Nuffnang Premier Screening - Edge of Tomorrow

9:59 PG


Assalamualaikum Hai.



Hehehe buat pertama kalinya Nad attend premier screening under Nuffnang. Hi Nuffnang, thank you for choosing my comments :p Main join je even dah tau screening malam tp nak sgt pergi. A pair of tickets, so semestinya ajak Hafiz  Ehe. Balik kerja sendiri sendiri so gerak sendiri sendiri. But yeah, its okay.







Sinopsis

Cerita ni pasal masa depan Tom Cruise. Haa camtulah. Tiap kali dia tidur, dia akan mimpi dia pergi berperang pastu dia selamatkan sorang perempuan. Tapi tiap kali dia mati dalam perang tu dia akan terjaga dari tidur and repeat benda yg sama. Sampai satu masa dia selamatkan perempuan dalam mimpi tu and perempuan tu cakap "Find me when you wake up". So bila terjaga dari tidur, Tom Cruise terus lah cari Emily Blunt. 

Dari situ, Emily ajar dia jadi tentera yang baik & hebat and apa peranan dia dalam mimpi tu. Sebab Tom Cruise je yang tau masa depan. Dari mimpi Tom Cruise tula, diorang plan nak hancurkan musuh diorg, Omega ke apa tah makhluk tu. 

Cerita ni kena sangat dengan tagline diorang yang Live. Die. Repeat. Sebab ulang ulang memang cerita jadi sama je. Ending dia cemana? Haa tengok sendiri hehe. Cerita ni kena banyak fikir & fokus tau kalau nak faham.


Duration : 1hour 45mins
Genre : Action
Rating : 4/5





Us 



Jumpa lagi kak Nurie buat kali kedua. Pahal lawa sgt dohh?



Okay dah tu je. Eh best ah cerita ni hahahaha walaupun tengok malam malam dengan ngantuk lagi dengan seat ketiga dari screen sobs, tapi menarik and buat mata ni tak tidur sebab curious nak tahu apa jadi hahaha. Dah dah, pergi laburkan duit dekat cinema berdekatan ehe.


You Might Also Like

33 ulasan

  1. Balasan
    1. Hehe pergilah tengok Iman! Lagipun cerita ni best :)

      Padam
  2. seronoknya kak nad tengok wayang dengan ehem ehem,hehe
    jeles la pulak,hahaha. sama lawa je kak nad dengan kak nurie tu,kihkih XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Nini. Habis kak Nad nak ajak siapa lagi kannn hehe. Alohh maceh <33

      Padam
  3. Hahahaha akak tak sempat nak draft lagi entry ni weh , too busy. Weh ! Celah mana lawa doh. Muka melekit melekat. Kekekeke. Akak punya seat tengah tengah weh. *berlagak* :P

    p.s : see you tomorrow sayang. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha blogger busy memang camtuu kak Nurie :p Ahaha. Eh eh nyampah la seat kita disaster kottt. See you kakak! :D

      Padam
  4. lama dh tak tengok wayang >.<

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Hehe best best! Jarang dapat pergi nii

      Padam
  6. Balasan
    1. Kena kena kena! Hehe selamat menonton Aniesa :)

      Padam
  7. huntung laaaa.. haha..
    nak sangat dapat premier screening dr nuffnang tp terpaksa sedar diri sebab kite duk jauh dr kay ell.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wuuu kak Anne sabar eh. Kalau tak sedar diri join pastu menang pastu takleh pergi lagi la bengang sebenarnya kan hehe

      Padam
  8. wahhh untungnyaaaa, pehalll comel sangat ni kak nad, kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe untung sikit Lisa. Alahai mana ada comels punnn sayang

      Padam
  9. hahahaha bestnyaaa hoiiiiiiiiiiiii
    eleh dua dua cantik pang kang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best Qilaaa wiwiwi haha kak Nurie lagi cantik ahh!

      Padam
  10. wah... bestnya dapat join event nuffnang.. Kena kerja keras nak join jugak nie... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah kak Arie. Kebetulan ada rezeki kann. Hehe goodluck and all the best :D

      Padam
  11. Untungnya kak Nad, haha comel kak Nad dengan kak Nurie tu hehe :D

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. Best best Farah :) Hehe alhamdulillah

      Padam
  13. Bestnya dapat pergi tengok premiere! Teringin sangat nak tengok cerita ni sebab nak tengok Tom Cruise :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kan. Memang best bila kita dapat tengok lebih awal dari org lain. Cerita Tom Cruise semua gempakz!

      Padam