Liebster Award Nomination #2 by Mama Niza

7:18 PTG


Assalamualaikum Hai.




Tag kedua dari Mama Niza. Thanks Mama sebab tag Nad ehehe. Mama Niza tengah buat giveaway tau, kalau rajin nak join boleh singgah blog Mama. So, ini jawapan jawapan Nad untuk soalan tu semua ;)



1) Apa yang anda buat bila berseorangan?
 Berseorangan? Berseorangan tu maksudnya ada dengan lappy sekali kan? Hehehe so kita blogging.


2) Cara anda menunjukkan kasih sayang pada insan tercinta.
 Hahhahhahahahhahahaha soalan killer habis. Eh entahla rasanya dalam family ni jarang nak luahkan kasih sayang dgn kata-kata tu memang takde ah. Semuanya more to action rasanya. Tapi kadang orang bukan perasan pun kan hmm.


3) Siapakah cinta monyet anda waktu sekolah dulu?
 Hahahhahah eh nyampah lah ingat hahaha. Someone who do not even deserve me. Buang masa buat aku menangis dalam toilet sekolah je hahaha. Cinta monyet sgt tau.


4) Target masa depan anda. 


Eh nampak ke? Haha jap takda seni memang camni T.T
 Kahwin dengan....... Ada anak-anak eh keluarga bahagia lah
 Kereta best best. Seronok je nanti berjalan sana sini
 Rumah sendiri. Rumah kami. Eh? Hahaha
 Kerja relax gaji besar. Kalau dah pemalas camni lah impiannya hahaha
 Travel the world 
Take care of a pet tak kisah la pet apa pun 



5) Lelaki/Perempuan yang bagaimana idaman anda?
 Nahh jawapan sama macam dalam tag yang sebelum ni hehe.
 Someone who know how to treat me nicely.
 Someone who will be patient with my bad attitude.
 Someone who will accept me for who I am.
 Someone who will not compare me with other girls.
 Someone who is a gentleman.


6) Tujuan utama anda berblog.
 Tujuan utama. Jappp. Tujuan utama sebab saja nak share macam macam benda. Dulu dulu tujuan utama sebab ikut orang. Orang ada blog, kita pun nak ada blog. Pastu hari hari tulis buat aktiviti apa lol. Pastu bila tau blog boleh buat duit, tujuan utama pun berubah ke arah $$$. Tapi lepas beberapa tahun dapat pun takdelah banyak mana hahaha so tujuan utama berubah jadi untuk share dengan orang nak orang baca ha camtu lah.


7) Perkara yang membuatkan anda mengeluarkan air mata.
 Hahaha aduh Nad susah la nak nangis. Bila last nangis pun tak ingat dah. Tapi rasanya kalau tengok cerita cerita romantik yang cam ending dia sedih ke or ada benda sedih gila gila jadi ke gentle boleh je nangis hahaha -.-


8) Apa perkara yang paling buat anda menyesal tak dapat lakukan?
 Tak perform dengan sebetul-betul yang mungkin time SPM dulu hmm. Jauh dalam hati, memang menyesal.


9) Apa dan siapa pendorong semangat anda?
 Mohamad Hafiz Mohd Isa.
 Parents tu memang common dah. Ni orang baru dalam hidup hahaha -.- Dulu sebelum jumpa dia memang nekad dah malas nak study memang macam nak stop dah tapi lepastu alhamdulillah ada jugak wujud perasaan nak study & score time nak final sebab jumpa dia dah penghujung sem masatu haha. Pastu dulu kalau ada boyfriend semua tak support blogging sebab asyik hadap blog je pastu kononnya kita ni abaikan dia lah. Tapi dia yeay! Terima je Nad dgn blog takde nak ungkit ke apa. Mekasih mekasih! 


10) 3 perkataan menggambarkan diri anda.
 Baik & Comel & Rajin.


11) 3 perkara terindah dalam hidup anda.




#1 dari Sakinah - HERE

P/s : Can I not tagging or ask anyone cause I have no idea what to ask which is actually I am lazyyy


You Might Also Like

24 ulasan

  1. wahhh macam sweet je akak dgn ehem. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha aloo takde lah sweet mana pun ha Tashira. Biasa biasa je hehe

      Padam
  2. target masa depan tu sama la.. first thing mesti nak kawin.. hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha tau takpe! Wajib tuuu :') Ahaha

      Padam
  3. number 9 tuuuuu. pewit. hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahhaha aipp jangan baca lol :s Malu ah

      Padam
  4. teringat msa mula berjinak2 dgn blog, selalu jugak kena tag.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahhah mula mula je eh? Sekarang dah tak rajin nak buat eh Shameel?

      Padam
  5. Balasan
    1. Hahhahah takde lah kak Kyla. Biasa biasa je hahaha

      Padam
  6. waaahh, alah, mama sekali perati wajah nad yang comel tu tahu nad ni sweet macam gula.. hihi,..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahhahahha mama Niza pun dah pandai usik ehh hihihi. Alaaa mana sweet puns

      Padam
  7. wow...so much love....sweetnya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahaha biarlah kita nak letak love love tu :p

      Padam
  8. pening ahhh..byk gila love2 ni...hahahaha.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik? Kenapa comment kak Niesa macam nak sama dgn Lan ni? Ehem hemmm hahhahaha

      Padam