Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus

8:40 PG


Assalamualaikum Hai.


Aish, dah lama iPhone 6 keluar baru la duk sibuk nak cerita iPhone 6 ni eh? Haha takpe. Baru nak amik tau berapa harga dia and apa semua. Before this, malas sikit nak amik tau sebab tau memang takkan milikinya. Tapi sekarang da boleh terima kenyataan kot? Hahaha.


iPhone 6


Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus
- iPhone 6 16GB RM2399
- iPhone 6 64GB RM2749
- iPhone 6 128GB RM3149
- iPhone 6 Plus 16GB RM2749
- iPhone 6 Plus 64GB RM3149
- iPhone 6 Plus 128GB RM3549


iPhone 6


Muehehe. Taktau nak gelak ke nak nangis lepas tengok list harga ni kan? Hahaha. Aduhaii, takleh nak mahal lagi ke iPhone oi? Nad ni cable usb rosak pun gigih nak beli balik usb iPhone yang ori punya RM79. Usb je okay T_T  So takyah cerita la eh pasal iPhone 6 ni.


P/s : Kita pakai 5 je sampai bila bila.


You Might Also Like

36 ulasan

  1. wahhh!!!! smart + cantek!!!! teringin sangat nak pakai iphone. tp ntah bile la dapat iphone ni kan ><

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang cantik! <333 Aaaa kalau lah dapat hahaha

      Padam
  2. Mahalnya iPhone 6 dekat Malaysia ni. Dekat Canada pun mahal juga tapi murah sikit la dari Malaysia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh bestnyaaa, baik beli dekat Canada je camtuu

      Padam
  3. ahahaha.. ini alamatnya kebulur tak dapat makan snek faveret lah kalau beli Iphone.. hehehe XDD

    save up duit utk laptop alienware pun dah sangkut-sangkut XDD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha takyah nak snack favourite sangat eh Hikari hahaha. Agak lah hahaha

      Padam
  4. part yang kita seram tu...la harga. tapi berbaloi dengan brand kot

    BalasPadam
  5. Miza pakai fon nokia yang touchlight kat depan tu je. Hahaha. sampai kena marah dengan abang, kawan sebab susah nak contact. Erghh -,- alasan.

    Huyoooo mahalnyaaa. belum mampu. >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha memang susah la nak contact. Sebab sekarang apape wasap jee malas nak text T_T

      Padam
  6. cakap pasal iphone ni.. suka camera dia je.. and jeles kat memori dia. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha camera memang okay. Memory tu even besar pun rasa macam sikit je T_T

      Padam
  7. Telefon semua sama saja, buka sesuatu pelaburan yang bijak...cepat susut nilai sama dengan kereta. Berbelanja ikut kemampuan, beli jika dirasakan perlu sahaja...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ye betul. Kalau memang ada duit takpe. Kalau takde tu haaaa sedar sedar lah yee

      Padam
  8. Mak aih, harga die...hehehe..insyaAllah, usaha tangga kejayaan mana tau dapat sebijik macam aik fizo omar tu,,nasi ayam bungkus surat khabar..hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha kan. Kalau betul nak, usaha lah. Rasanya semua orang mampu kalau memang kumpul duit ke arah tu. Nak atau tak je

      Padam
  9. I phone 6 plus tu menggamit perasaan la Nad..tapi nak kuarkan 3k tuh mau menggeletar lutut akak..huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Nad suka 6 je sebab 6 plus besar sangat dah kak hehe

      Padam
  10. Tunggu hanrga susut, baru boleh beli..haha..Berangan lebih =p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tunggu berapa tahun akan datang je. Dah iPhone generation ke berapa in shaa Allah 6 turun la haha

      Padam
  11. Nad beli iPhone 5 berapa ? :) Ok tak pakai iPhone ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita taktau la sebab ni bf Nad punya T_T Okay je suka hehehe

      Padam
  12. mahal hahahhaa. boleh nangis nak cari 3k .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah janganlah nangis. Kalau usaha boleh dapat tuu

      Padam
  13. nak nangis rasanya tengok harga iphong 6 ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Za untung dah beli phone pakai duit sendiri :)

      Padam
  14. mahai sgt .. tp aku tak minat ios .... tak mesra pengguna betui ..kedekut ngan android ..hikhik

    BalasPadam
  15. Mahal kan! Bila boleh pakai iPhone 6 ni. ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tu aaa eiii bila tah nak mampu nii

      Padam
  16. hahaha. relaxlah nad. tak lama lagi dapat lah tuu hahaha

    BalasPadam
  17. nad pun nak beli telefon gak..tapi yang murah jele..hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mintak lah husband belanja kak Nadia ehehe

      Padam