Progress Azam Blog 2014

11:44 PTG


Assalamualaikum Hai.


*Gambar memang paling takde kena-mengena*



Dah nak masuk setengah tahun dah kan? Hehe so tetibe teringat pulak dekat azam blog yang dibuat time bulan December haritu. Hahahahaha semangat betul haih ada azam ni. Yela kalau kita tak recall balik memang tenggalam ah azam tu sampai hujung tahun nanti takda siapa nak ingat T.T So meh kita tengok progress sambil sambil usaha dengan lebih gigih ye.



Nak capai Followers 5k

Tahun lepas lagi 2231 nak cukup 5k. Sekarang dah berkurang ke 2043. Hahaha so that means dalam setengah tahun ni cuma naik dalam 200 followers je hehe okay ah tu kan since alhamdulillah tak ada berlaku aktiviti "I follow you wajib followback okay" -.-



Nak capai Pageview 200k

Disebabkan Nad ni kurang rajin update entry sebab tu ah pageview pun macam malu malu je nak naik. Apa kes lah dah masuk tahun kelima blogging tapi entry baru 300 hahaha T.T Eh pemalas tahap apa tah tu. Takpe takpe kelihatannya sekarang macam dah makin kerap dalam seminggu 5 atau 6 kali jugak. Hahaha ada peningkatan lol. Banyak lagi pv nak kena kejar, harap sempat & mampu :)



Nak naikkan ranking Alexa top 1k

Hahaha serious sekarang rasa mustahil sgt oh. Alhamdulillah dalam 6 bulan ni, dah naik 2k yang mana sekarang ada dalam ranking 2k. Tapi eh lama gila lah duduk dekat 2k ++ tahun bila nak naik ni T.T Bagi aa chance sikit hahaha bestnya kalau dapat duduk 1k.



Cashout hasil blogging berganda-ganda

Alhamdulillah 2014 brings so much fun to me. Rasanya part cashout nanti nanti cek datang boleh tau. Hehe so far 6 bulan ni sama jumlah dengan berapa Nad pernah dapat sepanjang tahun lepas. So kalau ada rezeki lebih lepas ni, dah berjaya berganda la tu ekeke. Harap-harap la berlipat-lipat kali ganda!



Update entry setiap hari dengan konsisten

FAILED! Obviously part ni memang fail hahaha. Takpelah hahaha part konsisten ni memnag takleh nak cover lagi dah. Totally fail.


P/s : Ada apa apa yang boleh bagi semangat nak blogging tiap hari tak? Kita macam main ikut mood je hahahah


You Might Also Like

26 ulasan

  1. kak nad punya blog no hal lah~ orang suka datang. mesti boleh capai punya azam blog akak. hehe :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yakin je Mazni. Kak Nad pulak yg tak yakin. In shaa Allah :)

      Padam
  2. wahhhh banyaknya 5k.. ini betul2 banyak ni... ahahah wan nk buat 500 ratus je... harap2 dapat la... sama2 kita berdoa demi masa demi yang gilang gemilang ye... ahahahhahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tu target je Wan. Padahal masih lagi 2k lebih ni adehh. Ameen ameen hahaha in shaa Allah ada usaha adalah kann

      Padam
  3. Go ! Go ! Go ! You can do it ! Berusaha ! Jia yu ! Gambateh ! Hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha thank you Yun Sing. I'm working on it!

      Padam
  4. usaha tangga kejayaan . akak boleh tuhhh ! chayokk2 kak Nad. ngee :) btw , gambar akak comel ^^ hihi .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah akak tgh usaha ni sayang. Alohh mekasih gambar throwback je mampu hehe

      Padam
  5. part cashout memang huntong sangatlah nadddd!
    nak buat entry tiap hari memang jenoh. hahaha. takde idea tak jalan jugak.
    btw, ganbatte! teruskan berentry biar seminggu sekali pon. hahaha. xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah awak :) Kalau ada rezeki, adalah kann hehe. Tau takpe susah gila kot nak konsisten! Haih

      Padam
  6. perghh heaven gila boleh cashout pv. hmm kite jarang sgt nk cashout

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha Nad pun takdelah selalu 😭 Setahun sekali je haa

      Padam
  7. nad popular bolehlahh . fiqa nak sampai ke tahap tu ehee entah lahh hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha mana datang Nad famous ni Fiqa T.T Hahah jauh sekali tp in shaa Allah boleh capai kalau ada usaha kan

      Padam
  8. Akak punya azam ke-laut :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mohon back to the track kak Hanida hehe

      Padam
  9. good luck. samalah kita.

    BalasPadam
  10. salam. hahahha..sy 1K pun tak sampai :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam cik Itah :) Ala kalau ada usaha boleh tuu. Percaya lah

      Padam
  11. part yang last tu susah skit sebab semangat tu kena datang dari diri sendiri..tapi cuba try set monthly target laa untuk entty..contoh kalau May yang lepas bleh update 20 entry, untuk June try beat 20 entry mark tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan Lan. Kalau plus minus pun boleh kan hehe. Tgh nak get stable ni hehe

      Padam
  12. semoga maju jaya kak! goodluck, in sha Allah, boleh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Lisa omey! Hehe in shaa Allah ameen :)

      Padam
  13. Alamak...saya memang lambat lagi lah gayanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha takpe. Yg penting kita usaha eh Khamsi :)

      Padam