The Amazing Spiderman 2 IMAX 3D

12:03 PTG


Assalamualaikum Hai.




Semalam kan 3hb May hihi baru dua bulan kitorang bersama so kitorang decide nak lepak sekali. So Hafiz pun ponteng kerja half day tu sekejap pastu pastu lepak One Utama jap pastu tengok Brick Mansion dgn The Amazing Spiderman 2. Bukan apa, kerja kitorang time dekat Penang memang tengok movie je tiap minggu. Tapi bila dah dekat sini bukan tiap minggu free. So bila dapat jumpa, tengok dua movie sekali pun takde hal lah. Hehehe.




Okay dah. The Amazing Spiderman. Memang ramai cakap gempak en? Lagi lagi kitorang tengok IMAX 3D punya, ha lagi bertambah gempak ah sound dia, screen clear gila even duduk tepi and gambar memang jelas ah. Cerita best sgt sampai tak sempat nak borak hahaha.









Synopsis

Cerita start bila Spiderman ni cam biasa lah, suka tolong orang. So dia memang famous and orang anggap dia baik. Pastu dia cam tengok mencari-cari kenapa parents dia main pergi camtu je tinggalkan dia time kecik dgn makcik dia and sebab parents dia mati semua. Yang dia ada, cuma ayah dia tinggalkan satu briefcase yang bagi dia takde apape pun yang penting dalam tu. Sampai satu masa, dia jumpa something dalam briefcase tu and ikut petunjuk ayah dia pergi ke Roosevelt tempat train lama. Then ayah dia ada tinggalkan satu video. Spiderman ada girlfriend, tapi pastu girlfriend dia breakup dgn dia. 

Kebetulan pulak, mbe dia time kecik dulu, Harry Norman nak sgt darah Spiderman sbb dia ada penyakit keturunan and dia nak darah yang boleh buat dia sembuh sendiri. Tapi Spiderman takleh bagi sbb sebab dalam viceo ayah dia cakap tu darah keturunan dia je. Kalau bagi dekat orang, nanti orang tu boleh mati. Dah la Harry tu kawan dia, so takkan la dia nak biarkan kawan dia mati. Tapi Harry tak faham and berdendam pulak dah dgn Spiderman.

Pastu, muncul pulak makhluk Electro yang amik kuasa dari bekalan elektrik. Dia asalnya manusia biasa, Max Dillon. Then tercipta sebab time dia nak betulkan bekalan elektrik, pastu terjatuh dalam satu tangki yang penuh dgn belut elektrik. Dulu, Electro ni terhutang budi dgn Spiderman sebab tolong dia. Tapi bila Spiderman tak ingat nama dia, dia pun berdendam jugak dgn Spiderman. Sebab Electro ni someone yang nakkan perhatian.

So bergaduh laa Spiderman dengan makhluk makhluk ni. And nak tau the saddest part? Ex-girlfriend Spiderman yang dia stalk hari hari yang sebenarnya diorang still sayang each other mati hm hmm



Hahaha haa complete tak cerita? Best ah best ah bagi Nad cerita ni memang best tak rugi lah tengok. Even kitorang terlambat tengok dua hari tapi takpe, cinema still penuh and memang berbaloi habis. Tak rasa rugi langsung.



Rating : 5/5
Duration : 2hours 40mins
Genre : Action | Fantasy | Thriller


P/s : Aaaa entry terbengkalai pasal Mini Gathering. Ramai blogger update dah. Jap ehh hihi next entry ok?


You Might Also Like

19 ulasan

  1. Xpuas hatiiiiii. My gwen mati T_T

    BalasPadam
  2. hehe sanggup si dia ponteng kerja ye ..
    kena tengok lepas ni -.-'' a-must-watch !!

    BalasPadam
  3. HAH??? MATI??!
    alaaaa..kenapa???!
    (>o<)~~~~~

    BalasPadam
  4. Belum sempat tengok lagi. Sob! Bilalah dapat tengok, bz memanjang

    BalasPadam
  5. perggghhh dekat 3 jam memang xrugi la tgk.. akak pon nak tgk jugakkk :)

    BalasPadam
  6. Huhu teringin nak tengok juga :)

    BalasPadam
  7. i'm Dain, cerita yg best-best...

    BalasPadam
  8. 2 jam? Omg nakkkkkkkkk gii tengokk aaaaaaa

    BalasPadam
  9. apsal watak jahat mesti yang kurang perhatian @ kasih sayang eh? hehe..
    nak tengok tapi tggu yang download je la.. hehehe..

    BalasPadam
  10. memang best movie ni. Dah tengok dah tadi

    BalasPadam
  11. rating 5/5.. harus tonton ni :)

    BalasPadam
  12. Wow ! 5/5 tuuu. Wajib tengoklah kalau macam ni. :D

    BalasPadam
  13. kak niesa balik kl sabtu ahad g miri tgk..penatt gila ahhh..hahaha..kak niesa bg 4 je kot sbb heroin dia mati..hihihi

    BalasPadam
  14. really??? ala wan kene tunggu berbulan bulan lagi....kihkihkih

    BalasPadam
  15. Wahhh..review citer spiderman..terjumpa blog sis..

    rating 5/5 ni..harus pg wayang minggu ni!

    BalasPadam