6 Perkara Asas Tentang Wanita Dalam Perhubungan

6:38 PG


Assalamualaikum Hai.




Ececeh, lately suka sgt cakap pasal perhubungan hahaha :p Tak ah. Camni, kajian menunjukkan dalam sesuatu relationship tu, hubungan yang happy tu kalau tak terlalu banyak sangat text dan mendapat tidur yang cukup. Tapi selain tu? Apa perkara yang dalam perhubungan yang boleh buat perempuan happy setiap hari? Haa faham ke? Itu lah benda yang nak explain katsini hew.




Tahu Cara Nak Buat Perempuan Gelak dan Waktu Untuk Tidak Bergurau




Ada waktu bila mood baik perempuan okay je lelaki cakap apa pun boleh ikut gelak gelak. Tapi, jangan ikut mulut je perempuan kekadang pelik sikit kadang benda takdepape pun tetibe nak terasa hahaha. Pastuuu, tolong ah faham and cepat sikit detect bila kita badmood so takyah nak buat lawak ke apa sebab tak lawak pun la bila tengah takde mood.




Tahu Bila Waktu Untuk Bercakap and Bila Waktu Untuk Mendengar



Kekadang kita ni dah simpan bermacam cerita nak cerita time jumpa. Tapi bila pertengahan cerita tu dok pergi potong apa kita cakap pastu cerita kita pun terbengkalai tak sempat habis. Haa kekadang camtu pun potong mood tau pastu dah tak excited sgt atau biasanya dah lupa pun nak cakap apa. Haha so better tau bila waktu nak kena dengar and bila waktu haa kau cakap la sampai puas sana.




Kelemahan Adalah Sesuatu yang Baik





Kenapa kelemahan something yang baik? Sebab time tu la baru kita tau apa kelemahan dia and apa kekurangan dia. So, kalau betul kita sayang, alah takda hal lah. Boleh je try untuk terima dan perbaiki kekurangan tu sebab diri sendiri pun mesti ada kurang jugak ah confirm.




Hormat Perempuan, Perempuan Boleh je Hidup Sendiri Tapi Memilih untuk Jalani Hidup tu Dengan Anda




Sekarang ni banyak dah kan perempuan berjaya? Yang berkerjaya, ada rumah sendiri, kereta sendiri, asset sendiri. Cam dia boleh capai semua tu sendiri. But instead, perempuan kebiasaanya tetap memilih untuk teruskan life dengan someone. Someone yang bergelar suami. So respect her. She could do all things without you but instead, choosing to do so with you.




Buat Baik. Tunjuk Kebaikan. Ia Bukan Kelemahan, Tapi Kekuatan.





Lelaki ego tinggi perempuan ego tinggi sama je. Tapi biasanya lelaki lagi tinggi la Ehem. Haa kekadang tu ego sangat nak buat baik nanti kawan cakap apa plak nanti orang kata apa plak? Haih sampai nak buat baik pun was was sebab fikir apa orang kata. Peduli lah. Tu bukan kelemahan, tu kekuatan tauuu. Buat baik, tunjuk kebaikan. Dah, cukup. Perempuan confirm appreciate.




Hormat dan Galakkan Dia Dengan Apa yang Diminati atau Cita-Cita Dia




Kita lebih senang masuk bila kita ada passion yang sama dengan someone kan? Perasan tak kita rasa seronok and excited when it comes to something yang kita minat? Haa camtu gak ah. Lelaki kena faham minat perempuan apa dia suka apa dia taksuka. Respect & support. Jangan tak amik tau or perlekehkan confirm perempuan menyampah. Dah la kita minat pastu dia perlekehkan sobs. 














Kita happy je en enn? 


You Might Also Like

35 ulasan

  1. huhu, romantiknya kalian.. hiihii

    mama tag awak ni nad, jom main games dengan mama ..
    http://www.mamaniza.com/2014/05/the-liebster-award-saling-kenal.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aloo mekasih kak Niza :) Hehe Nad dah jawab tag kak Niza

      Padam
  2. hamboi org tgh bahagia sekarang mmg rajin kan buat entry perhubungan..hahaha..tp kan nad akak sokong semua tu..perempuan ni pelik sikit..hanya lelaki2 tertentu je yg boleh nak fahami dan selami jiwa kita..kan..kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha macam geli je baca kan kak Niesa kan? :p Tau takpe, hormon ke apa Nad pun taktau la

      Padam
  3. good sharing..:)
    romantik gtu..:)

    BalasPadam
  4. Best sharing..yang penting jaga hubungan kita dengan Allah..insyaAllah..DIA akan jaga hubungan kita sesama insan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you pc :) In Shaa Allah, semuanya denganizin Allah kan

      Padam
  5. harap hubungan korg berkekalan ..... jgn nakal2 ye adik²

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ameen ameen, terima kasih kak Eima <3 Hihihi takda kak

      Padam
  6. muka pakwe akak nad mcm pelakon indon tu.. tak hingat nama.. tpi both of u so sweet. jangan lupa jemput ecah nnti tau!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jap jap jap akak tengok balik macam... Aduh siapa tah nama dia ahaha. Tapi tepi kat gambar tu jela, depan depan tak punnn. Hehe alo thank you Ecah <3 Hehe in shaa Allah

      Padam
  7. betul tu kak nad. saya sokong ! hahaha

    BalasPadam
  8. Haha, tulah perempuan. Quite weird kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Weird sgt hahaha mood sendiri pun susah nak faham

      Padam
  9. same la kite, asik nk ckp psal prhbungan je, dah sampai seru kot, hahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cehh dah sampai seru. Jom lah Ayna, kita menunaikan apa yg wajib hahahhahah!

      Padam
  10. PEREMPUAN yang penuh dengan misteri hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Most of perempuan memang camtu kan kak Fuza?

      Padam
  11. laaa...nad... hensemnya pakwe.. haha

    BalasPadam
  12. hai, akak tag nad utk liebster award, kalau sudi jawab yer ^^

    http://kalishabanyakcakap.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-saling-berkenalan.html

    BalasPadam
  13. ohhh.... such a happy couple u two <3 hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ceh Wan aloo thank you hehe happy happy! <333

      Padam
  14. err hensem boiprennnnnn :)

    BalasPadam
  15. To be frank laa..perempuan nie sometimes can be complicated tapi when u truly know ur partner, ia akan menjadi satu yang paling senang skali..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Well said Lan! Hahhaha memang complicated sgt ah hahaha

      Padam