1st Appointment di Klinik Dr Hasseenah

8:50 PTG


Assalamualaikum Hai.



Ingat lagi tak entry yang mana Nad dedahkan masalah kulit muka Nad yang tgh teruk gila tu? Masya Allah teruk sangat rasanya kalau nak diingat waktu tu. Nahh boleh baca SINI. Macam yang Nad cakap Nad tak biar je kan, I mean Nad letak effort la untuk elokkan balik masalah kulit Nad tu. 



Kebetulan dulu ada kawan plkn yang masalah kulit lebih kurang dengan Nad tapi sekarang kulit dia dah flawless gila. So Nad pun tanya tanya lah apa rahsia mana dia pergi. Then dia bgtau lah dia ke Klinik Dr Hasseenah Klinik Jerawat & Jeragat. So Nad pun ajak lah ibu pergi sana.



Okay suasana klinik memang best sesangat sangat friendly okay. Siap ada biskut kuih tempat buat air semua. Bukan apa, bila berkaitan masalah kulit, nak menunggu memang makan masa lama. Sebab tu lah doctor sediakan tempat yang betul betul selesa untuk menunggu. Klinik pakai first come first serve basis. So siapa sampai dulu, cepatlah dia settle. First day tu taktau. Yang kita tau kita dah buat appointment. So menunggu lah dari 9.30 sampai ke pukul 1 okay baru settle.





Nad datang klinik ni atas masalah jerawat while ibu pulak atas masalah jeragat. Tapi baru sebulan jeragat ibu dah hilanggg! Nad punya still ada lagi -.-" Haihh jealous. Bukan jeragat susah hilang ke? Okay dah biar. So untuk first time ni antara ubat-ubat and produk yang Nad dapat.



1/ Acne Gel Cleanser with 5A 2% - RM48

Wajib pakai 2x sahaja sehari. Siang dan malam.
Nad pernah try pakai tengahari gak sbb muka berminyak kan then terus peeling sbb kulit kering sgt so dengar je cakap doc cleanser guna 2x je sehari.



2/ Acne Serum Formula Dr Hasseenah - RM58

Step kedua lepas cuci muka waktu malam. 
Pakai acne serum 10mins then bilas.



3/ Galderma - Benzac AC5 - RM45

Waktu malam, lepas bilas acne serum, pakai Benzac AC5.
Lepas 10mins, bilas lagi.



4/ Tidact Antibiotic Gel - RM45

Lepas bilas Benzac, kita pakai pulak Tidact ni then baru lah boleh tidur :)



5/ Multivitamin & Chelated Mineral

Selain daripada ubat sapu, ada juga ubat makan untuk rawat sistem dalaman kita.




6/ Lightening Sunblock with SPF40 + Formula Dr Hasseenah - RM98

Btw ni cam trial je. Kalau sunblock yg RM98 tu dia besar. 
Apply tiap kali bebila je sebab doc kata sunblock ni memang penting sgtsgt!
And sunblock ni memang best sesgt! Dia water base and lama lama dia buat kulit kita kurang berminyak.




7/ KISS - Mineral Makeup - Mineral Foundation Powder - RM162

This is optional. Kalau duduk rumah je memang Nad takkan beli ni. Tapi Nad nak kena pergi class semua and tak sanggup nak keluar naked face so I bought this. Colour dia sangat natural, blend dengan kulit cantik sgt. Ada coverage jugak. 100% free from chemical. 




And the last part harga yang pergi dibayar untuk first appointment. Well, just in case ada yang berminat nak pergi klinik ni and korang berkira kira nak bawak berapa ratus. This is the range. First appointment bawak bawah RM500. Second appointment harga tak mahal sgt dah cam first appointment, trust me :) And produk doctor memang ada keberkesanan sendiri. Appointment seterusnya dalam 2 minggu akan datang. Next entry will be -> 2nd Appointment di Klinik dr Hasseenah.


You Might Also Like

50 ulasan

  1. Tu dia..baru set muka je. :) Petua cik oren: Puji jerawat kita "comel". *hihihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alamak yeke ni? Bukan kalau puji comel dia makin nak datang ke? T_T

      Padam
  2. Perghh harga semuanyaa nak RM500.. oh my!!! Tak ada rezeki lagi nak buat treatment muka sebanyak tu.. hurmmm :'( teringin nak muka sehalu mulus

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa kak Ena takyah treatment pun cantik dah ^^

      Padam
  3. amal pun ada masalah muka.. tapi just lubang2 bekas jerawat.. agak2 boleh hilang ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya ada je treatment yang boleh kurangkan sikit lubang2 tu. Bagi tak nampak obvious sgt

      Padam
  4. pehhh. mahal tuu >.<

    soo macam mana muka? da ok? tunjukk la gamba perbezaan muka dlu n skg?

