Bermulanya Semester 5

9:19 PTG


Assalamualaikum Hai.




Ugh, dah 3 hari tak update blog terasa lama sgt dah :( Bermulanya semester 5 rasa macam nak study betul betul T.T Hahahhahah biasa lah azam time awal semester kan. Nanti dah tgh tgh nak hujung alah ilek ah biasa biasa pun takpe. Amende tah.



Muka orang banyak masalah ceni ah.



1) Course Registration.

Sepatutnya course registration ni takde problem apa pun. Tapi disebabkan time semester 3 Nad pernah repeat so benda tu effect till last semester. Bila nak susun jadual semester ni asyik clash je dgn apape subject. Ish sampai pening dah nak register cemana. But alhamdulillah malam tadi dah dapat jadual okay tapi ada yang belum register sebab class full. Tapi takde takde, nak jugak class tuuu.


2) YES internet.

Benda paling penting katsini internet. Sucks here bcs kolej tak sediakan wifi. Nak register course kacau, nak update blog tergendala, nak usha contest tersadai, nak settle report practical entah ke mana. Lepastu time cuti semester Nad tak pakai internet so kumpul kumpul kumpul kena bayar 200++ dah -.- Thanks Hafiz tolong bayarkan ya Allah Nad nak keluar dekatsini pun malas duh.


3) Industrial Training Report.

Dalam tempoh satu minggu nak siapkan industrial training report? Memang tak lahh hahaha. Ada je yang dah siap tapi golongan golongan last minute macam Nad ni aish susah la. Sebaik tetibe pagi tadi dapat berita gembira due date report postponed 23hb. So ada lagi masa around 2 weeks kan? Hehehe yeay!



Baru first week dekat Penang ni tapi dah terasa macam banyakkk sgt masalah ni kenapa? T.T Nak balik ah camni hahaha. Malas lah nak fikir masalah masalah ni semua. May Allah ease everything and beri masa terluang to keep blogging! Hehehe tak sanggup nak tinggal duh. 


You Might Also Like

45 ulasan

  1. Balasan
    1. Hehe kan kan? Nak kena pandai manage time

      Padam
  2. serious kak? rasa macam malas pula nak sambong belajar hahaha anyway semoga semuanya berjalan dgn lancar ye kak ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh eh alamak, tak serious Tashira. Pi sambung belajar pii

      Padam
  3. Goodluck Nad. Masih jauh lagi perjalanan tu. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha please akap kejap! Next year habis lah hahaha thankyou Apeach

      Padam
  4. semoga dipermudhkan semua. stay cool & strong :)

    BalasPadam
  5. Selamat kembali ke UITM nad!! xD

    BalasPadam
  6. Penang Penang. Hehe. Nanti pi penang, bawak kita jalan2 taw. Haha

    BalasPadam
  7. Setiap kali terasa malas..istighfar..ingat Allah..ingat ibu bapa..tidak semua orang berpeluang untuk sambung belajar..jadi mesti kuatkan semangat ye..mesti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa allah kak pc. Terima kasih atas semangat. Sebab parents lah Nad sambung ni. So mesti habiskan

      Padam
  8. Selamat kembali. :) #ILoveUiTM.
    Kampus kembali meriah bila student diploma masuk kuliah. Hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tau takpe. Kalau tinggal budak degree cam sunyi jee. Hehehe

      Padam
  9. selamat masuk blaja semula Nad... (^_^)

    BalasPadam
  10. Good luck budak ! Jangan nak rindu Hafiz sangat. Study betul betul. Nanti balik KL akak nak jeruk ! Thank you. I love you lah. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhh...kejamnya kakak nie, sudah tak bagi rindu, pastu demand jeruk plak tuh..hahahaha

      Padam
    2. Hahaha eiii biarlah. Nad bukan cam kak Nurie asyik dapat jumpaaa je ei jealousnya! Eh mana dtg jeruk?

      Padam
  11. Aippp...jgn nakal2 nad...g blaja sana..hahaha...lumrah bergelar pelajar sgt suka buat bnda last minute...gudluck utk sem 5 ni... <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kan kan? Tau takpe. Tak pernah nak buat kerja awal lah. Semua nak last minute hahaha

      Padam
  12. perghhh...senior..senior...hahaha...best of luck la ye!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ceh cehh macam tak senior sgt je hahaha. Thankyou kak sally :D

      Padam
  13. good luck.. slamat menempuh semester baru :)

    BalasPadam
  14. Semoga berjaya di semesta baru.. tak lama mana pun nak abiskan alam pembelajaran kat situ.. :D
    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/06/royal-belum-part4-chalet-sg-tiang.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih tt! Hehe in shaa Allah. Dah hati hari cuba sedapkan hati sendiri ni

      Padam
  15. Balasan
    1. Thankyou Mazni! Study leklok gak tauuu

      Padam
  16. Kolej mmg xsediakan wifi eyhh....???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kadang ada kadang tak. Tp kalau ada pun slow and suka sgt disconnected aduuu

      Padam
  17. akak study kat Penang? Saya pusing satu penang macam orang sesat. T_T
    Kalau tak nak jadikan akak tourist guide je XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah Madihah. Laa nape tak bgtau? Kalau tak boleh akak jenjalan sekali hehehe

      Padam
  18. Good luck and All the best Nad for new semester nie..segala problem yang datang tu sebenarnya Nad boleh settlekan..u just need to find how...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ameen :) Hehe thankyou La. alhamdulillah dah settle pun semua tu hehehe

      Padam
  19. harap sem ni lagi best dari sem lepas la ye ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ameen Ameen! Lagi lagi dari segi result! Ekeke

      Padam
  20. ekeke kesiannya kak nad ish.
    banyak sungguh masalah.
    inshaallah, tak lama tu selesai lah tu masalah semua ye <33

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kesian kan kakakmu ni Qila. Alhamdulillah dah settle semua yeayy hihi

      Padam