Review : Big Hero 6

8:35 PG


Assalamualaikum Hai.


Big Hero 6 pun jadi lah ye. Padahal sebenarnya teringin gila nak tengok Mockingjay T_T Tapi takpelah. Big Hero 6 pun best apa. Serius aa cartoon cartoon yang keluar cinema semua best. Dah kenapa best sangat kan. Sebab comel T_T Hahahaha. Nad langsung takde idea jalan cerita dia camne tapi okay la best.


 '

Aaaa comelnyaaaa!!!



Sinopsis Big Hero 6

Cerita ni berkisarkan tentang robot. Hiro tu minat sangat dengan robot so dia selalu pergi perlawanan robot. Sementara abang dia pulak memang belajar dekat sekolah robot. So satu hari tu dia bawak Hiro ni pergi sekolah dia. And ada hari terbuka untuk pelajar baru pastu Hiro tunjuk kebolehan dia and terpilih masuk sekolah tu. Ada juga someone dari company lain yang berminat nak beli tp Hiro taknak jual.

Lepas je langkah keluar dari sekolah tu, terus sekolah tu terbakar. Abang Hiro nak masuk balik untuk selamatkan professor dia. Lepas je abang dia masuk terus berlaku letupan besar. Sejak hari tu, Hiro bersedih je dia hidup dengan Baymax, robot ciptaan abang dia. Robot ni akan detect kalau ada orang dalam keskitan and dia akan tolong la.

Satu hari Hiro dapat tau robot ciptaan dia tu disalah guna dengan orang lain untuk sains. So Hiro pun cari tau siapa orang tu sebab orang tu mestilah orang yang sama datang time Hiro tunjuk bakat dia tu. Memang dia syak someone yang berminat nak beli tu la sebab dah malukan dia Hiro tolak taknak beli. Hiro buat ni semua dengan lagi 4 orang kawan dia.

Sampai lah dia tau orang di sebalik topeng tu Professor Callaghan. Memang dia marah gila sebab abang dia masuk balik untuk selamatkan professor tu kot! Professor tu sebenarnya nak balas dendam dekat someone yang ada fail cipta ruang masa ke apa camtu. Tapi Hiro memang geram dekat dia sebab dia punca abang Hiro mati.

Endingnya mestilah diorang berlawan hehe


Hahaha nampak macam childish tau cerita ni aduh. Tapi memang best and comels! Comel dia tu kira macam wajib tengok jugak lah ahaha. Mohon tengok please. 




Overall untuk cerita ni Nad bagi 4 out of 5! Hehe jangan memain, walaupun cartoon T_T 


P/s : Bila nak dapat tengok Mockingjay entohh.


You Might Also Like

36 ulasan

  1. Bila entah dapat tengok cerita ni huaaaaaaaa. Bestnyaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha cepat cepat tengok kak Ena. Serius best gila ni T_T Cutez

      Padam
  2. BBL tengok Big Hero boleh menagis.. nak2 part last Baymax nak let go Hiro dalam mesin masa tu. hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh Nad ingat part tu memang sedih sangat! Nasib Baymax masih hidup yeayyy

      Padam
  3. Nad Mongkingjay boring!!! Kena bersabor untuk part 2 yg lebh aksi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa tapi kalau tak tengok part 1 camne nak faham yang part 2! T_T Wuaaa

      Padam
  4. Nak tengok cerita ni juga sebab Daniel Henney buat voice over untuk watak si abang tu. Tapi, belum ada masa lagi. Harap cerita ni akan masih ditayang bila dah habis finals nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh memang Farah minat ni hehe selamat menonton :)

      Padam
  5. Bilalah cerita ni nak keluar di saluran astro best ye. Nak pergi panggung tapi sini mana ada panggung....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha mesti langgan astro first ni hahah

      Padam
  6. Bestnya xdpt tgk lagi cerita ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe nanti tengok eh? Best sangattt hihi

      Padam
  7. Balasan
    1. Hehe ala bukan macam, memang best pun Za :D

      Padam
  8. tunggu.. inshaAllah ahad nie nak pergi tgok.. hehe
    ramai kte citer nie best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha sebab memang best pun! Hehe enjoy your movie then

      Padam
  9. Anak buah Cik Mimie tak habis2 ajak tgk cerita ni kat wayang..heheh..x berkesempatan lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahha please layankan sebab confirm cik Mimie pun suka ni haha. Sempat sempatkan ehh

      Padam
  10. teringin nak tengok cerita ni sebab Daniel Henney sebagai Tadashi Hamada .. wahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ramaia kata macamtu. Selamat menonton! :)

      Padam
  11. Balasan
    1. Hahahhaha, cartoon ni takpe Inani. Cartoon ni best!

      Padam
  12. Rasanya nanti cari CD jelah.. tak sempat nak bawak anak2 tengok wayang nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe, CD pun CD lah janji dapat tengok kann hehe

      Padam
  13. nanti nk cari DVD ni cam best le ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe best best. Beli DVD tengok dgn anak anak eh kak Eima :)

      Padam
  14. tak tau bile nak tengok wayang ni..huaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ajak lah jejaka mafia kak Nadia :) Hihi

      Padam
  15. Balasan
    1. Kan kan? Can't get enough of Bayyymax hehe

      Padam
  16. Jom mockingjay lagi heheheheehehehh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Nad tak tengok pun Mockingjay Qila oii T_T Sedih ah

      Padam
  17. xsempat tgk lg.. mockingjay BEST !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad pun tak sempat tengok Mockingjay hahaha

      Padam
  18. Sinopsis da cam full cerita..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kan? Nad tak pandai la buat sinopsis T_T

      Padam