Second Appointment di Klinik Dr Hasseenah

8:43 PTG

Assalamualaikum Hai.



This is regarding to my skin problem. First appointment haritu was on 4th June. So second appointment ni was on 18 June. Hehehe bila dah berlalu 2 bulan baru nak cerita camni lah dia. To be honest, dalam masa 2 minggu ni memang tak ada apa perubahan yang ketara sangat berlaku. So bagi Nad memang tak ada beza. 



Disebabkan still tak ada perubahan and kulit Nad still ada jerawat, so Nad still tak boleh buat apape treatment lagi. So untuk appointment kedua ni Nad cuma datang consult dengan doctor and tambah lagi ubat haihh. Penat dah sebenarnya makan ubat ni walaupun baru 2 minggu. Serious memang penat bila tiap malam kena konsisten nak amik ubat :(




1) AO Pro & Chelated Mineral




2) Krim Jerawat 1 & 2

Yang ni kena selang selai pakai waktu malam. Malam ni pakai krim jerawat satu. Esok malam pakai krim jerawta 2 pulak. Haa camtu :) Hehe. Krim jerawat 2 akan bantu hilangkan parut sikit sikit.






And again, inilah nilai yang harus dibayar. First appointment haritu kena RM477. Second appointment ni kena RM250. So total up Nad dah spend RM727 dekat clinic ni dalam masa 2 minggu T.T Ughh rabakz rabakzzz mana nak save duit kalau semua dah nak labur dekat kulit. Sedihnyaaa.


You Might Also Like

33 ulasan

  1. Ya Allah, banyaknya amount tu. Nad x try alternatif lain ke selain berjumpa doktor? mcm mkn supplement ke..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah try banyak dah. Tapi susah sikit nak berkesan T_T

      Padam
  2. Alooo...siannya Nad. xpe2, untuk kulit sendiri. smoga kulit Nad sembuh segera ea...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sian kann? T_T Sedih tauu. Ameen in shaa Allah. Harap harapnya lahh kan

      Padam
  3. sian die..tp na wt cm ne kann

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wuuu, nak buat camne lagi? Jumpa yang pakar lah jawabnya kann? T_T

      Padam
  4. hmm...agakkkkk besa jgk nilainye tu..huhu.akk doakan usaha nad berbaloi ye..yakin itu penting..jgan pk2 sgt..set dlm mind "ubat mhal ni bole buat kulit aku cantek" hehe..cewah.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahha camtu ehh? Dah mindset dah. Alhamdulillah kak Ayue, ada la jugak perubahan

      Padam
  5. wahhhh 7ratus???? iskkk iskkk iskkk... wan biar je jerawat wan baik sendiri...yang penting jangan picit sebab nanti jadi parut... ramai yang selalu picit lepas tu mula la berparut .. uhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tula, Nad pun dah start control tangan jangan nak menggatal sangat usik usik.

      Padam
  6. Jumpa dermatologist memang mahal kan. Saya dulu jumpa dermatologist, sekali pergi dekat MYR 800

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wow, dekatmana tu? Yang tu memang mahal sangat tuu

      Padam
  7. Demi untuk kesihatan dan kecantikan jangka panjang..rasanya berbaloi Nad...

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah. Hope memang betul betul berbaloi lah homsantai kan.

      Padam
  8. teruk sgt ke jerawat tu .....
    nape tak try amik supplement dulu .... sbb ramai yg test shaklee alhamdulillah kesan memberansangkan ....ok dh jumpa DR cuba dulu cara tu klu tak ok jugak meh try shaklee akak bg harga baik punya ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teruk jugak la kak. Makin hari makin teruk pulak. Dah pernah try but separuh jalan and kurang yakin. Ohh Shaklee yakin hehe in shaa Allah. Nanti kalau nak try Nad contact akak yee.

      Padam
  9. Semoga kulit Nad cepat sembuh..bnyk da tu dibelanjakan, if stil xde perubahan better usaha benda lain..ok Nad syg?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ameen in shaa Allah. Hehe okay cik Mimie. Bab kulit ni susah sikit nak putus asa :p

      Padam
  10. ya Allah! banyak tuuu! kulit Nad sensitif ke? tengok macam elok je. kulit cantik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sensitive gila kak Fatin! No la, before this dah up entry masalah kulit tuuu :/

      Padam
  11. mak ai... memang kopak la kalo sampai 700..nape xcuba skincare je nad...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tulaa, almost kopak dah ni kak Lieya. Banyak dah try but tak jalan :/

      Padam
  12. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. my sister punya skin memang teruk jerawat dia. lg teruk dr awak nas. kena consult doktor and end up dah mls jumpe doktor jerawat timbul blk. dia kena consistent sangat-sangat sampai elok kot. tapi memang take longgggg time nak cure. duit pun banyakkkk habis. sobs.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah betul betul kak Nida. Nad ni dah 5months dah duit pun ribu dah hahaha T_T Berkesan buat take time and take money away sobs.

      Padam
  14. mahalnye...mujur ada duit ptptn.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tula masalahnya takda ptptn. Duit parents je semua. Serba salah rasa.

      Padam
  15. mahal nya kak. rm700 lebih pulak tu. hm akak tak dapat try cara lain ke? kite tengok kulit akak tak teruk sangat. maybe kulit akak sensitif sangat tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah banyak try dah Tashira. Nak buat camne kan. Dulu lagi teruk now dah better :)

      Padam
  16. rm700 tu x mahal, murah sesangat. I dh spend beribu ribu rm utk hilangkan jeragat

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM700 baru 2x jumpa doc. Haa apa kata you try sini, sebab my mom jeragat pergi sini dah elok dah. Lagi cepat dari jerawat T_T

      Padam
  17. sekarang ok lgi x muka nad?
    jerawat makin susut x.. sy pon muka makin teruk jerawat,parut hitam makin banyak..
    kalau nad makin ok,ingt nk try jgk g klinik dr hasseenah tu

    BalasPadam