Liebster Award Nomination #8 by Alynn

1:14 PTG


Assalamualaikum Hai.



Lama rasanya dah tak buat tag ni. Ada lagi 2 orang blogger yang Nad belum jawab. Bila dah jawab banyak banyak ni rasa cam tak patut pulak bila ada yang tak dijawab. Rasa serba salah. So jom jela kita jawab tag dari blogger seterusnya, Alynn! Hehe Thanks Alynn tag Nad.



Soalan dari Alynn 



1) Ceritakan serba ringkas mengenai diri anda.
Nak cerita apa ehh? Haha kita biasa biasa ajeee.


2) Berapakah usia blog anda?
Setelah dikira kira usia blog Nad dah pun 4 tahun! Wee. Tapi kejayaan yg dicapai tak macam orang blogging 4 tahun T.T Sedih jee


3) Macam mana boleh mula terlibat dalam dunia blogging?
Memula ada terbaca satu blog personal yg bagi Nad sgt menarik hidup dia. Since then Nad google cemana nak buat blog and seterusnya lah semua belajar dr google since sorang kawan pun takde yg terlibat dgn dunia blogging masatu.


4) Apakah maksud di sebalik nama dan url blog anda?
Hahahahahha nad-lifeisfun.blogspot.com Nad pastinya sebab nama panggilan daripada nama Nadratul Syazwana. Then lifeisfun tu sbb konon life diri sendiri ni fun sgt padahal banyak je cerita sedih dalam blog ni sobs sobs. Nak fun sentiasa pun takleh gak kann.


5) Siapakah blogger kegemaran anda? Seorang blogger perempuan dan seorang blogger lelaki.
Ala ramai ahh blogger feveret ni. Japgi nak list bosan korang nak terjah percayalah.


6) Sepanjang bergelar blogger, apakah kenangan yang tak dapat dilupakan? Nyatakan sama ada kenangan pahit atau kenangan manis.
Kenangan manis - Mestilah bila dapat berjumpa blogger blogger yang selama ni cuma kenal dalam alam maya je. Kelakar camne kita kenal orang tu dulu, tahu life dia, apa yang terjadi kat dia, problem dia and kemudian baru kita jumpa hahaha.
Kenangan buruk - Bila dapat comment comment yang kurang sedap dibaca. Nasib Nad punya kena moderate comment dulu, kalau tak habis terpampang je haa. Ada je jugak comment yg berbaur teguran bila gambar kurang menutup aurat. But I'll take that as a good advice la.


7) Senaraikan lima blog yang selalu anda kunjungi.
 Yes I love to read Chinese blog secretly ;)


8) Dalam banyak-banyak kenalan blogger, siapakah blogger yang anda rapat walaupun hanya di alam maya? Kenapa?
Ala, hmm entahla. Nad rapat dgn siapa eh? :(


9) Selain berblogging, apakah aktiviti lain yang anda lakukan pada masa lapang?
Tengok movie mungkin?


10) Agak-agak sampai bila anda akan terus berblogging?
Sampai bila bila! Forever and ever!! Hahahah. Yee sampai la Nad habis belajar kawin dapat anak semua in shaa Allah Nad akan terus berblogging hehe.


11) Apa komen anda tentang 'Alynn Nyza Punyer Blog'? Kritikan membina dan cadangan bernas amatlah dialukan.
Haha taktau nak comment apa lah Alynn. Sebab bagi Nad blog Alynn memang dah cukup bagus kawaii and perfect ah header footer semua omey kemas pastu banyak border comel comel yang Nad sendiri tak reti buat. Nice! 



#1 dari Sakinah - HERE
#2 dari Mama Niza - HERE
#3 dari kak Niesa - HERE
#4 dari Kalisha - HERE
#5 dari Djh - HERE
#6 dari Arippp - HERE
#7 dari Yun Sing - HERE

P/s : Can I not tagging or ask anyone cause I have no idea what to ask which is actually I am lazyyy


You Might Also Like

10 ulasan

  1. kite nak terjah blog chinese tu juga arhh

    BalasPadam
  2. teruskan blogging smpai bila-bila nad...bila makin lama blog, makin sayang sebenarnya nak tinggalkan..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpe. Nad dah empat tahun ni Lan. Haish memang sayang betul lah nak stop

      Padam
  3. Eh.. baru tawu :) kite tak selalu terjah blog chinese ni.. especially yang ada taip bahasa cina ni.. sakit hati sendiri orang cina tak reti nak baca xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe blog blog ni guna English Yun sing. Sometimes je diorg guna Chinese

      Padam
  4. Thanks laling! :)
    Lama dah tak berblog.. Busy sangat la.. Huhu

    BalasPadam