Cabaran 30 Hari | Day 3: Sesuatu yang Menguatkan Anda

1:31 PTG


Assalamualakum Hai


I know I know I know. Nad tau Nad dah tertinggal hahaha 16 days. I know that. But real life get super busy with loads of assignments *sigh* And yeah, quota internet dah habis hahaha. Only off-peak hour available. So here I am, 4o'clock in the morning. Menaip sebanyak mana entry yang mampu hahaha. Dengan harapan esok esok boleh publish jer. Lagi lagi next week dah start final kan.



Cabaran 3

 Sesuatu yang Menguatkan Anda






When I Feel Like I've Nobody


Yes, indeed. Itulah benda yang menguatkan Nad. Nad pun taktau lah. Sebab yelah, bila kita dah takde sesape baru kita dapat rasa kita kena buat semua benda. Kita yang kena berdikari sendiri untuk kesenangan hidup kita. Kita yang bertanggungjawab sendiri dalam apa keputusan yang kita buat dalam hidup kita. 


Nad bagi contoh sikit sikit ah. Contoh cam kita ada bestfriend tetibe dia cam lebih rapat dgn orang lain and taknak dah pun buat assignments dengan kita. So automatic itu menguatkan kita. Nad akan rasa macam ok takpelah inilah life, inilah life bebudak uni. Takpe, buat assignments sendiri pun tak apa.


Contoh kedua, kalau tetibe cam gaduh dengan boyfriend kan. Tetibe haa time tu jugak lah nak rasa diri kita ni kuat, tabah, mampu tangani apa je hahahhahh. But that's true kan. Kita rasa macam ala takpelah takde kau pun boleh hidup lah. In shaa Allah, boleh je hidup sendiri ni. Haa something liddat la.




So far Nad rasa itulah benda yang menguatkan Nad :) Yang buat Nad kekadang cam terfikir takboleh bergantung sangat hidup dekat orang lain. TAKBOLEH. TAKBOLEH. Sebab orang ni temporary. Bila bila masa je dia boleh pergi dari hidup kita. Haa terkapai kapai lah nanti. 
#kelabbloggerbenashaari



You Might Also Like

6 ulasan

  1. ye nad, mama setuju.. kekuatan itu adalah dari diri kita sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan :) Semuanya depends kat diri kita sendiri

      Padam
  2. final exam kan? :D fighting ^___^

    you're not alone :3 be strong girl XDD

    BalasPadam
  3. Cantik gambar nad :) Kekuatan itu hadir dari diri kita sendiri :) yg pnting kna yakin dan jgn cepat putus asa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih cik Mimie :) In shaa Allah. Harap kita semua kuat

      Padam