Tempatan Fest 8.0 at Ipoh Riverfront

11:58 PTG


Assalamualaikum Hai.



Apa itu Tempatan Fest?
Tempatan Fest adalah satu festival yang menghimpunkan brand brand lokal. Dalam setahun, akan ada beberapa kali Tempatan Fest di beberapa buah negeri. Bukan di KL sahaja tau. Tempatan Fest pernah diadakan di Negeri Sembilan, Penang dan Shah Alam. Kebanyakan barang yang dijual adalah tshirt keluaran brand itu sendiri. Ada jual booth yang menjual shawl, sticker dan wristband.


tempatanfest-september-2014


Ok dah. Tu just introduction nak bagi korang tau ada tu Tempatan Fest. Kalau terus baca je tak best aa kan tanpa tau ada motif event tu. Bermula dari Tempatan Fest 1.0, Tempatan Fest 2.0 dan seterusnya sehingga Tempatan Fest yang terkini iaitu Tempatan Fest 8.0. Haha dalam banyak banyak ni, 2 kali je Nad pernah pergi.



And yang bestnya kali ni, kitorang datang dari Penang ke Ipoh semata-mata untuk Tempatan Fest hahaha. Haa, tengok betapa hebatnya aura Tempatan Fest sampai orang sanggup datang dari jauh ni. Btw, kan Nad baru je tubuhkan RedPanda kan, so kitorang just ingat nak usha usha la cara diorg set up booth, jual apa je, suasana dia. Haa camtu sebab kalau ada rezeki kitorg ingatkan nak join lah haha in shaa Allah.



tempatanfest-september-2014-brands

Antara brand brand yang join. Banyak gila kann haha








Maaflah hanya gambar sendiri je banyak T.T Eh tapi korang nampak kan surrounding dia camne? Kitorang sampai awal so tak ramai lagi sebab ada yang baru nak set up booth. Dah masuk tengahari tu dah start ramai, breakdance semua ada. Rasanya malam lagi meriah kot dengan skater semua. Eh ohh bestnya serius best, try usha TempatanFest dekat insta untuk tengok kemeriahan event ni ;) Hehe.


You Might Also Like

12 ulasan

  1. x penah tau pun pasal event ni.. :D

    nama mmg tak grand ahaha tapi tempat macam cool je :D

    brand2 tuh nampak cantik lak logo ahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha nak grand apa. Ni bukan international brand, ni underground brand hehe. Kan? Memang style!

      Padam
  2. siapa yang suka tengok live band boleh lah datang sini kan...

    BalasPadam
  3. Tak pernah pergi pun tempatan ni, kalau kau tak cerita tak taulah..hahaha xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Serius aa kau Azwar? Alaa dak dak sekolah kita kan ramai yang suka ni haha

      Padam
  4. Event yang sangat menarik dan best! :)

    BalasPadam
  5. Wah bestnye..Tempatan Fest bru first time dengar =_="

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Hehe best best! Lepasni kena lah pergi la eh hehe :)

      Padam