Menangi Loket Emas 916 : Peraduan Blog Kedai Emas DuaLogam Merlimau

6:14 PTG


Assalamualaikum Hai.




Sejak dari dulu lagi memang dah terang, nyata lagi bersuluh memang emas lah yang harus kita miliki sebagai asset yang bernilai. Bagi perempuan pula, perhiasan ini memang sudah menjadi kebiasaan untuk dipakai sejak mereka menginjak ke alam remaja. 


Kisah aku.

"Aku mula pakai emas sejak form 5 lagi. Even pergi sekolah pun aku pakai. Masa tu memang first time aku dapat emas yang memang betul betul aku hargai. Sebab mak aku cakap ni harta kau, pandai pandai kau jaga. Time tu tahun 2011. Aku dapat cincin and gelang emas. Cincin aku tak sure berat dia berapa tp gelang tu dalam 7g."


"Aku pakai and jaga elok elok sampai aku masuk uni. Even ada certain orang kata tak berani nak pakai emas takut bahaya. Tak berani sebab kulit gelap so tak sesuai. Tak berani sebab macam orang tua. Aku tetap pakai. Sebab aku tau tu parents aku yang bagi so sukehati aku la nak pakai ke tak hahaha. Err, walaupun aku tau kulit aku tak berapa nak cerah."





"Masuk awal tahun 2014, parents aku start nak belikan adik perempuan aku pulak emas. Adik aku tingkatan 3. Kebetulan time tu harga emas turun tak silap aku maybe RM120/g atau 130/g. So, mak aku adik aku and aku aku sekali tukar. So gelang yang aku dapat since form 5 tu parents aku trade in balik pastu ganti dengan gelang yang 18g + anting anting sekali. Semua aku jaga elok sampai sekarang."




"Pertengahan 2014 pulak, ada someone nak ajak aku jadi girlfriend dia muehehe. Pastu duhh, dia proposed bagi cincin emas pulakkk. Selama ni aku pakai pemberian parents aku sebab aku nak diorg tau aku hargai sangat sangat pemberian diorang. But since ada cincin baru ni aku selalu pakai cincin ni jela hehe siap ada batu batu lagi. Tapi parents aku pun tau."



So, itulah kisah emas Nad hehehe. Saja guna words aku supaya nampak cam lebih memang diri Nad and betul Nad hargai. So, kalau korang nak emas design cantik cantik dan harga rendah boleh singgah di Kedai Emas DuaLogam. Nad pun baru tau pasal kedai ni. Ternyata sangat bagus dan trusted seller!! Itu yang penting kan.



Kedai Emas DuaLogam Merlimau

Lokasi : JB7011, Taman Mewah. Merlimau, Melaka
Waktu Operasi : Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Sabtu (11pg - 6.30 ptg)
SMS/Telegram/Whatsapp : +60196551980


Lets go shopping shopping emas muehehe :p


You Might Also Like

18 ulasan

  1. Untung ya ada emas ni. Saya tak pernah ada emas pun.

    BalasPadam
  2. pergh untungnya propose jadi gf dpt cincin emas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita pun taktau lah Hafiz tuu T_T Gf aje punn

      Padam
  3. untung lah dapat cincin emas tuuu. hikhik..
    all the best ye nad. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah. Thanks kak Aisya, in shaa Allah :)

      Padam
  4. Cik Mimie pun ada jugak..Parent bagi Cincin and Rantai sampai sekarang masih elok Cik Mimie pakai :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan? Kalau emas ni elokkk je kita jaga :)

      Padam
  5. wah...cantiknyer...kat merlimau je ker? huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang cantik. Haah cawangan ni dekat Merlimau je

      Padam
  6. Wahh , syoknya bf bagi cincin emas xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha alhamdulillah. Cukup sweet la dah kot T_T

      Padam
  7. Cikna pki emas t4 siap bwa g sek masa tu berani la sbb cikna pemawas,huhuu.... emas ni blh m'nimbulkan aura jgkkn...^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Nad berani je pakai sebab dah f5 time tu siap pakai time SPM T_T Hahaha kan kan?

      Padam
  8. mase kecik je ada emas.. sekarang dah takde huhu

    BalasPadam