Konsert Akademi Fantasia 2014 Minggu 8

11:48 PTG


Assalamualaikum Hai.


Inilah yang terjadi bila suka update story lambat. Baru cerita pasal minggu 7 tup tup dah entry minggu 8 hahaha T.T Apa boleh buat kann. Malas sgt haa nak transfer gambar :> Masalah terbesar blogger sorang ni. Entry takde gambar tak syok lah kan.




My second time ;)




Untuk persembahan pembukaan minggu ke 8 ni, kita dihiburkan dengan persembahan dari Aweera (Aku Dia dan Lagu), Alif Satar (Akhiri Penantianku & Setiap Hari) dan Nomad (Tetap Menantimu). Lepastu pelajar pelajar AF pulak buat persembahan dengan tema Hindustan ye sempena Hari Deepavali kot haritu.


Lagu Solo
Azwan - Cinta Nusantara
Ewal - Mahakarya Cinta
Firman - She's Gone
Aman - Kasih Latifah
Zarif - Romancinta
Nina - Rescue
Nuha - Kisah Dongeng


Lagu Duet
Firman & Nuha - Ceritera Cinta
Nina & Aman - Ku Merindu
Ewal & Zarif & Azwan - Satu


Dan akhirnya yang tersingkir Nina dan Zarif. Buat gimik betul yang langkah ke hadapan yang tak keluar T.T Wuuu, mesti diorang dah berdebar je. Lepastu dua orang pulak tu yang tersingkir. Tinggallah Nuha sorang je peserta perempuan untuk ke peringkat seterusnya.





Introducing Danny to boyfriend hehehe. And kali ni pun semestinya thanks to Danny lah sebab amikkan ticket kami. Thanks alot Danny! Baru lah ada kesempatan nak date sekali kann. Si Hafiz ni selalu dok jealous Danny comment gambar kat instagram. Si Danny pulak segan sesangat nak jumpa Hafiz. Alahai dua orang ni..




Sebulan 3 minggu tak jumpa and he's late for like 5 hours to pick me up due to his family hmm. Sedih betul tak dapat spend time lelama, tapi takpe sebab esok jumpa lagi! Hehek ok paii


P/s : Eh eh lupa nak mention, shawl and necklace from kak Sally mmmahh thankyou kak Sally! Semalam dapat esok terus pakai pun boleh.


You Might Also Like

30 ulasan

  1. Balasan
    1. Hehe alhamdulillah, dapat la jugak merasa kan :)

      Padam
  2. Xpernah tgk live..huhu..acaner feeling die eh?hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Feeling dia sgt alive! Haha best la sound dia

      Padam
  3. peh pergi konsert. syokknyaaaaaa :)
    #comel je nad ni.. licinnya kulit ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe syiok Nadya ;) Alaaa tak licin mana pun sebenarnya T_T

      Padam
  4. hhahaha..akak yg tgk kat rumah pun tdo je lebih..hahahaha

    p/s : sama-sama kasih..hiuhiuhiu~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha sebab kak Sally tak minat tuuu. Hihi <33

      Padam
  5. tengok kat tv hd pun dah rasa live. nasib baik umah mak mentua ada hd. hehehehehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha HD memang rasa macam real lah kan hehe

      Padam
  6. Tak pernah tgk live konsert.. best x.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh laa, best la jugak. So so laa hehe :)

      Padam
  7. wahhh.. untungnya dapat tengok live...

    - Mia Liana -

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah, dapat la jugak pengalaman kak Mia :)

      Padam
  8. wah tengok life concert AF ni, best lah kan..was here nad:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Live la anajingga hihi. Nad dah balas kunjungan yee ;)

      Padam
  9. Zarif terkeluar..cam tak caya je..suara die best kot.. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad pun tak percaya cik Mimie T_T Dia nyanyi Ali Baba best kennn

      Padam
  10. amboii untunglahh pi Af hahaha fiqa pun tak layan sangat retis ni haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad pun time pergi baru nak kenal ni siapa tu siapa haha kalau tak memang tak amik tau langsung pun

      Padam
  11. amboii rajinnyeeee die p tgk hehe akk kat tv pon tak sempat hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alang alang tengah cuti kan ni, tu saja pergi tengok hehe

      Padam