REVIEW : Into the Storm

9:57 PG


Assalamualaikum Hai.



Haa, ramai tak yang tahu cerita ni? Cerita ni pun dah agak lama lah tapi best jugak sebab lain daripada yang lain. Into The Storm. Tengok tajuk pun tau dah mestilah pasal petir, kilat, puting beliung. Kan kann. Hafiz lah yang nak sgt tengok cerita ni T.T Nad cam aaa best ke?


INTO THE STORM movie poster malaysia


Sinopsis Into the Storm

Kisah ni bermula dengan dokumentari yang memang minat sgt pasal puting beliung ni, Pete. Dia memang dah dokumenkan banyak benda. So bila ada puting beling ni memang dia and the crew sentiasa ada dekat dengan puting beling untuk record and kaji la pasal puting beliung ni. Tambah pulak puting beliung ni jenis yang jarang terjadi, so lagi lah dia berkenan kann. Haa .


Lain ceritanya dengan Gary si pengetua yang sibuk sangat dengan hal kerja. Sampai anak anak pun susah nak cakap dengan dia. Tapi bila terjadi puting beliung ni dia lah yang gigih cari katmana anak anak dia. Sorang ada dengan dia sorang lagi pergi record video project sekolah.


So time ni la Gary & son dan Pete & crew bergabung untuk cari anak dia semua and track puting beliung dekatmana and maklumkan dekat orang orang lain. Tapi ada jugak konflik yang mana Pete terlalu taksub sampai ada crew dia yang mati diambil puting beliung T.T


Haa siapa minat cerita camni? Kalau yang minat tu, mesti rasa best kann. Nad kurang sikit cerita camni hehehe. Taktau lah kenapa.






Moral of the Into the Storm stories:

Parents, do spend time with your children ok. Nanti kalau anak rasa tak rapat memang dia takkan share cerita apape dgn parents.
Elakkan terlalu taksub dengan sesuatu sampai boleh mengancam nyawa.
Ambil berat pasal orang lain. Jangan terlalu pentingkan diri.



Rating : 3/5
Duration : 1 hour 30 mins
Genre : Action



You Might Also Like

26 ulasan

  1. Balasan
    1. Alah sila lah kak Sally gi tengok gi tengokk

      Padam
  2. nampak cam best tpi cite2 cmni selalunya mesti sedih sbb ade org yg mati

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tapi memang best pun Mazni. Bukan setakat nampak jee

      Padam
  3. eemm..nak tengok jugak lah!!!hihiks..macam best ja...

    jom singgah n komen kot blog i pulak k..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe selamat menonton! Dah singgah dan comment juga awak ^^

      Padam
  4. akk baca adik nye sinopsis je. Mcam x ckup masa nak g wayang..
    Thankz singgah visit last time

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe kak, baca sinopsis je pun jadi lah. Nad dah singgah balas blog akak :)

      Padam
  5. tak tengok cerita terlebih ganas ni risau terbawak dalam mimpi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha camtu pulak? Alaa takdela ganas sangat pun, mohon tengok plss

      Padam
  6. macam best je sis . tringin nak tgk . :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe pergila tengok dengan tunang Pyka hihi :)

      Padam
  7. kite dah tengok dah cite ni. boleh lahhh haha

    BalasPadam
  8. huh belum tgk lagi...this month mcm susah nak free...byk keje

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe kak Reena. Dahulukan kerja yee ^^

      Padam
  9. tak tgk lagi.. sama la xberapa minat. hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kan? Tapi dah ada orang ajak pergi jelaa

      Padam
  10. ingat lagi masa kecik, rasa takot bila dengar berita puting beliung...scary... hihihi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula, lagi tak sangka boleh terjadi dekat Malaysia sendiri

      Padam
  11. dah tgk.....best....tp xleh lawan cerita twister.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Nad tak tengok la Twister T_T So taktau

      Padam
  12. orang llki suka crte2 camni, kalau Cikna alamatnye berdengkur je le dlm panggung,huhuu.....^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha orang lelaki kan. Nad takde la sampai berdengkur hehe layan jela jugak, kalau tak rugi bayar tix :p

      Padam
  13. ramai kata cerita ni best..tak berkesempatan lagi nak tngok..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang besttt. Gi tengok eh cik Mimie :) Hehe

      Padam