Kematian Robin Williams

11:47 PTG


Assalamualaikum Hai.


Cakap jelah siapa yang tak kenal dengan pelakon famous Robin Williams ni. Kalau ada yang taktau nama sebenar dia pun, bila tengok muka mesti kenal punya lah. Muka merata-rata ada dekat tv tu. Jalan cerita best, gaya dan mutu lakonan best so hasil dia pun best. Selain dari berlakon, Robin Williams pun terkenal sebagai pelawak hehe.



Well, just in case takleh nak refresh dah Robin Williams yang mana. 
Inilah dia!~


Born : 21 July 1951
Died : 11 Aug 2014



Punca kematian Robin Williams ni dikatakan disebabkan oleh bunuh diri dengan asphyxiation. Sumber juga mengatakan Robin Williams mengalami kemurungan yang teruk sejak Julai. Well, some person give happiness to others while they; themselves is not happy. I guess. Antara movie menarik yang Robin Williams pernah jayakan ialah Jumanji, Mrs Doubtfire and Dead Poets Society.



Kalau tengok dekat artikel mana mana pun, memang ramai yang terasa dengan kehilangan Robin Williams ni. Tak sangka hanya dengan berlakon kita boleh meninggalkan impak yang besar dalam diri penonton eh? Memang berjaya habis lah lakonan Robin Williams kalau macamtu.


You Might Also Like

25 ulasan

  1. Balasan
    1. Sangat big lost. Kadang tengok movie dia teringat entry ni hahaha

      Padam
  2. Perginya seorang yang berbakat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, Robin Williams memang berbakat kak Fuza

      Padam
  3. Dekat Canada ni, ramai je orang yang ala-ala meroyan bila dengar berita ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yeke? Alhamdulillah rasanya dekat Malaysia takdelah yang meroyan kot Farah

      Padam
  4. One of my favourite actor...Suka tgk cerita Patch Adams dengan Dead Poet Society

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. Kann? padahal dia selalu hiburkan orang lain

      Padam
  6. aku mmg minat die ni ... suka tgk die belakon ... besh ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe memang best pun kak. Sangat real kan ^^

      Padam
  7. mama tak kenal.. hihi, jarang nonton cite orang putih, apapun.. takziah..

    BalasPadam
  8. http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/08/ice-watch-yang-awesome.html

    takziah. kaya dan ternama xmjamin kebahagian hidupkn

    BalasPadam
  9. cerita paling diingati..jumanji...RIP Robin..

    BalasPadam
  10. life is short! Nad! saya dah click old town coffee untuk awak! Jom singgah click untuk saya hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sangat short! Masa berlalu tanpa kita sedar kann. Hehe thankyou kak Reena :)

      Padam
  11. Suka tengok lakonan dia. RIP Robin William..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, lakonan dia best sangat cik Mimie :)

      Padam
  12. uik..nampak ketinggalan sedikit akak..mmg xtau pasal kematian pelakon berbakat ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. T_T Takpe kak Niesa, yg penting sekarang akak dah tau kann hehe

      Padam