Liebster Award Nomination #9 by Leeya

11:44 PTG


Assalamualaikum Hai.



Hehe terima kasih Leeya! Hihik kita org first dia tag :p Leeya Leeya bila nak buka puasa sesama? Hihi. Dah dekat dah tapi taktau bila nak buka puasa sesama haa. Thanks tau Leeya tag Nad! Hew.





Soalan dari Leeya



1) Describe yourself in 5 words.
Simple Unpredictable Easy 


2) Perkara paling ohsem/gempak yang pernah anda lakukan.
Hahaha apa eh? Alaaa macam tak ada yang gempak je T.T Sedih aa camni haih


3) 5 cara untuk mengatasi rasa sedih bila kena marah tiba tiba.
Cuba sedaya upaya untuk lupakan diri kita kena marah.
Buat buat macam tak kisah/terasa langsung.
Buat buat tak bersalah.
Cuba sedapkan hati sendiri.
Terus je blah, malas layan org tetibe marah tak tentu pasal.


4) Pendapat anda tentang blog Lya.
Blog Leeya okay je kemas hehe Nad suka border kat blog Leeya! Nad tak pandai buat T.T Sedih je. Suka border border tu sebab buat blog nampak kemas.


5) Kenapa anda terlibat dalam dunia blogging?
Pada mulanya terlibat sebab saja nak cerita cerita pasal life sendiri dekat blog. Nampak macam seronok je hahaha. Lepastu terusss terlibat bila tahu blog boleh buat duit haa. Tapi, apa yang buat Nad terusss keep blogging sebab sayang sgt nak tinggalkan life blogging, nak lupakan nak pergi terus dari blogging. Memang tak boleh lah. Bila kita dah terikat dengan blog almost 4 tahun eh susah la nak stop.


6) Apa kekurangan/kelemahan yang terdapat dalam blog Lya?
Tak nampak la pulak kekurangan tu hehe. Bagi Nad okay je  Leeya :)


7) 5 perkara yang anda paling ingin lakukan sebelum berkahwin.
Travelling and make friends.
Have my own property.
Alahhh sebenarnya tak ada idea nii uwaaa :'(


8) Benda yang paling anda tidak suka/gemar lakukan.
Apape dalam bentuk arahan hahaha.


9) Describe about your blog.
Hahaha adehh, kita cerita pasal diri sendiri jerr. Kekadang ada je selit selit cerita pasal tips tips yang Nad tau and rasa nak share, pasal tempat tempat yang Nad pergi, pasal makanan yang best best, event yang Nad pergi dgn bloggers and tak lupa cerita pasal Nuffnang! Hehe.


10) 5 perkara yang anda akan lakukan untuk mendapat duit tambahan/lebih.
Blogging.
Blogging.
Blogging.
Kerja part-time.
Online business.


11) First impression terhadap diri Lya.
Mudah berkawan hehe sebab tu Nad ajak je iftar sesama kalau ada kelapangan :p Hihik



#1 dari Sakinah - HERE
#2 dari Mama Niza - HERE
#3 dari kak Niesa - HERE
#4 dari Kalisha - HERE
#5 dari Djh - HERE
#6 dari Arippp - HERE
#7 dari Yun Sing - HERE
#8 dari Alynn Nyza - HERE

P/s : Can I not tagging or ask anyone cause I have no idea what to ask which is actually I am lazyyy


You Might Also Like

18 ulasan

  1. Award lagi. :) Weee~~~adoi bunyi sorak serupa angry bird. Hihi. Salam Ramadhan Nad.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kan? Takpe award ni dah nak berakhir. Salam Ramadan juga kak :)

      Padam
  2. blogging tu, sampai 3 kali..haha. betapa ^^

    BalasPadam
  3. Rajinnya die jawab libster ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehek rajin kan Nad kak Nadia :p Hahaha padahal takde idea pun nak update apa

      Padam
  4. Waa.. banyaknya orang tag.. tak habis lagi Liebster ni rupanya :p xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hiks. Alaa ni second last Yun Sing. Lepasni habis dah hehe

      Padam
  5. laaa... liebster wujud lagi eh.... #komendariorgyangdahlamatakkenetag

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alaa kalau camtu Nad tag Wan lah haha. Nad taktau nak tag siapa sebenarnya. Haa

      Padam
  6. ahaha.. musim liebster tak habis lg. banyak kena tag

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya musim liebster yang baru ni baru je bermula haha kan?

      Padam
  7. Balasan
    1. Hehe biasa lah tu Fiqa. Nad ni ada assignment takde assignment memang blogging manjang hehe

      Padam
  8. first 3 years tu yg sebenarnya susah sikit kan nad..bila dah masuk 4 yrs and above, kekadang sayang kalau nak close macam tu jer..hhehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Nad dah 4 tahun dah ni Lan. Tu yang sayang lebih kot? Haha

      Padam
  9. Yeahhh ! Thank you Nad. Alaaa,,, susahnya nak iftar dgn Nad. Transport pun Lya takde :'( Sob...sob..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe welcome Leeya ;) Ala tak apa lah, kita student kan memang problem lah transport ni T.T

      Padam