Cabaran 30 Hari | Day 2: 5 Cara Memenangi Hati Anda

6:23 PTG


Assalamualaikum Hai.



Hehehe. Kita kembali lagi dengan cabaran 30 hari. Duh duhh, Nad dah tertinggal 8 hari kot hehehe. Tapi takpe, kita teruskan. Cabaran kedua - 5 Cara Memenangi Hati Anda. Eh malangnya hati saya telah dimenangi oleh seseorang haha apa yang malang oi. Sila baca sila bacaa hehe.


Cabaran 2

5 Cara Memenangi Hati Anda






Selalu ada dengan Nad.
Hehe nampak macam mengada but thats me. Kalau boleh nak tiap masaaaa berkepit. Kalau dekat kena selalu jumpa. Kalau jauh kena selalu contact. Bukan apa, sebab Nad jenis kalau dah terbiasa tak contact, haa memang tak contact lah. So, kalau orang tu memang selalu ada dengan Nad, memang eh eh, Nad rasa Nad ada dia jelah haha.


I love surprises!!
He did this twice. Memang Nad tak expect apape. Hehe maybe time tgh buat surprise tu, I look feelingless tapi ketahui lah sebenarnya Nad terharu gila gila gila oi. It don't have to be something big or expensive, it just need to be neutral and unexpected. Bila something tu unexpected kan, lagi lah kita terfikir ya Allah mana lah dia cari idea cari masa nak buat surprise untuk happy kan kita :')


Respect others, Be Gentle
There was a guy yang Nad minat gila gila time sekolah dulu hahaha. Apa yang Nad suka, dia memang gentle gila ah hoii. Boleh imagine tak, kawan perempuan nak tumpang kereta dia boleh bukakkan pintu untuk perempuan tu? Kawan perempuan okay bukan girlfriend. And lagi satu kes, kawan Nad tercicir sapu tangan lepastu dia kutipkan pastu kejar kawan Nad tadi 'excuse me excuse me' sambil hulur sapu tangan. And lagi satu kes, dia pernah tegur Nad sekali pastu tanya la nama borak borak sikit. Pastu time dia nak pergi tu dia cakap 'nice to meet you'. Oh hoiii, gentle gila lelaki camni. Layan semua orang sama rata.


Tak Malu dengan Nad
Tak malu dengan Nad katsini ni bermaksud yang orang tu ikhlas kenalkan Nad dekat family and kawan kawan dia. Yelah, bila dah kenalkan, nampak la yang dia memang ikhlas, betul serius nak dengan kita, tak main main dengan kita and tak malu dengan kita. Benda ni nampak macam remeh tapi sedikit sebanyak memang dapat menangi hati Nad hehehe. Yelah, sebab ada certain lelaki kan memang dia taknak kita masuk campur lgsung. Dia nak hal kita dengan dia, antara kita dgn dia je -.-


Be a good listener
I am a good listener I guess. Walaupun Nad nampak macam tak focus and sambil buat benda lain, tapi percaya lah Nad sebenarnya dengar apa yang orang luahkan hahaha. Sebab tu Nad pun nak orang dengar apa Nad cakap. Bila cakap pastu cam takda respond, automatic rasa macam 'k aku taknak cakap dengan kau dah'. Hahahahaha.



Alhamdulillah, selesai pun akhirnya cabaran hari kedua ni. Memang curi masa betul nak update lagi lagi hari Jumaat ni ada test. Memang gunakan setiap waktu yang ada dengan sebaiknya lah hehehe.
#kelabbloggerbenashaari

Cabaran 30 Hari | Day 1: 5 Fakta Tentang Diri


You Might Also Like

17 ulasan

  1. alolo sweetnyaa... smoga cpt kawen n kekal hingga ke jannah ye ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alahai apa yang sweetnya Nadya T_T Ameen in shaa Allah

      Padam
  2. Agak-agak Cik Mimie boleh memenangi hati nad tak? hehehe *tetiba..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah cik Mimie dah memenangi dah sebagai kawan hehe

      Padam
  3. good luck test :)
    hehe. nad kite pon tak malu dgn nad ni.

    BalasPadam
  4. sama2 kita pon suka surprises . hehe suke sangt tao :)

    BalasPadam
  5. same goes to me. lagi2 baca part laki yg kak nad suka dulu tu,so sweet. hahaha

    BalasPadam
  6. sangat2 sweet la nad ni. hehehe.. bertuah putera tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha aloo T_T Nad tak sweet pun laa awak

      Padam
  7. Balasan
    1. Eh eh, ada ke orang tak suka surprise? Ehe

      Padam
  8. alaaa.. dah berpunya.. aien baru nak ngorat.. ehh.. lariks..

    BalasPadam
  9. Auch soo suweet :D Good luck eh buat test ^^

    BalasPadam