Pesta Buku Antarabangsa 2014

12:49 PTG


Assalamualaikum Hai.




Dari dulu kalau dengar pesta buku mesti rasa cam nak sangat pergi. Lagi lagi bila kawan cerita dia pergi pesta buku blablabla. Tapi hmm sedih sebab ayah Nad memang tak rajin ah nak drive pergi tempat jammed jammed ni. Pastu taktau pun pesta buku tahun ni bila. Tetibe adik ajak pergi pesta buku semalam.



Disebabkan boring dah penat Isnin-Jumaat praktikal so apa kata weekend kita jenjalan. Nad pun on jelah nak drive pergi sana even takda siapa tahu jalan hahaha. Bergantung jela dekat maps tu. Sesat la terlepas jalan la takda parking la ahhh semua tu lalui ah semalam. Hahaha sekarang baru faham kenapa ayah tak pernah nak layan permintaan anak dia yang part ni.





Pening tak pening lah kalau manusia punya ramai cemini T.T




Hahaha punya banyak gila booth sampai berapa tingkat tapi satu pun tak singgah. Dok main usha usha centu je pastu jalannnnn hahaha orang tak minat buku pastu datang pesta buku boleh imagine tak cemana? Ala, cam takda function pun hahah. Tapi memang murah murah la sebab adik Nad yang nak SPM tu beli buku latihan RM2 je. Apa lagi dia beli 10 ah hahaha goodluck lah nak habiskan.








Pastuuuu dah boring gila bising sgt sesak haha pindah lepak Sunway Pyramid pulak. Ihihi maseh ah sudi datang even Sabtu kerja half day. Nak jumpa punya pasal. Maseh maseh okbye 



P/s : Lepas dah balik tu pastu baru tau Fatin Liyana ada dekat PWTC jugak hm hmm kalau tau ronda betul betul semalam :'/


You Might Also Like

41 ulasan

  1. oh mai kak fatin liyana? aaa rugi lah kak. kalau dapat jumpa kan dapat juga akak share gambar dgn kak fatin. btw,pakwe akak ke tu? hihi. okay sorry sbb mnyibuk :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ah memang rugi sesgt sgt lah Tashira hahaha. Lagipun ramai sgt akak memang malas nak ronda ronda. Sekali rupanya da Fatin Liyana, haish rugi rugi.

      Ehehe yes he is. Ala, takde apa lah Tashira :)

      Padam
  2. Bestnya dapat pergi Pesta Buku..... T_T Jealous. Nak pergi sangat.

    BalasPadam
  3. alaa,ruginya tak dapat jumpa fatin liyana..
    kite jauh..tak blh nk g..sobs!sobs!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha rugi sgt kan? Haish setelah bersusah payah, rupanya dah dekat sgt dgn Fatin Liyana tu. Aloo jangans edih Mirza :)

      Padam
  4. hehehee qila tahu tapi terrrtak pergi pulak waduh waduh hihi.
    qila gi harini haihhh TT_TT
    sabor jelah. Eipp eipp piwittt hihihihik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahaha eleh Qila pergi berapa kali entah pastu borong berapa banyak novel entah duhh Qilaaa nasib la kak Nad tak minat novel pun hehe. Ehem em hihi <3

      Padam
  5. ramainya orangggg...
    boleh lemas kalau camtu..
    ehem.. ehem.. ensem orang kat sebelah tu.. pakwe eh? hihiks~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai gila kan? Sesak sgt oh kak Anne. Bising. Hehehe emh hihi

      Padam
  6. kawan sy sempat jumpeee fatin liyana. sy memang tak boleh nak pergi. jauhhhhhhhh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Allah bertuahnya dia. Seronoknya lagi lagi kalau dapat ebrgambar sama wah wahh. Takpe maybe next time kalau ada rezeki ke Zakira :)

      Padam
  7. Untungnya dapat pergi Pesta Buku, nak pergi jugak tapi jauh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ain, takpe takpe nanti dah besar sikit pergila eh pesta buku ni hehe

      Padam
  8. bestnya klau dpt pegi..cik siti xde drive yg nk bawa ke sana..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe best even sesak! Lol cik Siti try lah naik public ke, sebab kl pun memang sesak sgt nak drive ha

      Padam
  9. lusa kak niesa pg yeay!xsabannyaaa....
    menabung iplus kt sini.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha amboi, orang Sarawak berjalan jalan kl eh. Best lah kak Niesa <3

      Padam
  10. Selalu nak ke Book festival, tpi selallu jeh tak jadi....malas nak bersesak agaknye...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye kot Nazuha. Sebab sesak dia nauzubillah. Tak semua orang sanggup lah nak bersesak sesak camni haih

      Padam
  11. ramainya orang..pesta buku memang berbaloi kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe berbaloi lagi lagi kalau memang ada kepentingan nak kena beli bermacam jenis buku ni

      Padam
  12. ingat hari tu nak singgah gak walaupun diri ini bukan pembaca buku sangat..tapi jalan sekitar tu terlampau jam sangat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha bukan pembaca buku sgt? Eh sama lah kita Lan :p Hehe. Memang sesak sgtsgt Lan! Nak cari parking pun susah alahaiii

      Padam
  13. ui conoknyyaaa, haha.. sesak tapi best. muehehe, btw muka kak nad dah lain lah, nampak berseri-seri, ada petua sharelah sama, kikiki.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha betul tu Lisa, sesak tapi best :p Ehhe. Aik? Hahaha berseri sebab tgh bersama tutttt kot eh? Hehe

      Padam
  14. seronoknya laa dapat pegi... :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seronok Hanizk. Alaaa jangan aa sedih

      Padam
  15. untung Nad dah pergi. syira tak dan lagi nak pergi. busy katanyaa. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha cehhh, busy eh Syira? Ala takpe settle dulu hal memasaing. Kalau free baru pergi

      Padam
  16. perghh..ramai gila p pesta buku. Tak sempatlah weii..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai sesgt sgt weh sesak doe T.T Ala rugi lahhh kau dah la pencinta novel. Patut borong ni

      Padam
  17. buleh pakai boucer tak kat PWTC

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada certain tempat yang boleh ada yang tak dik..

      Padam
  18. ecah tak berpeluang lagi nak pi sana.ermm ermm even rumah hnya sejengkal.

    ecehh.. gambar last tu..peewiit peewit =p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahha sebab dekat tu yang lagi malas kot Ecah hahaha. Ihik! <3 Ok apai

      Padam
  19. bestnye dh pegi.. rancang nk pg time labour day, skali bnyk jln tutp..
    haih, x de rezeki nk pegi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh haa perhimpunan tu. Hehe kita ada turun kl jugak haritu, tapi sampai Ampang jela. Jalan nak ke pwtc tak sure pulak mana yang tutup adehh

      Padam
  20. bestnye dh pegi, akk x dpt pg lg..
    cadang nk pgtimelabour day, skali bnyk jln tutup sbb dorang buat perhimpunan...
    x de rezeki la nmpknye...

    BalasPadam