Sinopsis Ju On 3

9:15 PTG


Assalamualaikum Hai.



Huaaaa takut sebenarnya nak cerita pasal Ju On ni. Tapi teringin sangat nak share dengan semua. Haihh serious seram lagi lagi part nak cari gambar T.T Ughh. Sebenarnya memula Nad and roomates nak tengok cerita Teenage Mutant Ninja Turtle. Tapi tinggal front seat je. Timing pulak cam dah Maghrib nak ke malam je time tu. So tengok tengok timing Ju On je okay. So on jelah. Hahaha padahal penakut. Cerita baru start dah duk jerit sampai satu panggung gelak -.-" Haihh. Boleh pulak la pi tengok cerita hantu memalam T.T Help me.







Sinopsis Ju On 3

Cerita bermula dengan sorang perempuan ni dapat kerja di sebuah sekolah. Memang beruntung sgt dah dia rasa sebab susah nak dapat kerja sekarang. Pastu ada sorang murid dia, Toshio Yamaga dah seminggu direct tak datang class. Bagi masyarakat Jepun, tu memang kewajipan cikgu la nak amik berat apa jadi kat student diorang. So cikgu tu pun pergi call takde siapa angkat. So dia pergi lah rumah murid dia.

Dari part lain pulak, ada sekumpulan pelajar ni suka sangat dengan cerita hantu pastu acacah berani nak pergi masuk rumah berhantu yang diorang cerita tu. Time masuk semua dok bergembira seronok macam takde apa yang berlaku. Cuma sorang pelajar yang paling penakut ni je dia pergi naik tingkat atas and nampak hantu tu. Tapi yang lain dok bahan bahan gelakkan dia je.

Rupa rupanya rumah yang diorang masuk tu memang berhantu sangat. Semua yang masuk dalam rumah tu tak kira siapa mesti akan mati. Sebabnya dulu yang duduk rumah tu Toshio Sakae dan isteri. Tapi Toshio Sakae tu selalu pergi outstation and tak ada dekat rumah. Isteri dia nak sgt anak so pergi mintak roh mana tah and dapatlah anak. Toshio dapat tau tu bukan anak dia so dia bunuh isteri dia and anak dia. Anak dia Toshio Yamaga and mak dia yang dah mati 19 tahun lalu tu lah yang  kacau and jadi hantu tu



Hoi oiii kalau nak diikutkan hantu dia memang lah seram. Nad bila dah memula jerit tu, bukan setakat satu. Dua tangan ni haa guna untuk intai intai T.T Wuuuu nak tengokkkk tapi takuttt. So how? Haa memang main tutup tutup jelah jawabnya yee. Ju On 1 2 3 takde yang tak seram hahaha semua boleh buat terbayang bayang *sigh*


Rating : 3.5/5
Duration : 1hour 45minutes
Genre : Horror


Selamat menonton ye semua :) Nad still teringin lagi nak tengok Teenange Mutant Ninja Turtle. Bila boleh dapat ni duhh


You Might Also Like

40 ulasan

  1. Nak pi tengok jugak lah nanti. Macam best je ! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe memang best! Banyak scene terkejut terkejut ni

      Padam
  2. Saya tak paham laa kak nad. Ju on nie sebenarnya seram atau lawak? -________- Saya pernah tengok ju on yang sebelum nie... Part biasa2 je banyak..... Tapi orang selalu cakap ju on antara movie paling serammm... Ermmmmmmmmmmmm... Kompiusss... ju on versi lain ke apa? Hahaha Ke saya salah tengokk =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahaha seram la Siara, mana ada lawakkk. Maybe yg Siara tengok tu kan, scary movie ni kot

      Padam
  3. ya kah seram begitu skali ??? nak tngk la nak tngk la...hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha excited pulak dia nak tengok cerita hantu ehh

      Padam
  4. eeiiii.. seram ni mama memang tak minat lerr..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wuu, kalau memang jenis tak tengok cerita seram takyah tengok la mama Niza T_T

      Padam
  5. Ninja turtle dah tengok memang best. hehe, Setakat ni blom pernah lagi tengok filem seram kat pawagam. teringin juga nak tengok Ju on3 kat pawagam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try lah tengok cerita seram kat cinema. Lagi real lol

      Padam
  6. Ohohoiii...Nad, dah baca ni baru paham citer Ju on. haha. dah tengok Ju on yg yg sblum tp xpaham mcm mna ank beranak tu blh mati...ngekk kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh hahhahahha. Kelakar la Ayuni ni. Nasib dapat jugak memahami ehh

      Padam
  7. haha. blogwalking pukul 2 pagi jumpa yang ni. T___T nak menangiss. huhu.

    BalasPadam
  8. akak xpenah tgk cite ni..sebab..err...hhahaha..da smpai juon 3 da? :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha amboi kak Ayue, sampai begitu sekali ye? Hehe try la tengok

      Padam
  9. Nak tengok sangat cerita ni.

    BalasPadam
  10. memang tak beranilah akak nak tengok cerita seram macam ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak berani jangan tengok kak Ema T_T

      Padam
  11. Lama tak tengok wayang T_T rindu..Cik Mimie suka tengok cter2 seram ni..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha yang ni pulak suka cerita seram. Sama lah Nad pun jarang dah nak gi cinema sekarang ni T_T

      Padam
  12. pyka mnat jugak tgk cita juon tapi slalu tgk yg tayang dkat tv je laa .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe tv pun okay apa. Ni tak penyabar je tengok kat cinema haha

      Padam
  13. last tgk cte hantu kt wayang tak ingath cte ape..tp cte omputih la..sambungan no 3.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, takleh nak teka lah cerita apa :>

      Padam
  14. Hahaha.. harituh kat sekolah sir bagi tengok cite ape entah.. Project Hashima kwot.. haha.. throughout the story ada yang jerit ada yang tengok movie tuh.. saya dengan kawan sorang ni sibuk je argue pasal movie ni xD Dia kata movie ni dari Japan.. saya kata bukan.. dari Thailand sebab bahasa yang mereka cakap macam bahasa thai.. hehe last-last saya menang xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha duhh Yun Sing, focus focus. Tak kisah la diorang cakap bahasa apa hahaha

      Padam
  15. Adoiiii... Baru tengok semalam. Sama lah kita nad! Penat tengok cerita tu sebab asyik kena tutup muka bila agak agak hantu dia nak keluar tu patu tengok dari cecelah jari aje. Sadis betul! Haha.. Dah lah dalam panggung tu kitorang bertiga je. Lagilah tambah seram. Bila dah balik rumah pun takut takut lagi patu tidur malam siap mimpi ju on lagi tau straight dari pejam sampai celik. Haish! =.="

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kann? Typical perempuan kot asyik nak kena cover je kalau tengok cerita genre seram ni. Hahaha Fairuz! Janganla imagine je, tu yang sampai termimpi mimpi tuu

      Padam
  16. takut la citer hantu.dah ar dok rumah sorang sorang.Nanti mati keras pulak sorang sorang kat umah sebab takut. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak kak Reena camne ni. Akak memang tinggal sorang ke?

      Padam
  17. seram ye..kalau tgk ni confirm teringat2 ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha janganla ingattt. Lepas habis je cerita terus lupakan ehh

      Padam
  18. wuuuu...mcm seronok!nak tgk lah..xpn tgk on9 je nnti..hikhik

    BalasPadam
  19. baru ingat nk streaming cita ni semalam tp x jadi,kebetulan tenet tenat,mso nk tgk siang2 buta japgi la...haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tengok siang je takyah tengok memalam ehh ^_^

      Padam