    =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mahal T_T Nanti nanti sabar yaa. Hujung Nov nad tunjuk

      Padam
  5. fuyooo!! akk pakai set murah2 je dek..xpe mhal..asal berkesan. and muka nad jadi flawlessssssss :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Murah pun takpe kak Ayue, janji serasi degan kulit kita haa

      Padam
  6. Kota Kemuning tu dah kat rumah sy dah tu..ahaksss. Anyway, hope semua masalah kulit Nad semakin ok dan flawless gitu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yeke? Kalau macamtu senang jela nak lepak bila bila

      Padam
  7. Wah, complete dapat dari dr hasseenah. Get well soon dear..t da flawless tunjuk kat Cik Mimie ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah complete set. Hehe alright, nanti apape Nad tulis kat blog ye

      Padam
  8. quite reasonable price for skin care...takde laa sampai habis beribu kan????

    Regards.
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ni baru first appointment la Lan. Dah beribu punnn TT_TT

      Padam
  9. taktau pun muka kak nad jadi camtu, sian akak :( nnti lepas dh pakai ubat tu tunjuk sikit hasilnya ye. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ala Mazni, kita segan laa nak tunjuk haa. Alright Mazni, nantikan yee

      Padam
  10. agak costly jugak ni..tapi kalau berhasil why not mencuba kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Standard price bila jumpa doc pakar kan.. Tula, in shaa Allah elok

      Padam
  11. True true true dalam sebulan rm300++ je kan hihi

    BalasPadam
  12. btw you're beautiful just the way u are!
    misschu hiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa Qila niiiii suka sgt bagi ayat camni tauuu. Tak beautiful pun la T_T

      Padam
  13. ex roommate pernah pakai ni. lepas 6 bulan (satu sem) pakai siap pantang2 makan bagai terus cantik tapi lepas tu dia stop, jerawat dia naik balik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Then kena konsisten pakai sampai bila bila ke camne :o Haah memang kena berpantang hmm

      Padam
  14. maakk haiii hahaha . takpe. dah teruk cuba usaha :D

    BalasPadam
  15. Banyaknya belanja untuk settle masalah ni :0

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tulaa, tapi nak buat cemana kan Yun Sing. Dah pulak kita ni perempuan hmm

      Padam
  16. Errr macam nak try jeh..tapi kena tgk bajet plak laaaa.hehehe..muka akak ni jenis berminyak sangat, rimas plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tula, kena tengok bajet. Ala, kalau berminyak tp takde masalah kulit just guna bedak dia je kot. Takdela kena beli skincare semua rasanya

      Padam
  17. Tu diaaa....Alhamdulillah xda masalah kulit sampai camtu. Klau tbe2 hado mnyinggah, kena standby la RM500 ni yee...TQ nad. dah bg nama2 ubt tu, yg lain blh cari sndiri kat farmasi, rawat sndiri..ehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ada yang ada dekat farmasi ada yang takde. Jaga elok elok sementara takde problem. Kalau dah ada susahh

      Padam
  18. mcm acne awak ? okey dah ke ? saya pun bru 1 week guna produk Dr tu :) awak guna foundation tu mmg cover acne ke ? Sorry, t'byk tnya lak. Hee

    BalasPadam
  19. Awak tahu tak tidact tuh dekat farmasi RM 15 je...x caye pegi cari...

    BalasPadam
  20. Hye..nk tnya..mcm mn cara pngambilan multivitamin usana tu?bley x tjukkn?mmg bgus ke utk klit bjerawat?

    BalasPadam
  21. Hye nk tnya..mcm mn cara pngambilan multivitamin n ao pro?bley tjukkn?mmg bgus ke utk klit bjerawat?

    BalasPadam
  22. Hye nk tnya..mcm mn cara pngambilan multivitamin n ao pro?bley tjukkn?mmg bgus ke utk klit bjerawat?

    BalasPadam
  23. Hye nk tnya..mcm mn cara pngambilan multivitamin n ao pro?bley tjukkn?mmg bgus ke utk klit bjerawat?

    BalasPadam
  24. hi awk.. nk pakai bedak kiss mineral tu cane ek? sbb kene pakai berus besar kan? x leh pakai span..

    BalasPadam
  25. salam...saya nak tanya mak awak buat rawatan laser ke di klinik tu? sbb saya ada masalah jeragat jugak...tq

    BalasPadam
  26. kak nad still wat appointment ke ? btw kita rasa pernah nampak kak nad dulu ! ^^

    BalasPadam
  27. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    .

    BalasPadam
  28. wahh hope satu hari nanti nak pi la klinik doc ni. yang sunblock tu saya setuju sangat. sebab doc yang rawat wajah saya ni pun d ckp penting sgt2 utk ni. pastu yang bedak mineral tu saya pakai ronasutra. ronasutra memang best! itu je yang kepala ni nampak yang mineral. haha

    BalasPadam