Review : Magnum Cafe Memang Menarik!

10:00 PG


Assalamualaikum Hai.


Hehehe akhirnya dapat jugak ke Magnum Cafe yang terletak di Mid Valley. Asyik dok tengok orang pos gambar dekat Instagram je kan, Nad pun nak jugak merasa. So ajak jela si Hafiz ni walaupun dia tak reply time tu T_T Janji kita dah suarakan rasa hati nak pergi kan ahaha. 



Sekali pergi, haa memang betul pun kena beratur panjang panjang tu. Ala tapi takdelah rasa lama sangat pun, Lagipun kita beratur sampai depan kedai, then nanti ada yang explain pasal ice cream Magnum tu, pastu masuk kedai baru beratur lagi untuk beli ice cream T_T






RM9.90

Haah kitorang amik yang paling murah sekali je.
1) Pilih ice cream (Vanilla/Choc)
2) Pilih topping (Boleh pilih 3)
3) Pilih salutan coklat (Dark choc/Choc/White Choc)


Ada banyak je lagi pilihan lain. Citarasa lain yang lebih menarik dan pastinya lebih mahal la kan daripada ini T_T Kalau budget rendah kita beli camni je okay, sedap jugak, manis jugak.



Close up sikit :p


Rasanya Magnum Cafe ni dah lama je wujud dekat negara-negara lain macam Thailand, Indonesia, Singapore dan Shanghai. Tapi baru 14 November 2014 ni launch dekat Malaysia. Sambutan time awal awal ni agak hot jugak la, taktau la berapa lama kann. Buat chocolate lover and anyone yang suka benda manis manis, this is the right place for you. Memang heaven!



Address: Lot T-023, 3rd Floor, South Court, Mid Valley Megamall, Lingkaran Syed Putra, 59200, Kuala Lumpur.

Operating Hours: 
Sunday to Thursday: 10:00AM - 10:00PM 
Friday to Saturday: 10:00AM - 12:00AM


P/s : Kak Alsa kita tengah decide nak buat giveaway ni guys, apa kata korang pergi blog dia jap bagitau nak join ke tak? :D Hadiah cantik menarik Nad dah dapat 2! Hehe 


You Might Also Like

47 ulasan

  1. memang puas hati dapat makan magnum tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpe kak Inani walaupun RM10 memang puas hati lah

      Padam
  2. kat mid valley rupanya! haha ada kawan post picture hari tu..kena pergi ni nanti!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha yee kat Mid, now IOI pun dah ada. Hehe wajib pergi!!

      Padam
    2. Hahaha yee kat Mid, now IOI pun dah ada. Hehe wajib pergi!!

      Padam
  3. Wahhhh, nampak sedap. iday suka makan rainbow paddlepop je. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahaha itu forever sedap kak Iday <333

      Padam
  4. Abg Wan kau tu dah sebut sebut dah pasal Magnum ni tapi malangnya bini dia ni bukanlah suka manis manis. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hhahahahha kak Nurie ni layankan aje lahhh sedap kot! Kalau Nad tu memang laju jerr hehe

      Padam
  5. kat oio city mall tak buka lagi ..nanti nk try la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe now dah buka :) Boleh la datang jengukkk hihi

      Padam
    2. Hehe now dah buka :) Boleh la datang jengukkk hihi

      Padam
  6. Hohohoiii..menarik tengok Aiskrim nya..heheh..tapi Cik Mimie x berapa gemar sebab manis..tengok je la..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tag nad dekat sini ye :) http://norshamimi.blogspot.com/2014/11/11-liebster-awards.html

      Padam
    2. Aaaaa cik Mimie kan try laaaa hahaha eh thanks tag Nad ^^

      Padam
    3. Aaaaa cik Mimie kan try laaaa hahaha eh thanks tag Nad ^^

      Padam
  7. wahh . .sdapnya, tp xske bnda2 mnis sgt.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh sedap lah Sha. Lepas makan tu terus minum air kosong bebanyak ehh

      Padam
  8. Wah..kat mid upenyer! Aiskrim jer pon da dkt rm10.. Huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha haah kat Mid jer Yana. RM10 tapi berbaloiiiii

      Padam
    2. Hahaha haah kat Mid jer Yana. RM10 tapi berbaloiiiii

      Padam
  9. magnum mmg sedap dan agak manis.. lps makan dye kene minum air berbotol2. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe haah betul, lepas makan kena minum air kosong terus :)

      Padam
  10. akk nak!! :( waa...eh..mne selfie dgn eskem?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahaha aip kak Ayue ni perli tau hahaha takde selfie dgn ice cream malu kahkah!

      Padam
  11. waahhh terliur tengok gambar tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi sila lah ke Magnum Cafe eh Za hehe

      Padam
  12. Wiwiwiiiii best gila kan!!!
    hahahaha lain kali takyah beratur dkt luar kak nad hahahaha haaritu qila potong line ekeke.

    Tp sedap nomnom wiwiwii
    Piwit gi dgn ehem ehen hiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha eee eeee jahatnya Qila niii. Kena line up laaa cannot cut ok. Hmm till now panjang je kalau nak beratur tu ish geram je kak Nad tauu. Hehehe haruslah cuba benda baru dengan yang tersayang kahkah

      Padam
    2. Hahaha eee eeee jahatnya Qila niii. Kena line up laaa cannot cut ok. Hmm till now panjang je kalau nak beratur tu ish geram je kak Nad tauu. Hehehe haruslah cuba benda baru dengan yang tersayang kahkah

      Padam
  13. wahhh dah pegi..untung la hehehe...kita pon tak sampai lagi ke sana.tapi rasa nye better kita DIY je,tak payah beratur panjang2 haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kena try awal awal kihkih. Haha alaaa kena try magnum cannot diy tau

      Padam
  14. craving ice cream sekarang ni hm sedapnya. tunggu ioi mall lah nanti hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehhe dekat IOI dah buka pergi terjah sekarang! Hihi

      Padam
  15. Balasan
    1. Memang terliur. Kita yang baca entry ni balik pun terliur tauu T_T

      Padam
  16. whoa!!! slurrrrpppppp...tapi kan..bab nak beratur tu yang malas sket tu..tunggu dia kurang hot sket le.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang macam dah kureng hot but still line panjang gila ni cemana kak Reena T_T Ugh memang paling malas lah nak beratur tuu

      Padam
  17. sedapnyaaa nad!!! aduh. meleleh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap gila! You should try Zati! Come over to KL and try tauuuu hihi

      Padam
  18. oke jelly utk ke 2 kali lepas tgk qila makan kt sini.. alahai kenapa la penang jauh dgn kl :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wuuuu ala takpe, now Nad pun dah dekat Penang takleh ber-magnum dah T_T

      Padam
  19. dia punya topping dahsyat2 kan. magnum je pun. boleh jadi cantik gila huhu

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha tau takpe kann. Topping dia memang aduhai taktau nak pilih yang mana dah la limit 3 jer haha

      Padam
  20. Bahaya bahaya.. boleh ketagih jadi nyer hahahaaa... tapi memang puas hati la :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha memang ketagih pun! Tapi asyik tak berkesempatan je nak pergi second time nii

      Padam
  21. Sekadar nk rasa je..berbaloi la beratur pnjng..tpi klu kt ioi city mall hr weekday mmg takyah beratur..takde org lg adelh..hehe

    BalasPadam