Fenomena Jeruk Mangga Asam Boi, Dapat Jugak Merasa

8:18 PG


Assalamualaikum Hai.


Nad tau korang semua mesti dah pernaha makan kan jeruk mangga asam boi ni T_T Nad sorang je ketinggalan hahaha. Takpelah, nanti dapat try. Memang sedap gila okay, recommended! Semua orang harus try lah. Walaupun yang kurang suka jeruk T_T Hahaha kejam tak?


Memula Nad tengok dok update sana sini jeruk mangga asam boi ni, Pastu semua asyik cakap senang je nak buat, so please buat sendiri. Masalahnya benda senang bagi Nad memang susah je pstu nak kena cari bahan tu lagi haa malas malas.


Makanya, kita order je! Hehe kebetulan Nad nampak kawan Nad post dekat facebook yang dia jugak jeruk mangga asam boi ni, and dia siap buat cod lagi haa kan best. Cod ke rumah terus tau, bukan meet up memana. Fuh, duduk rumah, hulur je duit, dapat la merasa makan jeruk ni. Yeayyy.





Memang best la jeruk ni. Yang Nad beli ni 400g RM9. Dia ada 200g, 400g dan 800g. Kalau boleh memang Nad ank order lagi hahaha tapi family Nad ni jenis tak makan jeruk so ibu dah tak bagi beli lagi. Wuahhh sedih je tengah trending kot ni ibu, semua orang harus try hahaha. So takpelah, makan sekali je. Janji dah pernah try kan.


Kot la ada sesape yang area area Nad nak try jeruk mangga asam boi paling sedap ni, boleh contact Shera (+6010-8926182)


P/s : It's kinda busy lately, so I don't update much.


You Might Also Like

40 ulasan

  1. kecur air liur nengok jeruk tu heee

    singgah dari http://iolacaviarofficial.blogspot.com/ :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kan kan? Nad sendiri tengok pun rasa nak lagi ni cemana T_T

      Padam
  2. hmmm ai pun tak penah mkn lg dik oi .. wlupun aku hantu pelam muda yg tak berjeruk tak trasa nk mencari lg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha yeke? Silakan lah try kak Eima ya Allah sedapnyaaa. Cepat tryyy

      Padam
  3. post ni g srwk agak2 boleh sampai x?hahaha..terliur haih..nk buat sendiri mmg xlah.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takleh takleh hahah. Kat Sarawak takde ke kak Niesa? Tau takpe kan haha Nad pun malas ya ampun

      Padam
  4. huwaaaaa sedapnya.. nak nak nak sikit...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap sesangattt. Nah nahhh ummi Zarra :D

      Padam
  5. Popular dah sekarang nie Jeruk Asam Boi...masa kecik2 dlu mmg suka makan..sekarang pun suka...suka jeruk mempelam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang tgh trending sekarang. Haha yeke? Hantu jeruk mempelam rupanya. Patutlah memang sukaa :)

      Padam
  6. Cik Mimie dah pernah rasa..memang sedap..beli jer, x buat pun..haha... :) Memang terbaekkk!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Sedap gila tetibe baca entry sendiri pun dah terliur cemana. Sama lah malas sikit nak buat T_T

      Padam
  7. Nak buat sendiri pun, mmg tak jumpa dah kat kedai puah or pasar...sold out

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lah yeke? Sebab memang tengah hot sangat kot tu semua orang pun borog T_T Takpe tunggu lama sikit mesti ada balik ni in shaa Allah hehe

      Padam
  8. telan air liur tengok..nak buat sendiri pon xboleh..susah nak cari buah mangga skarang sbb ramai y borong..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau macamtu kita beli jela eh kak Ecah T_T Susah jugak nak buat kalau buat takde

      Padam
  9. haha..td kwn nk buat sebab ade mangga orng bagi.. tapi cari asam boi kat kdai2 runcit sume abis.. :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alahai, asam boi pun orang borong jugak ke? Hahhahaha macam semua benda habis je duh. Japgi jangan cili pulak habis sudah

      Padam
  10. Tak sempat merasa lagi jeruk mangga ni....auwwwww ngidammmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aloh takpe takpe, nanti try ehh. Ngidam sudah, nanti mesti dapat punya ^^

      Padam
  11. Memang tgh popular skunk ni !! er, tgk pom dah terliur la ! urmmmmm...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannnn!! Famous gila kotttt. Hehe try la Nabihah macam rugi je kalau tak try ;)

      Padam
  12. Balasan
    1. Memnag ssedap Edrina! Hehe terliur kan T_T

      Padam
  13. Lazat..PC dah cuba juga..tapi mungkin PC kurang makan macam ni..jadi jamah saja..tapi memang sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lazat! Lah yeke? Hehe takpe, certain orang memang kurang suka jeruk pun :)

      Padam
  14. Sedap giler asam boi ni.. uuurrrggghhhh tetiba tekak nak makan pelam asam boi ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedpa kak Aina! Hehe gi cari dah jumpa kan? COD lagi hihik

      Padam
  15. Balasan
    1. Hahaha finally. Setelah asyik tengok orang makan je kann

      Padam
  16. sy xpenah rasa lgi mangga asam boi ni...tp mcm menarik jerrr...salam kenal (^_^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang menarik and sedap Deanna! You should try! :D Slaam kenal hehe

      Padam
  17. Nampak sedap...bab nak cari buah tu yang leceh sikit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha yeke? Tapi sekarang dah kurang hot boleh kot nak cari buah tu hehe

      Padam