Cabaran 30 Hari | Day 6: Apa yang Anda Makan Hari Ini

1:35 PTG


Assalamualaikum Hai


Yeayyy harini cerita pasal makanan pulak ye? Wahh mentang mentang lah kan dah habis class pastu tengah study week bukan main nak makan yang sedap sedap je. Padahal study nya takde lah galak mana pun, makan je lebih T.T Hahaha. So harini kami berdua membawakkan diri ke Nash Donut, Perda, Pulau Pinang.



Cabaran 6

Apa yang Anda Makan Hari Ini




Inilah yang saya makan ngehehe. Semuanya di Nash Donut 




Tuna Pizza



Bread Pudding & Cheese Cupcake



Donuts



Dan semestinya diakhiri dengan gambar sendiri. Wuahh hehehe best tak best ah dapat macam macamni kan hujung hujung sem pulak tu. Best best! Ni makan berdua tau bukan sensorang T.T And total semua dalam RM30 sharp. 



Finally, sampai jugak hari ke6. Nad sebenarnya tak sangka ni. Banyak kali dah rasa nak give up tp alhamdulillah masih diberi kekuatan meneruskan hehehe ;) 
#kelabbloggerbenashaari




You Might Also Like

20 ulasan

  1. Wah, sedapnya makanan tu..terliur tengok..hehehe :) gudluck untuk cabaran2 seterusnya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe memang sodap pun cik Mimie :D Tak berjaya pulak habiskan cabaran ahaha

      Padam
  2. hai dear.. selamat berkenalan nama sy nuha. nampak sedap la semua yg nad makan tu. meleleh tengok!

    btw jemput ke blog nuha ya.. nuha baru share entry pasal kolagen.

    www.nuhahayati.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal Nuha! :D Hehe memang sedap. Nad dah singgah blog Nuha hihi

      Padam
  3. aduh...lapar laa plak tgk gambar2 makanan dengan high resolution nie..hehe..jahatnya nad nie..hahha

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahah siap mention lagi high resolution eh Lan ehh? Haha

      Padam
  4. lapa tahu lapa :( huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

    dah masuk bloglist nad kat umie punya sidebar yeayy!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Umieee, sorryyyy hehehe gi lah makan Umie :D

      Padam
  5. amboi kak nad sedapnya makanan! tuna pizza tu nampak menyelerakan, yummm :9

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kann, murah aje pun hihi. Memnag mood nak makan pizza aje sekarang

      Padam
  6. Nash Donut!!!! Tempat selalu lepak bila habis sekolah HAHAHAHAHA Dah la berpatutan. Rasa pon ok ! Donut dia boleh dipanaskan! Alahaiii lama xdatang sini :(
    Kedai nasi arab sebelah tuh pon best!

    T.T

    nih mesti study dekat UITMPP kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah serious lah? Mesti orang Penang ni. Kedai Arab tu tak pernah try lah pulak, Hehe haah kan dah kantoi uitmpp hahaha

      Padam
  7. Alalaaa...kau makan banyak pun tetap kurus..kahkahkah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah hahaha mana banyak pun wehh

      Padam
  8. Hai nad. Lama xngomen kt blog. Huhu cantik nad ni kan huhu. Sedap gilos donut2 tu huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai kak Kylaaa :D Lama jugak tak singgah blog akak :( Ala biasa je T_T Akak lagi cantik laa hihi

      Padam
  9. Semuanya nampak menyelerakan :)

    BalasPadam