Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida

11:24 PTG


Assalamualaikum Hai.



Rasanya segmen ni memang dah meluas dan mendapat sambutan ramai dah. Taktahu kenapa tetibe rasa terbukak hati nak join padahal Nad betul dah stop dari dunia segmen/contest/giveaway dekat blog ni. Haha maybe sebab giveaway ni unique sikit kot tu yang rasa nakkk sgt join. Lagipun cam ada point segmen ni bukan just letak banner and publish mihmih.




Fall in love with the quote! 
Betul sgt dah tu dalam setiap apa yang kita buat memang nak kena sentiasa level up!


Okay dah settle syarat-syarat wajib nombor 1, 2, 3, 4! Btw, segmen ni adalah anjuran kak Shida Radzuan sempena cpuv ke-100! Haa amboi banyak tuuu. Banyak gila. Banyak sesgt ahh. Nad ni ciput jew. Jom imbas kembali pengalaman-pengalaman sepanjang Nad setia dengan Nuffnang ni. Sekali pun tak pernah curang okay.



CPUV

Hehe kita memang takleh nak lawan la dgn kak Shida en ennn. 100 T.T Boleh nangis oh dapat 100 cpuv dalam waktu yang singkat ha. So far Nad pernah dapat 51 cpuv dalam masa 4 tahun T.T Wuu nangis jap dah ah 4 tahun pastu half total jumlah kak Shida punya.

2011 - 9
2012 - 10
2013 - 17
2014 - 16 (Setakat bulan June)


Tapi Nad cuba jadi positive as possible lah. Alhamdulillah memang ada peningkatan saban tahun. 2011 tu tahun Nad SPM so memang kurang sgt berblogging. 2012 free je tapi biasa lah taktahu sgt pun kan how to handle this Nuffnang. And Alhamdulillah kita belajar sikit sikit kita naik sikit sikit ada lah hasil sikit ahaha. Boleh la setakat blog biasa ni kan, daripada takde. Haa.



Cashout

Cashout semestinya part yang paling mengujakan! Hehehe. Setelah penat lelah berkorban peruntukkan masa dan effort untuk update blog, pastu try naikkan traffic as high as possible setakat yang mampu, bergembira bila ada cpuv, pastinya cashout part yang paling ditunggu-tunggu bila earning dah melebihi RM50. Kan kan kan, mengaku cepat! Pastu siap ada yang tahan diri taknak cashout dulu sebab nak kumpul bagi ratus ratus dulu.




Alhamdulillah setakat ni Nad dah cashout dua kali. First time masa September tahun lepas [FIRST CASHOUT], and second time April 2014 (Belum sempat buat entry sebab cheque baru sampai bulan ni). Hihi.Walaupun takdelah banyak mana ribu riban pun tapi adalah sikit cukup untuk gembirakan hati ni hehe.



Event

Sedih sebab Nad jarang sgt dapat invitation dari Nuffnang T.T Dulu masa form 4 pernah dapat invitation Premier Screening Smurfs tapi sebab malam so takboleh pergi. And I give no response. So maybe sebab tu kena blacklist kot? *Sigh* But Alhamdulillah. Tahun ni kembali seronok bila saja-saja join and dapat invitation ke Premier Screening Edge of Tomorrow! Hihik dapat jumpa blogger Nuriesya Nadia dan tunang.






Secondly, dapat pulak invitation ke Mamee Malacca Factory Visit dengan 60 orang lagi blogger yang lain. Eh eh seronok sgt spend the whole day dgn semua. Wee~ Seronok sgt tau. This is all thanks to kak Nuriesya Nadia and kak Ayue Idris hihi.






Yeayyy dah pun settle. Tu lah serba sedikit pengalaman sepanjang Nad setia dengan Nuffnang ni. Adalah sedikit hasil dan kegembiraan ye tak? Hihi. Yang bestnya Nuffnang ni dia tak kedekut untuk bagi earning dekat blog traffic average pun, takdelah asyik nak high traffic je. Ikut kemampuan. Hehe kalau tak memang takde peluang lah blogger macam Nad ni nak dapat side income.



P/s :  Hadiah fully sponsored by kak Shida sendiri ;)


You Might Also Like

32 ulasan

  1. wah...goodluck nad.. muna nak join, tapi lain kali lah bila free gila2..hehe.. :( ok lah tu 4 tahun 51, muna nya 3 tahun, baru 4 cpuv..haha... comel je nombor..ciput2.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Nad lun saja je join. Alaa takpe, take time Muna :)

      Padam
  2. hahaha fiqa lagilah cipuutt dr nad =.=

    BalasPadam
  3. Salam
    bestkan berblog nih. sambil berblog sambil dapat duit..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam sukaxplo, memang best. Duit sampingan katekan hehe

      Padam
  4. Waa.. baguslah tu CPUV kite ada kurang dari 10 je :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kejap lagi banyak lah tu Yun Sing. Hehe goodluck!

      Padam
  5. banyak sangat yg nak kene buat. tak berapa rajin. hehehe.
    gudluck yea nanaddd. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kia pun tunggu mood rajin baru buat ni. Thanks awak

      Padam
  6. singgah dari segmen yang sama..
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
    good luck :)

    BalasPadam
  7. good luck. hehe. best nya banyak cpuv.

    BalasPadam
  8. Wahhh seronokk juga..pgalaman lbh dr shida ade..bgus dear..usaha lg..moga bjaya bsma nuffnang :) tq sudi join..n gudluck ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Terima kasih kak Shida :)

      Padam
  9. Good luck sis dan salam ramadhan :)

    BalasPadam
  10. Good LUck and all the best...mungkin time form 4 tu nufnang tau yang Nad masih sekolah lagi kot...sbb itu dia beri peluang sekali lagi..heehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha pepandai je Lan ni. Tu rezeki lah namanya

      Padam
  11. Selamat berjaya..selamat menyambut Ramadhan Mubarak.

    BalasPadam
  12. gud luck...nuffnang memang best kan..tak kedekut cuma dia bagi duit tu je yg lambat..;)..
    http://nurrahabdullah.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tula, ada jugak pro and con dia. Tp yg penting memang best dgn Nuffnang ni

      Padam
  13. best nye...good luck k... selamat berpuasa... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe apa yg best eh? Selamat berpuasa jugak

      Padam
  14. wah! bestnya.. rasanya tak pernah dapat invitation dr pihak nuffnang. *kalau tksalah pandanglah* dia send via email ye?

    btw goodluck :D)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes Tehaa :) Anything Nuffnang contact dekat email

      Padam
  15. Salam Ramadhan..singgah membalas kunjungan..seronoknya nad dapat join event nuff :)

    http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadan kak Az :) Alhamdulillah rezeki

      Padam
  16. wow.....banyak juga cpuv yg dah pernah dapat....good luck dear..kak pun banyak kali dpt invitation tp xpegi sbb jauh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe maybe sebab Nad dah 4 tahun kott. Takpe mana tau kebetulan ada apape dekatsini boleh la join :)

      Padam