Teenage Mutant Ninja Turtle

8:35 PG


Assalamualaikum Hai.



Ingat lagi tak cerita Teenage Mutant Ninja Turtle yang kita selalu tengok time budak budak dulu? Memang best gila kan even versi cartoon pun. Hahaha. Now, lebih hebat lagi bila cerita Teenage Mutant Ninja Turtle tu dia aplikasikan dalam real life. Haa memang real lah. Dah lah real, pastu heroin pulak dia pilih Megan Fox. Memang meletup ah cerita tu kan.


TMNT-2014-Desktop-Wallpaper-HD1



Sinopsis Teenage Mutant Ninja Turtle 

April O'Neil merupakan wartawan yang sedang berusaha untuk meningkat naik. So dia memang berusaha and sanggup bekerja lebih masa hanya untuk mendapatkan berita berita yang terkini. Peluang dia untuk naik cerah bila dia terjumpa dengan makhluk makhluk ganjil, turtle yang boleh bercakap. Namun, tiada siapa yang mahu percaya apa yang April cakap.


April akhirnya berjaya membongkar bahawa research yang ayah dia buat bersama sorang partner telah berjaya. Research tu adalah turtle turtle yang telah disuntik dengan bahan yang sangat bernilai. Silapnya, April memberitahu perkara tersebut dekat partner ayah dia.


Satu hari, mahaguru turtle turtle ni suruh diorg bawak April pergi tempat pembetung tempat diorang tinggal. Malangnya, partner ayah April telah meletakkan tracker untuk dia jejak turtle yang lain. Di sana, mahaguru diorang telah dibelasah dengan teruk sekali. Turtle turtle tersebut juga telah ditangkap. Namun, azam dan keyakinan diorang untuk rawat mahaguru diorang telah buat diorang bekerjasama untuk melawan musuh dan mendapatkan balik darah diorang yg bernilai di tangan pihak musuh.


Haa hahaha ayat skema habis menaip pagi pagi ni. Ok serius cerita ni memang kelakar gila! Rugi siapa yang tak tengok. Nad pergi tengok dengan Hafiz amboi gelak taknak kalah pastu tak reti reti nak stop. Pastu bila dah stop sibuk tanya Nad tak gelak ke? Ek eleh dah dia gelak kuat gila.



P2oalDA


Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-2014-Leonardo


Pengajaran yang Nad dapat cerita Teenage Mutant Ninja Turtle ni :

Sentiasa bersikap jujur dalam kerja yang kita buat.
Pelihara dan layan haiwan dengan baik.
Kena belajar untuk pastikan kita ada ilmu.


Rating : 5/5
Duration : 2 hours
Genre : Action



You Might Also Like

12 ulasan

  1. loved the movie so muchhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prolly because i've been loving tmnt since forever

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha sama ah? Bila tengok ni menggamit kenangan time tengok yang cartoon dulu hehe

      Padam
  2. Lama dh xtgk ninja turtle ni, best ooo........^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kann? Best sgt. Real version punya ni pun best! (Y)

      Padam
  3. Balasan
    1. Hehehe selamat menonton dengan family kak Fuza ^^

      Padam
  4. suka suka suka.. sampai sekarang minat kat diaorang :D
    tapi nape yg nih muka dia cam atok2 je ahahaha...

    gonna watch this later.. nak gi panggung tadak teman aiyaaa... ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha download jela eh Hikari. Harus tengok ni :)

      Padam
  5. belum tengok cerita ini lagi T_T

    BalasPadam