pulak kan kak, budak budak bawak cerita hantu la best hahah

      Padam
  4. I love HORROR MOVIE!!!! Thanks share.... Nnt nak tgk... Eh terus terjah plak ika kan. X bg salam pon..,assalamualaikum nad.... Jemput dtg umah ye... N ika actually ada buat contest... Jemput join ye... Due date 20/4 ni... Bole menang topup+buku mudahnya menjemput rezeki. Jemput ye. Done follow nad gak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh peminat horror movie eh? Wajib tengok ni! Hehe

      Padam
  5. dari hari tu lagi ecah eksaited nau nak tgk movie ni.. ingatkn dah kluar, but no yet.
    so kena gi tgk lah lepas ni. tapi ending pulah cam hape je. besed on ur synopsis ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe jalan cerita dia memang best la Ecah, kena tengok! Hehe takpe tengok jee

      Padam
  6. dah lama gila tak tgk movie...macam not bad gk la cte nie kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang not bad Zyra, yet quite interesting. Tengok lah! Hehe

      Padam
  7. kan..cik siti pun x suka cite yg x happy ending

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tu la kan. Padahal ending mestilah ber-variety. Nak happy je pun takleh kan? Haha

      Padam
  8. alamak seramnya. kesian adik dia kena tuduh.. cermin jugak yang menang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu laa memang puaka habis oh cermin tu :/

      Padam
  9. cerita yang takde happy ending nie kira lain dari yang lain jugak laa kan??hehehe..nak kena tengok jugak nanti nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe yeap, lain dari yg lain. Pergi tengok Lan!

      Padam
  10. alaaa...nape ending dia macam tu..
    tak bestnya..tak happy...
    hai comell..:D
    hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehe tu ler pasal. Haiii haha tak omey ah

      Padam
  11. Ehh.. macam best je.. tapi cite hantu mana ada penghujung? Mesti ada lagi mia.. tak hancur lagi mungkin depa nak buat OCULUS 2 mana tau xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha maybe lah kot Yun Sing. Boyfriend akak pun cakap camtu, maybe la kan?

      Padam
    2. Hmm.. harap-harap camtu la.. teringin nak tengok.. tak pernah lagi tengok cite seram kat pawagam ^^

      Padam
  12. oculus tu nama cermin tu ke? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala taktau pulak Oculus tu nama di sebalik apa T.T

      Padam
  13. oh yeah nak tengok ni. hihi. thanks sbb sharingg.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe pergi tengok Tashira! You are welcome :)

      Padam
  14. paling tak minat cerita berunsurkan horror ni. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ala nape Syahada? Best aa hahah

      Padam
  15. macam best ja. haishh dh lama tk layan horror movie ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe best best best Ninaa. Haa dah lama tak layan kan, pergi tengokkk

      Padam
  16. klu hantu rupa mcm ni semua orang sanggup jumpa hantu. hahaha. comel sgt!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha tu bukan hantu la kak Eva! Ahaha

      Padam
  17. ish nasibaik kak nad letak gambar comel tu bukan gambar hantu hahhahaaha seram sejuk dah ni haaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahhah sebabnya kak Nad pun seram aa hahaha. Dah dah jangan takut eh Qila

      Padam