Liebster Award Nomination #5 by Djh

11:30 PTG


Assalamualaikum Hai.




Buat kali kelima dalam Liebster Award, Nad kena tag dengan blogger Djh. Hehe nampak macam lama je lagi tag tag ni nak habis hehe ada lagi 4 blogger nak kena buat. So hai, thank you Djh sebab tag Nad ;)




Soalan dari Djh 



1) Siapakah anda?
Hahaha siapakah saya? Nadratul Syazwana. Blogger yang sibuk menceritakan kisah diri sendiri tanpa ambil tahu ada orang baca ke tak. Pageview entry tu banyak ke tak janji buat sebab berjaya up entry yang dikehendaki dalam laman blog sendiri. Hihi.


2) Huraikan blog Diari Jejaka Hangat dalam satu karangan lengkap.
Blog Djh nampak kemas sebab main page colour putih, bukan colourful macam certain blog. And yeah header simple hehe. Djh ramai update entry dalam sehari mungkin 2-3 entry. Lepastu entry banyak dalam bentuk isu semasa yakni benda yang ramai orang cari.


3) Huraikan blog anda pula dalam satu karangan lengkap.
Blog Nad rasanya simple je sebab memang tak banyak widget. Orang lain letak memacam kita macam taktau nak letak apa. Letak apa yang basic and common je. Nak letak yang pelbagai sgt takut serabut and jadi makin tak menarik pulak. Dari segi update entry, update sehari sekali je. Hehehe so far nak up satu entry pun memerlukan effort yang banyak. Kalau nak 2-3 entry sehari maybe kena ready dalam pelbagai aspek. Entry banayk cerita pasal diri sendiri jewww.


4) Pendapat anda tentang dunia blogging masa kini.
Pendapat........ Adeh soalan pendapat la yang selalu kena fikir lama ni. Dunia blogging masa kini semestinya banyak copy paste eheh. 


5) Pendapat anda tentang cara tingkatkan pageview blog.
Rajin update entry. Ni la salah satu silap Nad. Pageview nak tinggi tapi update blog jarang-jarang je. Mana la pageview nak naik.
Kena pandai main SEO. Apa pun SEO lah yang akan menaikkan blog kita dalam senarai carian yang mana akan meningkatkan pageview.


6) Kekuatan dan kelemahan anda adalah.
Rahsia :p Mana la boleh expose dekat org hehe.


7) Pengalaman manis dan pahit dalam hidup anda. 
Bila semua aktiviti yang dirancang dengan Hafiz tercapai :')
Pahit... Dah buang jauh jauh kot? Sebab tu takleh nak recall balik hehe.


8) Ceritakan tentang sejarah blog anda.
Terciptanya blog ni atas ke'adore'an Nad pada sorang blogger (sekarang dah stop blogging) yang menceritakan kisah hidup sendiri. Time tu Nad form 4 lagi, so senang sgt terpengaruh and perasaan nak ikut orang tu kuat. Tanpa fikir panjang langsung Nad pun terus ah create blog sendiri hahahah bila baca balik entry mula mula dulu cam jahanam je.


9) Siapakah blogger famous yang anda kenal?
Kenal tu memang ramai la. Sesiapa pun boleh kena orang famous kan? Ni yg Nad pernah jumpa.
Kak Nisa Kay. Dekat Nuffnang Premier Screening tapi cuma tengok dari jauh je tak tegur pun.
Kak Namee Roslan. Time Mamee Trip. Sangat cantik, friendly, peramah & humble.
Kak Hanida Moss. Time Mamee Trip. Dah hujung-hujung trip baru bertegur hehe friendly & humble jugak.


10) Siapakah artis yang anda suka dan tidak suka.
No comment sgt pasal artis artis ni.


11) 5 perkara anda akan buat kalau anda mati hari esok.
Minta maaf dari semua orang.
Tutup semua laman sosial online.
Keluar berseronok dengan family.
Tulis wasiat terakhir lol.
Akhir sekali, duduk rumah diam diam menanti waktu tu tiba.



Fuwweh betul ke kalau esok mati itu yang aku akan buat? YaAllah scary nya soalan. Nak jawab pun takut T.T Yelah, bila mengenangkan esok hari kematian? Sungguh memang belum ready.



#1 dari Sakinah - HERE
#2 dari Mama Niza - HERE
#3 dari kak Niesa - HERE
#4 dari Kalisha - HERE

P/s : Can I not tagging or ask anyone cause I have no idea what to ask which is actually I am lazyyy


You Might Also Like

18 ulasan

  1. macamana nak dapat liebster award ni ? taktawu :3

    BalasPadam
  2. Pergh soalan soalan dy, mencabar juga kita nak menjawab. Hehehehhe

    BalasPadam
  3. seo susah... last2 main bedal je... hahahahaha

    BalasPadam
  4. rajin nor die jawab libster ni..hehe..akk tak buat lagi ena tag akk..hehe

    BalasPadam
  5. macam seram je soalan yang kalau mati esok tu haha.

    BalasPadam
  6. "bila baca balik entry mula mula dulu cam jahanam je" haha yang ni betul! aa question terkahir tu.. hmm kalau saya taktau nk jawab apa T_T

    BalasPadam
  7. salam. sama..bab artis ni sy pun no komen :D

    BalasPadam
  8. soalan terakhir tu hmm macam hmm. anyway,dulu kite buat blog pun sbb terlalu nak ikut org lain >.<

    BalasPadam
  9. 안녕하세요~ HI~ this is Twinscraftlife! please visit our blog shop! we sell various cool handmade stuff!! 꼭 오세요~~^^
    twinscraftlife.blogspot.com

    BalasPadam
  10. last question sangat mnyeramkan hahaha :D

    BalasPadam
  11. last question sangat menyeramkan :D

    BalasPadam
  12. Blog Nad sebenarnya memang syok baca..selain daripada entry yang sempoi, blog nad pun tak berat nak tunggu loading..keep it that way and insyallah nanti mesti lagi meletop letop blog nad..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  13. Paling setuju yang no 10 tu. memang no komen la kan...

    BalasPadam
  14. hehe..byk tul dpt liesbter award ni ye..

    BalasPadam
  15. Ini memang betul2 soalan maut/cepumas.. tabik :)

    BalasPadam