Guardians of the Galaxy

2:15 PTG


Assalamualaikum Hai.



Oh 7 movie marathon, cerita baru cerita lama semua ada. Hahaha so yeah, recent post akan hanya cakap pasal movie sahaja ye hihik. Maaf. Baca jelah yee. 


Sesetengah orang maybe tak minat lah kot Guardians of the Galaxy. Well, masa first time Nad dengar pun macam apa benda cerita pasal galaxy ni kejap lagi macam Star Wars ke eh tak minat lah. Tapi class the whole day cancel so hahaha lets shoot the cinema! And kitorang pilih Guardians of the Galaxy ye.



Guardians_of_the_Galaxy movie poster



Sinopsis Guardian of the Galaxy

Star-Lord (hero) dianak angkatkan oleh Yondu. Yondu lah yang menjaga dia and kalau diorang nak attack apape dekat galaxy tu diorang pergi sesama. And then, Star Lord diupah untuk depatkan orb kat satu kawasan ni. Dekatsana dia diserang oleh orang orang suruhan Ronan. Tapi dia tetap berjaya bawak orb tu balik.


Tapi bila dia nak jual orb tu dengan orang yang dia deal, orang tu terus taknak bila dia bagitau dia diserang dengan orang suruhan Yondu. Rupanya sebab Yondu memang famous dengan kekejaman dia. Salah sorang orang suruhan Ronan, Gamora khianat Ronan bila dapat tau Ronan nak dapatkan orb untuk hancurkan bumi.


Tujuan utama Star-Lord dapatkan orb sebab nak jual orb yang bernilai 4 juta. Berbeza dengan Gamora, tujuan dia dapatkan orb untuk bagi dekat Korps Nova yang mengawal keamanan bumi. Tapi lama lama Star-Lord pun rasa bertanggungjawab untuk selamatkan bumi. Sehingga akhirnya diorang berjumpa dengan lagi 3 ahli lain dan bergabung kalahkan Ronan.


Masya Allah, Nad pun taktau lah kenapa cerita ni best sgt. I mean best sesgt sgtsgt lah! Menyesal tengok lambat hahaha. Nasib baik lah at last dapat jugak tengok bila banyak sgt masa terluang semalam ahaha. Pengajaran dari cerita ni :

Money is not everything. Ada banyak lagi benda yang lebih precious than money.
Relationship between friends sangat bernilai. Appreciate your friends.
Perlu bijak dan ada plan untuk menyelesaikan masalah.



Rating : 4.5 / 5
Duration : 2 hours 10 minutes
Genre : Action, Fantasy


You Might Also Like

6 ulasan

  1. macam best..nak tengok jugak lah :)

    BalasPadam
  2. tulah, saya pun fikir cite dia mcm cite star war xD cuti nnti bolehlah tengok ngn kakak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha its not. So kena tengok. Best sesgt!

      Padam
  3. best crite ni . especially yang GRoot tu . I AM GROOT ~ haha . part last pun best . Groot baru dance !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannn. Sanggup Groot berkorban untuk diorang semua. Pastu dia lahir balik comels~

      Padam